TMS Brokers

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
17
33%
Poza paroma minusami są ok
10
19%
Przeciętny
7
13%
Mają wiele wad
3
6%
Stanowczo odradzam
15
29%

Liczba głosów: 52

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ulysse pisze:A jak zabraknie Saxo to nie masz z kim zawierać transakcji, bo to oni są zawsze po drugiej stronie - wbrew tym śmiesznym zapewnieniom reprezentanta TMS w niniejszym wątku
Wierz mi ulysse nie mają nic wspólnego....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

zz pisze:Wierz mi ulysse nie mają nic wspólnego....
Zaczynasz mówić jak Pan Forex :D Sorry ale nie wierzę ani jemu ani Tobie w tej kwestii bo zwyczajnie to, kto jest drugą stroną mojej transakcji to nie może być kwestia wiary. Takie rzeczy po prostu trzeba sprawdzić, a jeśli jeszcze do tego nie dotarłeś co wrzuć w googla WLP i sprawdź co to znaczy.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Nievinny pisze:Pozwolę sobie odkopać ten temat. Minęło trochę czasu, trochę się zmieniło, czy znajdę kogoś kto gra na koncie realnym w TMS? .
gram od dwoch miesiecy na go4x, raczej sie bawie niz gram na zabój....nie zauwazylem niczego podejrzanego. Ani razu nie mialem zawieszenia sys. Chyba ze dwa razy byly "bad tics" ktore wywalily moje SL - choc nie bylo takich na FxOpen w tym czasie. Serwis jest ok, odpowiadaja w miare szybko na pytania, nawet oddzwaniają.

Jeszcze nie wyplacalem, poczekam az dojde do 100k :)

Awatar użytkownika
stanmike
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanmike »

Czy ktoś wie jak wygląda u tego brokera sprawa zamykania pozycji??

Z tego co wiem nie mają oni ustalonych poziomów margin call level, czy stop-out level. Jedyną miarodajną informacją, jest fakt utrzymywania depozytu zabezpieczającego na poziomie określonym w specyfikacji instrumentów.
Czyli, wybieram parę EURPLN - dostępna dźwignia 1:50.

Saldo rachunku inwestora: 10 000 PLN
Zlecenie: sprzedaż 1.6 lota USDPLN
Kurs otwarcia USDPLN: 2.9050/2.9085 - sprzedaż, więc po kursie
kupna bid (2.9050)

Inwestor posiadający na rachunku 10 000 PLN zawarł transakcję sprzedaży 1.6 lota USDPLN po kursie 2.9050 deponując pod nią 9 301,76 PLN ( 160 000*2%*2.9068 - kurs uśredniony).
Wartość pip'sa = 16pln, czyli ruch 44 pips'ów w przeciwną stronę (698,24/16), i zaczyna zjadać mój depozyt zabezpieczający.

A więc brakuje mi już tych 2% wartości transakcji na utrzymanie zlecenia.
Zaczynają się ostrzeżenia na platfomie bla bla bla.
Niby muszą albo zmniejszyć wartość mojej transakcji albo zamknąć, ale w umowie piszą , że mają do tego prawo no więc już nie muszą a mogą.
I mogą tak ostrzegać aż mi zeżre całe konto.

Czy ktoś może mnie wyprowadzić z błędu??

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

zmien platforme :mrgreen:

dzis rozjazd pomiedzy reuters a tms 3pipsy...
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
pipsy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pipsy »

stanmike pisze:Z tego co wiem nie mają oni ustalonych poziomów margin call level, czy stop-out level
Mają mają. Jakby nie mieli to przerzuciliby się na windykację :) Przyznam, że paragraf w regulaminie o zamykaniu pozycji jest zbyt ogólnikowy ale chyba nie bez powodu (w końcu to MM).
stanmike pisze:Czy ktoś wie jak wygląda u tego brokera sprawa zamykania pozycji??
Możesz próbować szczęścia do 140-150% wykorzystanych środków ale wielce prawdopodobne, że "wytnie" po drodze zwłaszcza że to PLN (mniej płynny).
stanmike pisze:Inwestor posiadający na rachunku 10 000 PLN zawarł transakcję sprzedaży 1.6 lota USDPLN po kursie 2.9050 deponując pod nią 9 301,76 PLN...
To nie inwestor tylko hazardzista lub jak kto woli samobójca
stanmike pisze:A więc brakuje mi już tych 2% wartości transakcji na utrzymanie zlecenia
Wtedy zaczynają ostrzyć nożyce... swoją drogą na demie nie zauważyłem stop outów co uważam za nieczyste zagranie.

Awatar użytkownika
stanmike
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanmike »

mario83 pisze:zmien platforme :mrgreen:

To co , ze rozjazd to 3 pipy. Dla mnie moze byc i 50 byle byl w miare staly.
Jedyny co w tej mierze Cie powinno interesowac to spread. Nie kupujesz danej waluty, wykorzystujesz tylko roznice kursowe.
pipsy pisze: Mają mają. Jakby nie mieli to przerzuciliby się na windykację :) Przyznam, że paragraf w regulaminie o zamykaniu pozycji jest zbyt ogólnikowy ale chyba nie bez powodu (w końcu to MM).
Nie muszą mieć. Jak to ktoś mi napisał na priv, mogą powiększać dźwignię i tak w nieskończoność, aż do momentu braku środków.
Poczytaj punkty o ujemnym saldzie.
pipsy pisze:Możesz próbować szczęścia do 140-150% wykorzystanych środków ale wielce prawdopodobne, że "wytnie" po drodze zwłaszcza że to PLN (mniej płynny).
Tak jak wyżej czyszczą do zera.
pipsy pisze:To nie inwestor tylko hazardzista lub jak kto woli samobójca
To jest przykład czysto teoretyczny aby zobrazować problem.
pipsy pisze:Wtedy zaczynają ostrzyć nożyce... swoją drogą na demie nie zauważyłem stop outów co uważam za nieczyste zagranie.

Na demie nie wywali Ci bo to demo. Podobno demo nie rozróżnia czy saldo jest na plus czy minus:))

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

stanmike pisze:
mario83 pisze:zmien platforme :mrgreen:

To co , ze rozjazd to 3 pipy. Dla mnie moze byc i 50 byle byl w miare staly.
Jedyny co w tej mierze Cie powinno interesowac to spread. Nie kupujesz danej waluty, wykorzystujesz tylko roznice kursowe.
jak dla mnie ma roznice, bo jezeli raz ida mniej wiecej rowno a przy waznych poziomach jest roznica 3 pipsow to skladajac zlecenia jestes w dupie bo albo wejdzie Ci albo nie wejdzie...

Przykladowo dane ida sobie mniej wiecej rowno na m15 i wyliczyasz sobie pozycje i ustawiasz long na 1.3260 i na TmS jest 1.3262 a na reuters 1.3259 po czym kurs jednak zaczyna spadac i na TMS jestes stratny a na reuters nie. Widizsz teraz roznice? Mam wieksze zaufanie do reutersa niz TMS..

unsec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: unsec »

dla potencjalnie zainteresowanych kontem u tego brokera garść informacji z konta live na GO4X:

1. spread - generalnie w zakresie 15-20 wtedy kiedy u innych brokerów ECn jest 8-12. Bardzo duża różnica pomiędzy kontem demo a live - na demo spread ładnie pracuje, na live widać że kroją klienta jak się da.

2. transakcje - generalnie w trakcie ruchu cen baaaaaaaardzo ciężko (jesli nie niemozliwe) zamknięcie transakcji. Bardzo duża różnica pomiędzy kontem demo a live - na demo nawet w trakcie szybkich zmian ceny mozna dość szybko zamknąć transakcję. Podobnie z otwieraniem transakcji. Czasem wręcz trzeba przeładowac platformę.

3. swap - straaaaaaaasznie wysoki - nieco ponad 30 pln za 1 lota. W FXOpen to nieco ponad 5 USD, w Aliorze ponoć w okolicach 6 USD, przeliczyć łatwo. Fakt że jesli zmieścisz się z zamknięciem przed 24 to nie naliczają a w FXOpen obowiązkowo ale przeciez z wieloma transakcjami przechodzi sie przez północ.

4. o ile się nie mylę to mają jedynie ciut ponad 2000 klientów co morze rzutować na ich podejście do klienta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

dla potencjalnie zainteresowanych kontem u tego brokera garść informacji z konta live na GO4X:

1. spread - generalnie w zakresie 15-20 wtedy kiedy u innych brokerów ECn jest 8-12. Bardzo duża różnica pomiędzy kontem demo a live - na demo spread ładnie pracuje, na live widać że kroją klienta jak się da.

2. transakcje - generalnie w trakcie ruchu cen baaaaaaaardzo ciężko (jesli nie niemozliwe) zamknięcie transakcji. Bardzo duża różnica pomiędzy kontem demo a live - na demo nawet w trakcie szybkich zmian ceny mozna dość szybko zamknąć transakcję. Podobnie z otwieraniem transakcji. Czasem wręcz trzeba przeładowac platformę.

3. swap - straaaaaaaasznie wysoki - nieco ponad 30 pln za 1 lota. W FXOpen to nieco ponad 5 USD, w Aliorze ponoć w okolicach 6 USD, przeliczyć łatwo

W ciągu paru miesięcy powstaną 3 banki ECN i pozamiatają,skończy się złodziejstwo,a my zamiast testowaniu coraz to nowych brokerów skupimy się wreszcie na pracy.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ