Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Mi też wychodzi 1,52 jako możliwy punkt zwrotny, ale wiadomo jak to jest z szukaniem punktów zwrotnych.:) :mrgreen:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

WEJŚCIE NR 19

ZYSK:
II połowa pozycji 149 pipsów

To jest oczywiście ciąg dalszy poprzedniego wejścia :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 20

Short 1,4551
SL 1,4591
TARGET 1,4350

ZYSK:
cala pozycja 31 pipsów

Dzisiejsze wejście jest nietypowe, bo bez oznaczenia fal. Niechcący przywróciłem ustawienia domyślne platformy i wszystko od nowa muszę zaznaczyć :( Wrzucę potem jakiegoś screena.

Edit: Dzięki temu, że wyręczył mnie Piotr (za co mu dziękuję) nie muszę już nic wrzucać :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2011, 15:02 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Dwie propozycje, każda odnosi się do mojego wykresu tygodniowego, gdzie cały czas widzę jeszcze jeden ruch w górę. ( strona wcześniej )

edit: w pierwszym rys był błąd, ale już poprawiłem:)

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowanie trzeciej i ostatniej części składającej się z 20 wejść w której przeliczam zysk na pipsy:

ZYSK 1.158 pipsów
STRATA 355 pipsów
RAZEM 803 pipsów

Następne wejścia będę podawał w procentach.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Całkiem fajna sytuacja, ale po tym co zamieścił Piotr, w sumie nie mam nic do dodania.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Ja natomiast mam :) . Chodzi o wykres tygodniowy. Mam również tutaj alternatywę i prezentuję ją poniżej. Zakłada ona koniec fali pierwszej odnogi fali C w dużej fali B. Są to oczywiście propozycje pro wzrostowe i wynikają z mojego przekonania, że brakuje jeszcze fali w górę przed zdecydowanym umacnianiem dolara względem euro.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze można zrobić wariant, że korekta się skończyła, i tam gdzie masz niebieskie A, jest początek impulsu.:)

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Żeby nikt mi nie zarzucał, że się nie udzielam we własnym dzienniku, też wrzucę analizę :wink:

EDIT: Mały błąd wkradł się, ale jest już poprawiony
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Kilka dni minęło na oczekiwaniu na wejście, więc w międzyczasie wrzucam przypuszczalną koncepcję tego co się dzieje. Oczywiście wersją alternatywną dla mojej wersji ABC zawsze może być 123. Zobaczymy;)
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ