4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

Gajowy napisał:
"Dzisiaj w przypadku GPB/USD o 8:00 nie było żadnego sygnału więc o 12:00 nie powinniśmy wchodzić"
Ale o godz 11:55 już było widać, że należy wejść o 12:00 w Shorta 1.9834 na otwarciu świeczki

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

Cox pisze:Gajowy napisał:
"Dzisiaj w przypadku GPB/USD o 8:00 nie było żadnego sygnału więc o 12:00 nie powinniśmy wchodzić"
Ale o godz 11:55 już było widać, że należy wejść o 12:00 w Shorta 1.9834 na otwarciu świeczki
Cox nie obserwowałem jak było o 12:00 ale faktycznie zamykająca się świeczka z 8 dała sygnał VT jednak jest to bardzo agresywny zakręt na histogramie MACD w dodatku cena cały czas oscylowała w granicach średniej 21. Gdybym miał otwierać pozycję poczekałbym raczej do otwarcia świeczki z godz 16:00 i jezeli cena otwarcia byłaby poniżej 21MA zapewne bym tego shorta otworzył - target pięknie trafiony 365 MA - jak ktos to wział to ładny trade ;)

Jak patrze teraz na e/u to nie wierze jak to zadziałało ;) Szok taki spadek - zdziwiło mnie ze tak łatwo przewaliło sie przez 200 SMA
The key to living is giving.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Gajowy-mozesz napisac na jakich parach grasz i gdzie jest najlepsza skutecznosc.Kiedy zaczynalem ta strategie testowac ,autor pisal tylko o gbp/usd.

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

obserwuje 4 główne pary - ale widze ze ludzie graja na czym sie da ;)

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

liczy się system, a dopasować go można do kazdej pary, ale lepiej sie trzymać najbardziej płynnych

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Cox pisze:liczy się system, a dopasować go można do kazdej pary, ale lepiej sie trzymać najbardziej płynnych
Masz problem z płynnością na FX ?
Gratulacje :)

Pozdro
Rem

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

myślałem oczywiscie o dużym potencjale ruchu, pasi :D po co grac na zairskiej walucie

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Miałem zrobić podsumowanie :
ale jak zwykle Philip zrobił to rewelacyjnie.
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... count=4491

Czwartek to u mnie dwie duze wtopy. Jutro napisze szczegóły.

EDIT: 18-05-07
USD/JPY :
Otworzyłem krótką pozycję na podstawie sygnału z MACD z docelowym TP w okolicach MA21. Złapany SL - 30.
Co było, źle ?
Carry Trade ?
Pozycje otworzyłem dokładnie w połowie kanału cenowego - nie wiadomo, który cena obierze kierunek. Było po newsach dla JPY.
Otwarcie kilka godzin po silnym sygnale kontynuacji trendu. Pozycja przeciw trendowi. Musiało skończyć się dla mnie źle.

USD/CHF
Nie rozumiem platformy . Ustawiłem zlecenia SL i TP nie zadziałało. Gdyby zadziałało mój short skończyłby sie na - 22 pipsach.
Wczoraj jak sprawdziłem to zlecenie było - 49 pipsów. Nie zamknąłem ręcznie
cena osiągnęła szczyt kanału - powinna sie odbić i wrócić do 8 MA lub 21 MA. Co tez teraz się właśnie dzieje ;)

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

Witam

Miałem podobną sytuację na MT4 North Finance..
nie zadziałal TP na shorcie USD/CHF.
Pozycje otworzyłem 1.2274. TP nie zadziałał na 1.2242
Ale lepiej wyszedł short na GBP/JPY :lol:

pozdr
gart
"I trade what I see not what I think"

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Zapraszam wszystkich na wspólne "trejdowanie" ;) na naszym czacie - dzisiaj poniedziałek dał wielu ładnie zarobić dzięki systemowi.

ODPOWIEDZ