Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Nie syku a Saku, a dwa że ja tam widzę okno na pi razy drzwi 100 pipsa! Mowa o tym najświeższym z twojego screena.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Radko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Radko »

saku82pl pisze:Nie syku a Saku, a dwa że ja tam widzę okno na pi razy drzwi 100 pipsa! Mowa o tym najświeższym z twojego screena.
sorki Saku,
nawet na 136 pips, zwrot z tytułu SWAPu dla długich pozycji 138 (dla krótkich taka sama ilość pipsów jest odejmowana), daje to różnicę raptem 2 pips, poprzednia luka to 240 pips, ale zwrot z tytułu SWAPu to 240 pips, więc na zero.
Trzeba tylko pamiętać o rolowaniu i odpowiednio zmienić zlecenia TP i SL. Na stronach brokerów informują o tym oraz podają przybliżoną ilość punktów SWAPowych.
Isnieje oczywiście ryzyko luki nocnej (tak jak na GPW) ale na tym rynku są one do przyjęcia i występują rzadko i to jest chyba jedyna zła strona tego rynku. Sam poziom S/R jest dość dokładny, jeżeli jeszcze wyrysują fajnego PINa to więcej do szczęścia nie trzeba. Oczywiście, jak dojdą w to miejsce.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

A co myślą mądre głowy o counter trejdzie na edziu? Ja widzę poziom, LT i rysująca się dywergencja. Fajnie ale pod prąd więc tylko tak sobie dumam.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Proszę o wyrozumiały komentarz, czy ten setup się nadaje do wzięcia shorta?
Ładny OB i okrągły poziom. :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

leszczu pisze:Proszę o wyrozumiały komentarz, czy ten setup się nadaje do wzięcia shorta?
Zależy na jakim interwale chcesz inwestować. Jeżeli chodzi o D1 to nie warto w to wsadzać pieniędzy, jeżeli o H4 to masz jakiś tam potencjał do spadku, ale nie jest to najlepsza opcja. pzdr
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

A mógłbyś napisać dlaczego nie warto w to wchodzić na D1?

vigird
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: vigird »

Bo jest to zagranie przeciwko silnemu trendowi i w perspektywie D1 trudno o duże spadki.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Dokładnie, nie należy na siłę próbować zawracać tak silnego trendu. Z resztą ani poziom ani sygnał nie są w tym przypadku dobre. Na D1 NZD/USD widać że te kiepskiej jakości objęcie było tylko retestem poprzedniego oporu, który tym razem zamienił się we wsparcie. Raczej myślał bym nad zajęciem pozycji długiej w tym przypadku, ale nie traktuj tego jako rekomendację, bo nie gram na tej parze. 8)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

leszczu pisze:Proszę o wyrozumiały komentarz, czy ten setup się nadaje do wzięcia shorta?
Dzięki leszczu za cynk, może być grubo, ale D1 MUSI być ładniejsze, ale coś czuje że to już nie daleko, w playliście zapisane 8)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

No ja właśnie próbuję znaleźć sobie jeden rodzaj setupu, który będę starał się dopracowywać (właśnie OB) i ten akurat rzucił mi się w oczy.
Ale ciężka orka na ugorze w moim przypadku z tym PA :evil: :oops:
Na razie to muszę się nauczyć wyznaczać dobrze potencjalne SR :roll: :wink:

ODPOWIEDZ