SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

Mavratus pisze:wstaw wskaźniki moving avarege zeby ustawić moving avarage w shift wpisz 5 (jest tam w tym pdf napisane) i to samo z drugą średnią. sma to simple moving Avarage a MACD jest w wstaw wskaźniki własne MACD :)
Już do tego doszedłem ubiegłej nocy, oczywiście shift wstawiamy na 0, ale okresy na 5:) co do MACD to twórca nie poleca tego wskaźnika w nowej wersji strategii:)

Jeśli chodzi o odczucia to może strategia jest banalnie prosta, ale jakieś wyniki daje. Dziś na czysto 20 pipsów na parze USD/JPY. Oczywiście za wcześnie na brawa lub odczucia szczęścia, ale przynajmniej dobrze się zapowiada.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

baski pisze:co do MACD to twórca nie poleca tego wskaźnika w nowej wersji strategii:)
Zgadza sie ze od Braina MACD zniknal z wykresow tak samo jak SMA 20. Nie dlatego ze autor stwierdzil ze jest do niczego , ale dlatego ze wszystkie funkcje przejela SMA 5.
Ja wole pierwotna wersje.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Może to taka ewolucja zaczął od srednich i dzięki nich zaczął rozumieć rynek, ja w sumie dzięki nim wiem jaki jest trend jak mocny etc... trochę jednak pomagają.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek_ea »

Wątek ożył więc dodam od siebie - gorąco polecam ten system - trzeba dokładnie przestudiować wszystkie wersje i cały wątek na FF - ale jeśli się przez to przebijecie i zrozumie intencje autora to można bezstresowo zarabiać.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

bezstresowo to się nie zgodzę ale masz rację trzeba przebrnąć. poza tym próbuje grać edycją 3... i powiem ze 2 lepiej mi szło.

EDIT:

Tak mi przyszło do głowy... ten system nie bedzie wiecznie zarabiał im wiecej osób nim zarabia i im bardziej on jest powszechny zaczną grać przeciwko nam...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Dobra Panowie to od której wersji polecacie zacząć?
W pierwszym poście na FF jest wersja trzecia "The Brain" a na ostatniej stronie na FF jest najnowsza wersja systemu udostępniona przez autora w grudniu 2010 (dokument ma 92 strony).

I jeszcze jedno pytanie na jakich TFach tym pogrywacie? Da się tym skalpować?

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

leszczu pisze:I jeszcze jedno pytanie na jakich TFach tym pogrywacie?

Sam mam z tym problem. Nie bardzo moge sie zdecydowac co ma byc wyzszym TF a co nizszym. co wersja to inne pary TF'ow. Jak na razie przyczepilem sie do D1+H4, oraz H4+H1. Ale coraz czesciej zagladam na W1+H4, oraz D1+H1 jak to bylo opisane we wspomnaiany wyzej dokumencie 92 stronicowym.

Wojtek, a ty jakie masz doswiadczenia?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

w dól od h1 jest trochę niemrawo z tym systemem....

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek_ea »

Polecam grę na wyższych TF - oczywiście z odpowiednio daleko ustawionym SL - czyli pozycja musi być mała w stosunku do salda by przetrzymała SL zgodny z zasadami systemu.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Jakiej wielkości SL średnio tu wychodzą - powiedzmy przez H1, H4? Zakładając, że ustawiamy go nad/pod lokalnym ekstremum?

ODPOWIEDZ