Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Oczekujące Stop jeśli zlecenie ma zadziałać z przebiciem linii, a oczekujace Limit jak cena ma się odbić od linii. Ale dobra :
wykres narysował wsparcie/opór na poziomie 1.500
i dla shorta zlecenie oczekujące wygląda tak:
Open: 1.500
SL: 1.550 - spread
TP: 1.400 - spead
a dla longa
Open: 1.500 - spread
SL: 1.450
TP: 1.600
wykres narysował wsparcie/opór na poziomie 1.500
i dla shorta zlecenie oczekujące wygląda tak:
Open: 1.500
SL: 1.550 - spread
TP: 1.400 - spead
a dla longa
Open: 1.500 - spread
SL: 1.450
TP: 1.600
Solą życia jest kasa.
Zapamietaj sobie te słowa :
Wszystkie transakcje BUY ( oczekujace i natychmiastowe ) otwierane sa po cenie Ask ( tej górnej cenie, której nie widać na wykresie ), a SL i TP zamykane są juz ceną Bid.
Wszystkie transakcje SELL ( oczekujące i natychmiastowe ) otwierane są po cenie Bid ( tej, która widzisz na wykresie ), a SL i TP zamykane są przez cena Ask.
A najlepiej wkuj sobie to na pamieć
Pozdrawiam.
Wszystkie transakcje BUY ( oczekujace i natychmiastowe ) otwierane sa po cenie Ask ( tej górnej cenie, której nie widać na wykresie ), a SL i TP zamykane są juz ceną Bid.
Wszystkie transakcje SELL ( oczekujące i natychmiastowe ) otwierane są po cenie Bid ( tej, która widzisz na wykresie ), a SL i TP zamykane są przez cena Ask.

Pozdrawiam.
Solą życia jest kasa.
albo spróbuj na "chłopski rozum"personov pisze:Zapamietaj sobie te słowa :
Pozdrawiam.
zawsze kupujesz drożej i sprzedajesz taniej
ważne jest aby wiedział jaka cenę danej pary masz na wykresie
"kupna" czy "sprzedaży"
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
- freshman89
- Gaduła
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=13859freshman89 pisze:odnosnie swiec, sa podzielone na kontynuacji i odwrocenia trendu ale tych z kontynuacji poza OB i szpulkami nie widzialem zadnych. Sa jeszcze jakies?
poczytaj - tam drogowskazy
reszta google
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
witam. jestem nowy i na tym forum i w temacie forex.
gdzieś wyczytałem, że warto założyć konto na platformie marketiva.
i teraz proszę o opinie. czy to dobra platforma i czy warto z niej korzystać
Ewentualnie proszę o sugestie na temat innych platform na których warto się zarejestrować.
interesowałoby mnie też, czy są też brokerzy, którzy jak marketiva oferują na początek podstawowy kapitał. w przypadki wyżej wymienionego jest to 5$.
Pozdrawiam.
gdzieś wyczytałem, że warto założyć konto na platformie marketiva.
i teraz proszę o opinie. czy to dobra platforma i czy warto z niej korzystać
Ewentualnie proszę o sugestie na temat innych platform na których warto się zarejestrować.
interesowałoby mnie też, czy są też brokerzy, którzy jak marketiva oferują na początek podstawowy kapitał. w przypadki wyżej wymienionego jest to 5$.
Pozdrawiam.