Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Ciekawy »

dejvido pisze:Witam, czy gra ktoś na platformie Trading212 , pytam o ta platforme , bo gram juz 2 miesiace na niej , oczywiście na koncie demo , i myśle że dość dobrze mi to idzie , dzwignia jest 1:100 , a spread w przypadku walut to 0.0019pips a dla Ropy to 0.7pips , jedyny minus to chyba taki że zdarza sie zawiecha systemu ale już coraz rzadziej , na początku grania obeznałem sie troche z kapitałem ile inwestować , wiec jak daja 10000 euro , to zakupiłem ropy za 5000 , na dzwigni oczywiście , a drugie 5000 zostawilem w razie w na skoki żeby pozycji nie zamkneli , i po miesiącu mialem na koncie 42368euro , i kolejny miesiąc z zyskiem ponad 52000 , nie mówie że kazdy miesiac musi taki być , ale chciałbym spróbować w realu i zacząć z 1000euro co myślicie o tej platformie ?
Widzę reklama wszędzie się wkrada... no i jeszcze dają 10000 euro ;) nic tylko brać...

dejvido
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: dejvido »

Ciekawy pisze:
dejvido pisze:Witam, czy gra ktoś na platformie Trading212 , pytam o ta platforme , bo gram juz 2 miesiace na niej , oczywiście na koncie demo , i myśle że dość dobrze mi to idzie , dzwignia jest 1:100 , a spread w przypadku walut to 0.0019pips a dla Ropy to 0.7pips , jedyny minus to chyba taki że zdarza sie zawiecha systemu ale już coraz rzadziej , na początku grania obeznałem sie troche z kapitałem ile inwestować , wiec jak daja 10000 euro , to zakupiłem ropy za 5000 , na dzwigni oczywiście , a drugie 5000 zostawilem w razie w na skoki żeby pozycji nie zamkneli , i po miesiącu mialem na koncie 42368euro , i kolejny miesiąc z zyskiem ponad 52000 , nie mówie że kazdy miesiac musi taki być , ale chciałbym spróbować w realu i zacząć z 1000euro co myślicie o tej platformie ?
Widzę reklama wszędzie się wkrada... no i jeszcze dają 10000 euro ;) nic tylko brać...
Wiesz każdy jakoś zaczynał wiec raczej nie powinienes sie smiać

Dodano po 3 minutach:

Ja po prostu tak zaczałem sobe grać , analizować i zagłębiać w tym temacie , przecież nikt na samym początku mistrzem nie jest a rutyna wiadomo jak może szybko zgubić :)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

dejvido proszę Ciebie przestań - przeczytaj swój post raz jeszcze to zrozumiesz, że brzmi jak reklama. Reklama która ma przyciągnąć nowych do tego broka.

ps. jak chcesz to dam ci namiar do broka który daje nawet 100 000 euro na demo - chcesz? ;) ale pewnie nie chcesz bo masz zakaz konkurencji ;)

Pozdrawiam ;)

dejvido
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: dejvido »

A pewnie że chce , to była tylko moja opinia , na tym zaczałęm grać i zagłebiać sie w temat giełdy , moze brzmi jak reklama , ale napewno nie bylo to moje przeslanie specjalne w celu reklamy , pozdro:)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

dejvido trudno mi w to uwierzyć ale niech Ci będzie. Co się tyczy broka który daje więcej niż 10000 euro na demo to wykonaj następujące kroki:
1. zainstaluj platformę DOWOLNEGO brokera(pełno ich w dziale platformy transakcyjne)
2. w okienku depozyt wybierz interesującą Ciebie kwotę bądź wpisz ją ręcznie.

nie wiem czy więcej ale z 0,5 mln euro depozytu na demo dostaniesz ;) hmm tylko czym tu się jarać...

Pozdrawiam ;)

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Post autor: SzybkiSzmal »

Grając u ECN'a mam dostęp do rynkowego spreadu którego określa płynność. Zgadza się?:P
Bioąc za przykład euro/usd. Jaki jest spread w ciągu dnia np. od 10:30 - 13:30 a jak to wygląda w nocy. Do jakich rozmiarów spread potrafi się max. rozszerzyc biorąc pod uwage słabą płynność ale nie wyimaginowną xd
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TARKIN »

SzybkiSzmal pisze:Grając u ECN'a mam dostęp do rynkowego spreadu którego określa płynność. Zgadza się?:P
Bioąc za przykład euro/usd. Jaki jest spread w ciągu dnia np. od 10:30 - 13:30 a jak to wygląda w nocy. Do jakich rozmiarów spread potrafi się max. rozszerzyc biorąc pod uwage słabą płynność ale nie wyimaginowną xd
spread zmienny jest nie tylko w ciagu dnia
ale także w ciagu roku kalendarzowego
inaczej to wyglada gdy usa ma święto z tym indykiem
inaczej gdy wszyscy mają wakacje na półkuli północnej
nie ma chyba brokera który podpiętych ma wszystkich LP
a wiec u każdego dodatkowo wygląda to inaczej - pytaj lepiej w konkretnych tematach o brokerach
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Post autor: SzybkiSzmal »

Dzięki wielkie, juz rozumiem.
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TARKIN »

SzybkiSzmal pisze:Dzięki wielkie, juz rozumiem.
to Ci powinno pomóc
http://www.fxintel.com/live/
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Post autor: freshman89 »

chcialem zapoznac sie z MACD ale po odpaleniu w mt4 zobaczylem tylko jedna przerywana linie a w ksiazce mam napisane, ze powinny byc 2. W ustawieniach mam szybkie ema 12 wolne 26 a macd sma 9. gdzie ta druga linia??

ODPOWIEDZ