Gajowy napisał:
"Dzisiaj w przypadku GPB/USD o 8:00 nie było żadnego sygnału więc o 12:00 nie powinniśmy wchodzić"
Ale o godz 11:55 już było widać, że należy wejść o 12:00 w Shorta 1.9834 na otwarciu świeczki
4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel
Cox nie obserwowałem jak było o 12:00 ale faktycznie zamykająca się świeczka z 8 dała sygnał VT jednak jest to bardzo agresywny zakręt na histogramie MACD w dodatku cena cały czas oscylowała w granicach średniej 21. Gdybym miał otwierać pozycję poczekałbym raczej do otwarcia świeczki z godz 16:00 i jezeli cena otwarcia byłaby poniżej 21MA zapewne bym tego shorta otworzył - target pięknie trafiony 365 MA - jak ktos to wział to ładny tradeCox pisze:Gajowy napisał:
"Dzisiaj w przypadku GPB/USD o 8:00 nie było żadnego sygnału więc o 12:00 nie powinniśmy wchodzić"
Ale o godz 11:55 już było widać, że należy wejść o 12:00 w Shorta 1.9834 na otwarciu świeczki

Jak patrze teraz na e/u to nie wierze jak to zadziałało

The key to living is giving.
Miałem zrobić podsumowanie :
ale jak zwykle Philip zrobił to rewelacyjnie.
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... count=4491
Czwartek to u mnie dwie duze wtopy. Jutro napisze szczegóły.
EDIT: 18-05-07
USD/JPY :
Otworzyłem krótką pozycję na podstawie sygnału z MACD z docelowym TP w okolicach MA21. Złapany SL - 30.
Co było, źle ?
Carry Trade ?
Pozycje otworzyłem dokładnie w połowie kanału cenowego - nie wiadomo, który cena obierze kierunek. Było po newsach dla JPY.
Otwarcie kilka godzin po silnym sygnale kontynuacji trendu. Pozycja przeciw trendowi. Musiało skończyć się dla mnie źle.
USD/CHF
Nie rozumiem platformy . Ustawiłem zlecenia SL i TP nie zadziałało. Gdyby zadziałało mój short skończyłby sie na - 22 pipsach.
Wczoraj jak sprawdziłem to zlecenie było - 49 pipsów. Nie zamknąłem ręcznie
cena osiągnęła szczyt kanału - powinna sie odbić i wrócić do 8 MA lub 21 MA. Co tez teraz się właśnie dzieje
ale jak zwykle Philip zrobił to rewelacyjnie.
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... count=4491
Czwartek to u mnie dwie duze wtopy. Jutro napisze szczegóły.
EDIT: 18-05-07
USD/JPY :
Otworzyłem krótką pozycję na podstawie sygnału z MACD z docelowym TP w okolicach MA21. Złapany SL - 30.
Co było, źle ?
Carry Trade ?
Pozycje otworzyłem dokładnie w połowie kanału cenowego - nie wiadomo, który cena obierze kierunek. Było po newsach dla JPY.
Otwarcie kilka godzin po silnym sygnale kontynuacji trendu. Pozycja przeciw trendowi. Musiało skończyć się dla mnie źle.
USD/CHF
Nie rozumiem platformy . Ustawiłem zlecenia SL i TP nie zadziałało. Gdyby zadziałało mój short skończyłby sie na - 22 pipsach.
Wczoraj jak sprawdziłem to zlecenie było - 49 pipsów. Nie zamknąłem ręcznie
cena osiągnęła szczyt kanału - powinna sie odbić i wrócić do 8 MA lub 21 MA. Co tez teraz się właśnie dzieje

The key to living is giving.