2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

TeXs, dzięki za wskazówkę i screeny. Coś takiego już staram się robić ale mam czasami ten problem o którym pisze grafmax. Jak nie ma klarownej sytuacji to liczba LT na wykresie jest tak duża, że wprowadza więcej zamieszania niż korzyści.
Czasami udaje się to nawet wykorzystać i dodałem do Waszego screena jeszcze coś od siebie: jak mam główne LT do którego cena w zamierzeniu może dążyć a przebija LT przyspieszone to można złapać szybki skalpik na ruch między tymi LT.

A wracając do stanowiska pracy to teraz przeskakuje między trzema parami przez co cały cykl może zająć kilka sekund a te 'moje' szybkie skalpiki, z których mam zamiar dalej korzystać mają tą wadę, że każda sekunda jest ważna przy wejściu. Poza tym wydaje mi się iż będę miał lepszy pogląd na rynek plus nie będę się rozpraszał przeskakiwaniem wykresów jak będę miał każdy oddzielnie od razu dostępny. Komp ma być do 4 monitorów ale na starcie będą podpięte 2. Później podepne następne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

-5 :568:
0 :568:

Pierwsza próba podpięcia się pod rynek na SL i BE.
Za szybko chciałem złapać się na drugi kierunek i w tych sytuacjach trzeba było brać łatwe kilka pipsów i czekać na lepszą sytuację.

EDIT: no to dołożyłem do kompletu SL na kablu. Chwila odpoczynku się przyda bo nie wiem co teraz ma być :? kontynuacja czy korekta ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj mam festiwal dobrych wejść i złych wyjść. Chyba każde na szybki skaplik było dobre ale tylko jedno na plus bo każde trzymałem widząc zasięg >20p.

Ostatnia L'ka złapała SL i nie ponowiłem a teraz pewnie zrobią nową górkę i ruch >50p.

Nie czuje dzisiaj rynku.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzień bez większego trejdu. Źle dobierałem możliwe scenariusze wyjścia przez co skończyłem w okolicach -0.5%.
Tylko się nasiedziałem, mało z tego nauczyłem czegoś nowego i jeszcze straciłem.

Dziwny dzień ale przynajmniej gorsze dni nie kończe już na dużym minusie. Zabrakło trochę spokoju aby zakończyć z jakimś ciekawszym zyskiem.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

BE

Jak już było ponad 10p ustawiłem BE+1 i zostawiłem trejd bo nie mogłem nim zarządzać na bieżąco. A i tak z ręki pewnie by się nie udało wcześniej zamknąć bo szybko poprzebijało górne LT i poleciało do stopa.
I ogólne przemyślenie: ja wiem że cały czas trzeba być czujnym i ćwiczyć te same 'składniki' trejdingu ale emocje z tak zamkniętych pozycji już nie są dla mnie problemem :lol:

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+25 :568:

Wejścia nie byłem pewien na 100% bo na edku widziałem możliwe UP i akurat mocno wystrzelił ale że kabel nie był już taki chętny to zagrałem. Bałem się swojego SL bo troszkę bujało ale tutaj także nie mogłem śledzić pozycji więc jak już ładnie zadziałał LOVE zostawiłem bez zmian i zarządzania. TP ustawiłem lekko ponad s/r i zadziałało.
Można sobie pogdybać, że jakbym miał czas na zarządzanie tą pozycją przestawiłbym pewnie na BE+ i jechał dalej ale czy aż na >50p ... kto wie bo na razie nie widzę jasnego końca tego spadku. A w między czasie na edku też już wyglądało na spadek i można by wejść na drugi trejd ale jak na razie praca jest ważniejsza a FX jako dodatek więc pewnych rzeczy nie przeskoczę 8)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

A jednak tamten trejd dałby radę na >50p. Mam jeszcze sporo dni aby taki upolować i na pewno będę próbował.

A na koniec dnia zamiast na spokojnie meczyk sobie obejrzeć to stwierdziłem, że skoro brakuje mi jednego pipsa do stanu konta 20% to przecież nic trudnego. Szkoda tylko że zamiast zrobić to według planu gry postanowiłem złapać górkę. I tak ją łapałem 'do 3 razy' a jak zmieniłem edka na kabla to dopiero wtedy zrobili większy ruch a na kablu marnie. Ehhh czasami to sam nie rozumiem czemu mając już takie doświadczenie ciągle potrafię robić takie błędy :?

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Na początek dnia 3 próby wejścia w rynek z myślą zrobienia nowej górki i moich >50p ale dwie pierwsze na -4p jako zbyt optymistyczne a trzecia próba miała już nawet 20p ale wróciła do BE.

Na razie wystarczy i pora popracować. Zobaczę co się będzie działo później.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Mam jakąś niezbyt ciekawą serię :(
Muszę to na spokojnie sobie przeanalizować i zrobić jakiś krok na przód aby nie zwiększać ewentualnej presji na wyniki. Jestem czasami dziwnie spokojny przy tych wszystkich SL bo wiem że jedno trafione TP sporo zmienia ale chyba nie tak od razu przy SL na 3-5p trafię TP >50p. To by było zbyt proste a przecież FX taki nie jest ...

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

guccon pisze:Mam jakąś niezbyt ciekawą serię Sad
przygotuj sie na takie serie bo to element kazdego systemu. co wiecej nigdy nie wiesz kiedy sie ona skonczy, moze to byc 10xSL... kto wie. Ale pamietaj , jesli to byly wejscia zgodne z systemem to nic nie zmieniaj, nie kombinuj, po prostu czekaj az wejdzie seria ZYSKÓW bo takie tez sa elementem strategii. pisze to z wlasnego doswiadczenia, mialem raz serie 12 SL..bylo ciezko ale dalo rade. takze glowa do góry ;)
P.S.
przeanalizuj sobie te wszystkie straty , podejdz do tego jak do equity trading i zastanow sie czemu tak bylo, czy grasz z trendem czy nie itd. Moga wyplynac ciekawe wnioski
pozdro
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ