2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

guccon pisze:Po pierwsze: mam sporo wątpliwości co do kultury Twojej zacytowanej wypowiedzi a raczej nie rozmawiam z ludźmi którzy nie potrafią się wyrażać przez co wtedy nie odpowiedziałem.
Po drugie: nie wiem co udowodniłeś czy obaliłeś ?? Swoim sposobem powoli robiłem plus i wszystko wyglądało coraz lepiej. Nie jestem na 0 przez ten sposób a przez głupią rzecz, która mogła mnie spotkać na początku, teraz, po roku albo nigdy. Zmieniam coś ale tylko dlatego że przestało mi się podobać to "powoli" i nie rezygnuje ze swojego skalpowania. Wrócę do tego jak tylko będę miał już jakiś % na plus i będę stosował przy dodatkowych założeniach.
Po trzecie: tyle z mojej strony w tym temacie. Nie mam nic więcej do dodania.

??? Co obaliłem? czy napisałem ci ze coś obaliłem albo udowodniłem?????

A skoro tym swoim sposobem wychodziles na plus to czemu teraz bierzesz po 20 lub 30 pip a nie 8 lub 3 ?? i zdaje sie na paczatku nawet SL nie uzywales.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Jeszcze jedno wejście ale tym razem szukałem L'ki.
Wynik BE+1
Pora już późna i chyba mogłem zabierać te 10-15 pipsów i uciekać. Muszę na to zwrócić uwagę następnym razem.

Generalnie dzień całkiem udany bo na 3 wejścia dwa na BE i jedno z całkiem ładnym plusem. Razem dzisiaj 1036.28 zł co odpowiada ponad 10% więc mam to co chciałem 8)

admkowal, dzięki. Staram się :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

-5 :568:

Pierwsza dzisiejsza próba podpięcia się w rynek nieudana. Miejsce wejścia nie takie złe ale jakbym ustawiał SL na poziomie 10p. Dałem jednak około 3-4p ale akurat był silniejszy zjazd i złapało mi SL 1,5p niżej i przez to jest -5p.
Potem już było zgodnie z obranym kierunkiem ale nie kontynuują ruchu więc trzeba teraz pomyśleć co dalej :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Ciężko będzie podpiąć się pod ruch w dół a czy i kiedy się skończy aby wejść w L ...

W statsach jest BE gdzie ładnie wszedłem na spadki przy 1.4600 ale to było między startem pejsów a danymi więc moje SL na 4p miałoby ciężko i dlatego szybko dałem BE. Troszkę szkoda ale nie ma to jak wystawianie cierpliwości i emocji na takie próby :lol: jak się ładnie przewidzi ruch, wywali (akurat przez dane) a potem robi kilkanaście pipsów już bez nas :?

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+22 :568:

Jednak znalazłem miejsce na ruch dla L więc skorzystałem. Obserwowałem jednocześnie edka i kabla ale niestety spóźniłem się na wejście na obu parach. Nie zostawiłem trejdu na dłużej bo jeszcze nic pewnego z tym rychem UP a plan >20p szybko złapany więc szkoda było nie zgarnąć czegoś na dzisiaj. A przy okazji jak ładnie kolejny raz wzięte max z ruchu 8)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj bez wejścia ale jak zobaczyłem przez chwilę wykres to by było mało rozsądne. Mam chwile przed wyjazdem do rodzinki więc podsumuje kolejny miesiąc.

1)
Statystyki po 8 tygodniach (przyjmuje, że minęły 2 miesiące)

Wejścia: 171
Na plus: 84
Saldo: +13.40%
Skuteczność: 49%
Pipsy: +140
Wynik: +3 846.08 zł
Koszty: 2 505.95 zł
Podsumowanie: +1 340.13 zł

2)
Weryfikacja założeń.
guccon pisze:1) Dalsza praca nad ułożeniem planu gry
2) Ryzyko w okolicach 1.5%
3) RR ponad 1:1
4) Saldo ponad 25%
5) Przynajmniej jedno 20 pipsowe wejście
6) Po minusowym wejściu 30 minut przerwy przed kolejnym wejściem
7) Po plusowym wejściu 15 minut prerwy przed kolejnym wejściem
8) Opisywanie każdego wejścia
9) Ustawianie BE nie czekając na SL
Ad 1)
Ciągle nad tym pracuję.
Ad 2)
Wykonane. Czasami było nawet poniżej 1%
Ad 3)
Wykonane.
Ad 4)
Saldo +13% więc nie udało się tego wykonać.
Ad 5)
Wykonane. Liczba wejść: 4
Ad 6)
Przestrzegane.
Ad 7)
Przestrzegane.
Ad 8)
Przestrzegane
Ad 9)
Przestrzegane

3)
Przemyślenia:

Drugi miesiąc przebiegał zgodnie z planami i założeniami do niezbyt przyjemnego trejdu, który zabrał cały plus. Mimo to mam nadzieje że będzie to przełomowy moment w mojej ewolucji. Kończę w delikatnym podejściem do rynku. FX to ciężka walka i nie można nawet przez chwilę stracić koncentracji bo może zaprzepaścić sporo wysiłku. Mam jednak już za sobą okres obrony i ptrzetrwania. Najwyższa pora aby walczyć o najwyższe cele.

4)
Założenia na następny miesiąc (4 tygodnie):

1) Dalsza praca nad planem gry
2) Ryzyko w okolicach 1.5%
3) Saldo ponad 100%
4) Przynajmniej jedno 50 pipsowe wejście
5) Opisywanie każdego wejścia
6) Ustawianie BE nie czekając na SL
7) Zabezpieczenie pozycji przez automatyczne SL (to będzie proste: jeszcze raz dzięki Fesiek)
8) Zabezpieczenie dostępu do rynku przez telefon
9) Zabezpieczenie dostępu do rynku przez internet mobilny
10) Budowa stanowiska pracy z możliwością podpięcia 4 monitorów.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Coraz lepiej guccon-gratulacje.oby tak dalej !

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Szacun Guccon - już niedługo będziesz nieźle wymiatał
co do dłuższych trade'ów to zastanów się czy może nie podpasuje Ci wyszukiwanie takiego setup'u (odbicie od LT, szukasz dwóch puntów i patrzysz co się dzieje na trzecim, idealnie jak punt 3 zbiega się z jakimś SR - taki setup pozwala na ustawienie naprawdę bardzo ciasnego stopa więc RR jest kapitalny)

guccon pisze: .... 10) Budowa stanowiska pracy z możliwością podpięcia 4 monitorów.
a po co Ci coś takiego :)
ja tam chyba zacofany jestem, mam jakiegoś starego laptopa z 15" matrycą ale chętnie posłucham i może będę musiał zakupić kilka telewizorów

Wszystkiego najlepszego.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

TeXs pisze:odbicie od LT, szukasz dwóch puntów i patrzysz co się dzieje na trzecim
A co powinno się dziać na tym trzecim?

Często jest tak że punktów na których można zaczepić LT jest więcej niż 2 i mnoży się liczba kombinacji. Skąd wiedzieć na których punktach zaczepić LT? Jest na to jakaś metoda, wzór?

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

grafmax pisze:Często jest tak że punktów na których można zaczepić LT jest więcej niż 2 i mnoży się liczba kombinacji. Skąd wiedzieć na których punktach zaczepić LT? Jest na to jakaś metoda, wzór?

Nie wiem jak inni, ale jak gram na 3 odbicie od LT to musi być to główna a nie przyśpieszona, Zasięg ruchy jest wtedy dużo wiekszy.

Pokaze to na screenie od Texs.
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

ODPOWIEDZ