2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Zauważyłem, że najlepiej wychodzi mi tak od ok. 16 i później jak już jest prawie po dniu pracy więc ten etat to na plus :) ale niedługo wezmę jakiś urlop aby przynajmniej jeden dzień posiedzieć cały czas przed ekg.
Wynik przyzwoity bo nie zrobiony na końcie mini z 100$ i przy małym ryzyku a przede wszystkim dlatego, że jednak jeszcze nie mam w pełni określonego planu gry.
A jak Twoja gra ? bo widziałem, że wrzucasz screeny z konta PRO ale czy to już real ?

Dzisiaj w zasadzie pierwszy dzień po ostatniej konsoli w jasnym kierunkiem. Udało mi się nawet ładnie wejść w kontynuację ale zawaliłem sprawę. Przez chwilę cena mocno wróciła i prawie złapało mi SL a potem stało w miejscu i jak zobaczyłem, że brakuje mi 2 pipsów aby przekroczyć 10% i kolejne wejście móglbym zrobić z większym lotem to zamknąłem. No a przecież to miało być przynajmniej 20p a skoro tak jasno określony kierunek to może i pierwsze ponad 30p ... no ale zawaliłem sprawę. Jedyne pocieszenie, że prawidłowo określiłem moment wejścia i że ta lekcja była za darmo a nawet dała te 2 pipsy.
Jutro też jest dzień a cierpliwość trzeba ćwiczyć cały czas.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

No *** *** ***, nie mogę :506:

Dwa miesiące zapieprzania i potem trafia się jeden zonk i wszystko szlak trafia.

Już start był 'ciekawy' bo jak kliknąłem S akurat poszło szybko w dół ale moje zlecenie otwarło się 5 pipsów niżej niż to widziałem w momencie wciskania tego guzika. No ale nic - zdarza się. Zwykle ustawiam w przeciągu kilku pierwszych sekund SL ale tym razem że tak zjechało postanowiłem, że zamknę zlecenie więc otworzyłem sobie okienko dla 'zamknij' a nie dla 'ustaw SL'. Potem znowu zmieniłem zdanie i jednak wycofałem się z ręcznego zamknięcia a postanowiłem ustawić jednak to SL. Przełączyłem się i wszystko jak zwykle ale po wciśnięciu guzika jakoś długo wisiało a za chwilę okazało się że nie mam netu.
Jak już odzyskałem dostęp to nie mogłem włączyć platformy bo w pracy wyskoczyła pilna sprawa i ... po prostu nie mogłem chociaż mocno chciałem.

Potem przyszło to co najgorsze czyli konieczność zamknięcia pozycji, która zabrała cały plus z konta. Oj ciężko klika się na zamknij widząc coś takiego. Dobrze że chociaż udało mi się to przed danymi bo jak pójdzie dalej w górę to bym nie był nawet na to 0, które teraz mam.

Jestem maksymalnie wk*** więc wyłączam platformę i odpocznę. Jak ktoś ma skrypt czy wskaźnik automatycznie ustawiający SL to poproszę o info i z góry dzięki.

Tyle wysiłku przez dwa miesiące i mam z tego całe 0 :/
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Luktom Visual order automatycznie wstawia SL.

Odpoczynek wazna rzecz.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Poszukam w wolnej chwili i potestuje.

Podobno porażke można odwrócić w sukces. No to naprzód.

Nie będę poświęcał kolejnych dwóch miesięcy aby zrobić 10% chociaż wydaje mi się że teraz by mi to łatwiej poszło ale ... Jakieś doświadczenie zdobyte i nauka za którą wiele nie zapłaciłem więc pora na koniec tego dnia dziecka :lol: Pora na wyciąganie z tego jakiś korzyści.

Do końca podsumowania miesięcznego zostały mi 3 dni więc już dokończę ten okres ale wprowadzam już teraz zmiany:
przede wszystkim podstawowy cel to wyciąganie minimum 20 pipsów z trejdu. Jak nie widzę opcji na tyle nawet nie wchodzę. SL zostaje na poziomie 5pisów a jak jest okazja to zmniejszam nawet na niżej. Jak przekroczę 10p i ruch będzie bezpieczny ustawiam BE a jak przekroczę 20p i ruch może być dalej kontynuowany to ustawiam BE+5. Co dalej to zobacze - najpierw może niech pojawią się te trejdy. Na razie koniec ze zbieraniem drobnych rychów aby ucieszyć się po dwóch miesiącach 10%. Teraz cel na każdy dzień to 10% ale oczywiście przy zachowaniu jakiś rozsądnych zasad. Bez nadmiernego ryzyka.
Gram na 3 parach z zachowaniem zasady iż na każdej mogę otworzyć pozycję a jak jest zabezpieczona na BE i pozwalają na to środki mogę otworzyć kolejną: trzeba zabierać co daje rynek a nie czekać bo samo nie wpadnie.

Na początek dwa minusy po -3 pipsy. Ciasne SL ustawione nad s/r. Początkowo zagrałem tylko S na kablu chociaż przymierzałem się też do S na edku i L na swissy. I tylko na kablu nie było ruchu ale na edku zrobili ruch powrotny i wszedłem dopiero na ciekawszym poziomie. Jak oba trejdy dawały mi stan konta +2% nawet chciałem zamknąć ale powiedziałem sobie przecież że koniec z 'ciułaniem' pipsów więc zostawiłem. Mogłem szybciej zamknąć kabla jak już edek mi złapał SL ale wcześniej wytrzymał podjazd edka do góry to myślałem, że teraz też wytrzyma.
Ruch na prawie 20p był na swissy ale ja akurat wybrałem dwie pozostały pary do trejdu.

Zobaczymy co z tego wyjdzie dalej.

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=50 teraz juz wiesz co mialem na mysli.... musisz brac wiecej zeby bylo z czego oddac. A tak oddajesz to co wyrwales.
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Po pierwsze: mam sporo wątpliwości co do kultury Twojej zacytowanej wypowiedzi a raczej nie rozmawiam z ludźmi którzy nie potrafią się wyrażać przez co wtedy nie odpowiedziałem.
Po drugie: nie wiem co udowodniłeś czy obaliłeś ?? Swoim sposobem powoli robiłem plus i wszystko wyglądało coraz lepiej. Nie jestem na 0 przez ten sposób a przez głupią rzecz, która mogła mnie spotkać na początku, teraz, po roku albo nigdy. Zmieniam coś ale tylko dlatego że przestało mi się podobać to "powoli" i nie rezygnuje ze swojego skalpowania. Wrócę do tego jak tylko będę miał już jakiś % na plus i będę stosował przy dodatkowych założeniach.
Po trzecie: tyle z mojej strony w tym temacie. Nie mam nic więcej do dodania.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Witaj Guccon. Na realu jeszcze nie gram. Demo mam w Admiral Pro. Do składania zleceń używam trochę przerobionych skryptów z bossy i cały czas działa Lutkom. Lutkom jest świetny. Jak kliknę na klawiszach Ctrl+j skrypt Bossy daje Szorta a Lutkom ustawia SL i TP, które mogę przesuwać po wykresie. Czasem jak chcę dać oczekujące to daję PrawyMyszy-Handel-Buy/Sell i Lutkom sam daje od razu SL i TP. Zlecenie oczekujące składa się na poziomie jakim kliknasz na wykresie, więc składanie zleceń jest szybkie i wygodne. Problem mam inny - nie zarabiam. Owszem tracę coraz mniej, ale nie zarabiam. Demo traktuję jak egzamin. Jak zdam to wejdę na real. To konto co mam teraz mam najdłużej. Kiedyś max 2 tyg i była obsuwa kapitału 20% bez korekt w górę. Teraz jest lepiej. Załączam skrypty i Lutkoma. Należy pamiętać, że u brokera z 5cioma miejscami po przecinku SL 100 oznacza 10 pipsów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dobrze to przetestuje ale już teraz wielkie dzięki Fesiek.

I pierwsze BE w załączniku. Wejście prawie że perfekt ale wyjścia zabrakło.
Moment zaraz na starcie pejsów więc trudno było przewidzieć co będzie dalej ale to chyba jeszcze nie pora na większa korektę. 20 pipsów uciekło ale jeszcze może dzisiaj na nie zapoluje.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+37 :568:

Jednak udało się upolować 8)
W załączniku mały dowód na to że jednak da się wyciągać max z danego ruchu. Wyszedłem bo ładny ruch już był a poza tym dane mogą namieszać plus wygasające opcje. Poczekam i zobacze co będzie widać po 16 z minutami.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Mmmm, trade - poezja. Twoja cierpliwoość i wytrwałość jest świetnym przykładem, że się da. Konsekwencja

Świetny dziennik, pokazuje nie suche trady a całe zaplecze w którym każdy trader walczy.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

ODPOWIEDZ