Wierz mi ulysse nie mają nic wspólnego....ulysse pisze:A jak zabraknie Saxo to nie masz z kim zawierać transakcji, bo to oni są zawsze po drugiej stronie - wbrew tym śmiesznym zapewnieniom reprezentanta TMS w niniejszym wątku
Pozdrawiam.
Wierz mi ulysse nie mają nic wspólnego....ulysse pisze:A jak zabraknie Saxo to nie masz z kim zawierać transakcji, bo to oni są zawsze po drugiej stronie - wbrew tym śmiesznym zapewnieniom reprezentanta TMS w niniejszym wątku
Zaczynasz mówić jak Pan Forexzz pisze:Wierz mi ulysse nie mają nic wspólnego....
gram od dwoch miesiecy na go4x, raczej sie bawie niz gram na zabój....nie zauwazylem niczego podejrzanego. Ani razu nie mialem zawieszenia sys. Chyba ze dwa razy byly "bad tics" ktore wywalily moje SL - choc nie bylo takich na FxOpen w tym czasie. Serwis jest ok, odpowiadaja w miare szybko na pytania, nawet oddzwaniają.Nievinny pisze:Pozwolę sobie odkopać ten temat. Minęło trochę czasu, trochę się zmieniło, czy znajdę kogoś kto gra na koncie realnym w TMS? .
Mają mają. Jakby nie mieli to przerzuciliby się na windykacjęstanmike pisze:Z tego co wiem nie mają oni ustalonych poziomów margin call level, czy stop-out level
Możesz próbować szczęścia do 140-150% wykorzystanych środków ale wielce prawdopodobne, że "wytnie" po drodze zwłaszcza że to PLN (mniej płynny).stanmike pisze:Czy ktoś wie jak wygląda u tego brokera sprawa zamykania pozycji??
To nie inwestor tylko hazardzista lub jak kto woli samobójcastanmike pisze:Inwestor posiadający na rachunku 10 000 PLN zawarł transakcję sprzedaży 1.6 lota USDPLN po kursie 2.9050 deponując pod nią 9 301,76 PLN...
Wtedy zaczynają ostrzyć nożyce... swoją drogą na demie nie zauważyłem stop outów co uważam za nieczyste zagranie.stanmike pisze:A więc brakuje mi już tych 2% wartości transakcji na utrzymanie zlecenia
To co , ze rozjazd to 3 pipy. Dla mnie moze byc i 50 byle byl w miare staly.mario83 pisze:zmien platforme![]()
dzis rozjazd pomiedzy reuters a tms 3pipsy...
Nie muszą mieć. Jak to ktoś mi napisał na priv, mogą powiększać dźwignię i tak w nieskończoność, aż do momentu braku środków.pipsy pisze: Mają mają. Jakby nie mieli to przerzuciliby się na windykacjęPrzyznam, że paragraf w regulaminie o zamykaniu pozycji jest zbyt ogólnikowy ale chyba nie bez powodu (w końcu to MM).
Tak jak wyżej czyszczą do zera.pipsy pisze:Możesz próbować szczęścia do 140-150% wykorzystanych środków ale wielce prawdopodobne, że "wytnie" po drodze zwłaszcza że to PLN (mniej płynny).
To jest przykład czysto teoretyczny aby zobrazować problem.pipsy pisze:To nie inwestor tylko hazardzista lub jak kto woli samobójca
pipsy pisze:Wtedy zaczynają ostrzyć nożyce... swoją drogą na demie nie zauważyłem stop outów co uważam za nieczyste zagranie.
jak dla mnie ma roznice, bo jezeli raz ida mniej wiecej rowno a przy waznych poziomach jest roznica 3 pipsow to skladajac zlecenia jestes w dupie bo albo wejdzie Ci albo nie wejdzie...stanmike pisze:To co , ze rozjazd to 3 pipy. Dla mnie moze byc i 50 byle byl w miare staly.mario83 pisze:zmien platforme![]()
dzis rozjazd pomiedzy reuters a tms 3pipsy...
Jedyny co w tej mierze Cie powinno interesowac to spread. Nie kupujesz danej waluty, wykorzystujesz tylko roznice kursowe.
dla potencjalnie zainteresowanych kontem u tego brokera garść informacji z konta live na GO4X:
1. spread - generalnie w zakresie 15-20 wtedy kiedy u innych brokerów ECn jest 8-12. Bardzo duża różnica pomiędzy kontem demo a live - na demo spread ładnie pracuje, na live widać że kroją klienta jak się da.
2. transakcje - generalnie w trakcie ruchu cen baaaaaaaardzo ciężko (jesli nie niemozliwe) zamknięcie transakcji. Bardzo duża różnica pomiędzy kontem demo a live - na demo nawet w trakcie szybkich zmian ceny mozna dość szybko zamknąć transakcję. Podobnie z otwieraniem transakcji. Czasem wręcz trzeba przeładowac platformę.
3. swap - straaaaaaaasznie wysoki - nieco ponad 30 pln za 1 lota. W FXOpen to nieco ponad 5 USD, w Aliorze ponoć w okolicach 6 USD, przeliczyć łatwo