7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Na jakiej podstawie było to wejście? Możesz deko napisać? Czy uważasz, że po takiej W1 jak ta przedostatnia powinniśmy pojechać DOWN od razu? A co z konsolidacją? W jakim celu ona była i dlaczego ta przedostatnia W1 ma taki długi dolny cień?
Np ja na garść logicznych pytań odpowiadam - szczęście, że gram zgodnie z kierunkiem :D. Na razie wiele wskazuje na UP wiec IMHO póki tak jest to trzeba się tego trzymać.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

<kerimb> pisze:Ja sobie poczekam czy tą W1 dojadą do 1.4778 i czy później odwrócą? Jeśli odwrócą i zaczną zmieniać kierunek, to wtedy wlezę wszystkim co mam ...
A dlaczego akurat w ten sposób? Zakładając, że powiedzmy jedziemy nawet do tych 1.4778 (bez pewności czy nie wyżej albo czy nawet teraz nie odwrócą; prawdopodobieństwo wskazuje jednak ...), dlaczego nie brać tych +180 pipsów? Dlaczego? Otóż, moje podejście jest takie ... Gram, to co widzę, ale staram sięanalizować sytuację i bawić się w swego rodzaju "jasnowidztwo" :D na podstawie tego co mamy w chwili obecnej na wykresie ceny. Drugim elementem jest CZAS, którego mam coraz, coraz mniej ... Jeśli zatem się nie machniemy i chłopaki zmienią kierunek (a powinno, to się stać z wykorzystaniem jakiegoś MOCNEGO UDERZENIA w polityce światowej lub "KATAKLIZMU"), to będziemy mieli idealną sytuację do tego aby tego czasu było deko więcej i więcej. Należy moim zdaniem bacznie obserwować akutalne wydarzenia na Świecie i próbować dostrzec co i czy coś ważnego nam "żydomasoni" i "syjoniści" szykują? Ewentualne wejście w SHORT (tak scenariusz mógł by się realizować od przyszłego miesiąca), dałby nam przy odrobinie szczęścia idealne wejście i później tylko zabezpieczanie pozycji z odpowiednim jej piramidowaniem poprzez dokładanie kolejnych klocków itd itd ... Mówiąc, krótko, nie chce mi się ślęczeć przy monitorze i śledzić, czy te +180 pipsów padnie czy nie? Jeśli polecieć będą chcieli wyżej, trzeba będzie się deko ponownie zastanowić itd ... Istnieje również inna możliwość a mianowicie przejście ceny w konsolidację na MN pod górną bandą kanału MN lub najbidniej na W1. Ewentualne rozgrywanie takiego scenariusza dało by bardziej wiarygodny znak, do tego jak będą wyglądały najbliższe tygodnie lub miesiące.

Tak czy owak ... Cierpliwość ... :mikolaj:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:a powinno, to się stać z wykorzystaniem jakiegoś MOCNEGO UDERZENIA w polityce światowej lub "KATAKLIZMU"),
<kerimb> pisze:Należy moim zdaniem bacznie obserwować akutalne wydarzenia na Świecie i próbować dostrzec co i czy coś ważnego nam "żydomasoni" i "syjoniści" szykują?
A nóż widelec wieścić jest łatwo :) A może ktoś w końcu powie naszym "kochanym" Jankesom - SPRAWDZAM - i nasi "kochani" Jankesi w odpowiedzi w końcu powiedzą "My bankruci" i polecimy na południe aż miło? :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Jak by tak doleźli do 1.5, to na 1,0 było by gdzie spadać ... 5000 pipsiorów na Shorcie ... Ooooooo, było by nice jak by to jeszcze spiramidował ... Ale, od wieszczenia są podobno wróźki ... :mrgreen:

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

sek w tym ze jakiś bank prognozował 1,5 i tu by było dziwne - nie zawsze kłamią Fed w tym tygodniu słyszałem środą może? góra podobitka i dół?

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

L USDCHF 0.8760 ... SL 0.8730 ... Zobaczymy ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

SL 0.8755 ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

SL na 0.8762 ... (+2 pipsy) ... :) ... Mam nadzieję, że nie podbiiorą niżej ani nie odwrócą bez uprzedzenia ... :)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Zdjęte łącznie na +56 ...

Łącznie dzisiaj od rana +187 pipsiorów ... Nie chce mi się czekać a i żywe rozmowy w wątku o Smoleńsku więc trzymać nie bardzo idzie ... Tych od rańca nie liczę, bo sygnału nie dałem, a więc tylko +56 do łącznego rachunku ... Darz bór!

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

OK. Dojechaliśmy moim zdaniem do górnej bandy kanału na MN na EURUSD na 1.4778 ... Jeśli to przelziemy, to droga do 1.5XXX otwarta ... :mrgreen:

Zablokowany