telefon do tradingu

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

czy do laczenia sie tylko z netem --> MT4 wystarczy karta np. orange free internet (na alle...sprzedaja 7gb za ok. 40zl) czy trzeba "normalny" nr tel i wlaczona funkcja internetu??

ile wchlania MT4 przy "normalnym" uzytkowaniu na mc??

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Może ktoś podpowiedzieć w jaki sposób uzyskać na HTC tak jak na PC funkcję kliknięcie prawym przyciskiem myszy po połączeniu do VPS-a?

Dodano po 1 minutach:
szulczas pisze:czy do laczenia sie tylko z netem --> MT4 wystarczy karta np. orange free internet (na alle...sprzedaja 7gb za ok. 40zl) czy trzeba "normalny" nr tel i wlaczona funkcja internetu??

ile wchlania MT4 przy "normalnym" uzytkowaniu na mc??
Musisz mieć 3G w telefonie wtedy pójdzie.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

NiceFox pisze: Musisz mieć 3G w telefonie wtedy pójdzie.
a jesli nie ma 3G to czemu nie pojdzie??

3G to szybszy dostep do neta...wiec MT4 wogole nie pojdzie bez tego??

Awatar użytkownika
slawpast
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: slawpast »

other pisze:A ja potrzebuje jak najtańszego telefonu na którym będzie działał metatrader z admiralmarkets (http://www.admiralmarkets.pl/trader/mt4mobile). Mógłby mi ktoś powiedzieć co telefon musi mieć żeby to obsługiwał? Nie znam się na tym w ogóle. A może polecicie jakiś tani model?
Jezeli chodzi o najtansze to nie polecam do tradingu HTC Xda II Orbit. Korzystam z tego telefonu bo jakos przywiazuje sie do martwych rzeczy. Mam go ok. 4 lat w abonamencie. Uzywalem MT4 na nim ze trzy - cztery lata temu i z tego co pamietam bylo chyba OK. Rok temu wpadlem na pomysl zeby zaktualizowac WM5 na 6.5. No i potem sobie dodalem SPB Mobile Shell. Mozna powiedziec ze tknalem w niego nowa dusze! no ale MT4 odpalilem tylko raz, potem juz sie nie dalo zalogowac.
Trudno, po miesiacu odinstalowalem SPB a tu dalej lipa! Probuje sie logowac kilka razy i nieraz to trwa 15 minut! Mowie oczywiscie o koncie Demo, probowalem alpari i AM.
Tak wygladaja moje doswiadczenia z HTC Orbit. Byc moze to wina update na WM 6,5 nie wiem bo nie mam innego z windowsem to nie mam porownania.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

co do tanich rozwiazan to kupilem ostatnio aby miec w razie "w" cos mobilnego MDA 1...koszt licytacji + przesylka 51zl :D (stan nawet dobry...oczywiscie ladowarka...rysik itd)

MT4 lata i jak pisal wyzej NiceFox nie trzeba G3...dziala bez tego. Oczywiscie jesli fon ma G3 to szyciej simiga net...ale jesli potrzebujesz tylko do kontroli to takie zwykle MDA daje rade ;)

aha...o dziwo to ma 3,5cala wyswietlacz takze nawet co nieco na nim widac ;)

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

ma ktoś może doświadczenie z iphone'ami jeśli chodzi o trading? albo słyszał opinie?
bo właśnie się zastanawiam nad jakimś htc albo albo właśnie iphone'em, tyle ,że nie wiem jak te drugie się sprawują w tradingu.
Yes, I can

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Spragniony to zależy od softu - ten od brokerów jest dość ograniczony ale za to retina...

ps. polecam do analizy trade interceptor

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

muszę zobaczyc bo znajomy ma iphone'a to pościągam pare programów. kusi mnie też trochę ipad, ale jako telefon to on się niezbyt nadaje :)

edit: jak jest w końcu z dukasem na androida? jest już odpowiedni soft?
Yes, I can

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

czy da sie dorzucic jakies nowe wskazniki?? wlazlem w katalog z plikami MT4 ale nie ma tam nigdzie "indictors" jak w wersji na PC.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

czy da sie dorzucic jakies nowe wskazniki?? wlazlem w katalog z plikami MT4 ale nie ma tam nigdzie "indictors" jak w wersji na PC.
W wersji mobilnej nie ma takiej możliwości. Są tylko te dostępne w standardzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ