AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

pan tadeusz - jak Twoje konto relane w aliorze? jak spread i opłaty? jak działa, nie rwie - daj znać. A może po prostu pracujesz w oddziale i z przymusu Ci założyli konto? Z nudów kazali Wam naganiać?

od kiedy to żyjemy w kraju o jedynie właściwej drodze? ten art właśnie pokazuje jak oferta Aliora polaryzuje ludzi ale Ty oczywiście nie przeczytałeś tego tylko wysunąłeś swój koronny argument spisku, naganiania i dołowania konkurencji.

pan tadeusz - masz nad łóżkiem już "KOCHAM ALIORA!" ???
jutro może poproś by jak najszybciej zaczął działać - może Twoje prośby zostaną wysłuchane.

Oglądałeś czat? Może byś wiedział, że to nie oddali jeszcze dłuuuuuuugo i twoja wycieczka do oddziału była na marne.

A myślącym nie w kategoriach - KOCHAM ALIORA, NIENAWIDZĘ XTB polecam art, żeby się nie zdziwili za jakiś czas.

Sam kibicuje Aliorowi bo mam tam wszystko ale.... podniecać się czymś co nie działa to jest mega marketing by przekonać ludzi takich jak pan tadeusz, że NIC NIE MAMY ALE JEST SUPER ECN ECN ECN - od dziś BĘDZIESZ BOGATY!

Może wszyscy weźmy na wstrzymanie i zaczekajmy co ów Alior pokaże na realu.

Dziękuje pan tadeusz, że pierwszy odpalisz tam konto i przetestujesz. Ja tam się zapisze jak już ty się wypstrykasz z kapiszonów.

fxjake
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxjake »

forex_lover pisze:tak dla przypomnienia:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Burzymy ... 74446.html
1)Bezpłatne konto, ale za kartę trzeba płacić
Nie musisz brać karty do konta, nie jest obowiązkowa.
forex_lover pisze: 2)Lokata nocna: 11% czy 2,75%? (Oprocentowanie 11% należy podzielić przez 2 bo jest to lokata nocna, kasa pracuje zatem 12 godzin na dobę i przez kolejne 2 gdyż pracuje jedynie połowa środków. Faktyczne opr"
"
To akurat bzdura, bo oprocentowanie jest naliczane jak za całą dobę, tak działa każdy overnight, a kasa jest blokowana jedynie na kilka godzin w nocy, o ile w ogóle jest blokowana. Faktem jest że oprocentowanie jest naliczane tylko dla połowy środków, a więc wówczas z 11% faktycznie wychodziło 5,5%. Obecnie oprocentowanie lokaty nocnej to 4%, więc faktycznie 2%.

A co do problemów z uruchomieniem kont real w AliorTraderze, to jakoś w ogóle mnie one nie dziwią. Mam konto bankowe w Aliorze od pierwszych dni działania tego banku, konto w biurze maklerskim Aliora też od pierwszych dni jego działania i przekonałem się, że zawsze z początku nic im nie działa jak powinno i jak widać ECN wpisuje się w tę tradycję ;-). Ale pracownicy dzielnie walczą z błędami systemu i zawsze pozytywnie rozpatrują reklamacje :-).

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Panowie dajcie spokój s forex_lover chłopak robi super reklamę Aliorowi tylko Wy tego nie dostrzegacie.W piątek NBP podał oficjalnie że średnia lokata jedno roczna w polskich bankach to 4.4% rocznie,Alior z 5.5 % na lokacie nocnej to super oferta.
Teraz na poważnie jeżeli Alior stworzy nam warunki na ECN na przyzwoitym poziomie o damy sobie radę bez niczyjej pomocy.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Ładnie żarło i zdechło. Trochę szkoda, że tak wyszło bo Alior psuje sobie opinię od samego początku. Z drugiej strony po opiniach testerów z dema to może jednak lepiej, że przesunęli start platformy niż mieliby ją udostępniać z błędami mogącymi narazić klientów na poważne straty.
Mimo wszystko polski ECN jest oczekiwany i pożądany więc myślę, że falstart im ne zaszkodzi. W każdym razie ja życzę im jak najszybszego startu bo ECN to właściwa droga.
Zastanawiam się czy nie mogą być ECN na indeksach, surowcach i CFD na akcje. Czy to jakiś problem ? Pytam bo nie wiem. Wydawało by się, że można to rozwiązać w style ECN. Rozumiem, że nie wszystko od razu, ale za kilka miesięcy jak już platforma będzie się rozkręcała to przedstawiciele Aliora pomyślą o ECN na inne instrumenty niż tylko waluty.
Co do samego banku Alior to mam kilka zastrzezeń. Mam tam konto od prawie roku i na początku wszystko było za free. Obecnie nie wiedzieć czemu muszę płacić za kartę 9 PLN. Niby wiecej opłat nie ma, ale odszedłem z Multibanku bo uznałem, że 10 PLN miesięcznie to za drogo. Więc na chwile obecną jestem niezadowolony i myślę o zmianie rachunku bankowego bo nie lubię opłat. A sam system bankowy chodzi powolnie. I to nie tylko u mnie, ale także w oddziałach. Kiedyś musiałem długo czekać w oddziale aby im sie wszystko co trzeba "poprzeklikało" . System nie jest ich najmocniejszą stroną niestety.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2011, 18:53 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

zz
Maniak
Maniak

MarioDM pisze: A sam system bankowy chodzi powolnie. I to nie tylko u mnie, ale także w oddziałach. Kiedyś musiałem długo czekać w oddziale aby im sie wszystko co trzeba "poprzeklikało" . System nie jest ich najmocniejszą stroną niestety.
To samo się dzieje w innych bankach więc nie róbmy problemu nie w temacie,

MarioDM pisze: ECN to właściwa droga.
Dokładnie.

MarioDM pisze:Zastanawiam się czy nie mogą być ECN na indeksach, surowcach i CFD na akcje. Czy to jakiś problem ?
Uważam że w przypadku CFD jest to fizycznie i prawnie niemożliwe,
Moja rada postaraj się na tych rynkach grać kontraktami futures wtedy będziesz miał idealnie PRAWDZIWY rynek tych instrumentów..,czyli to o co Tobie chodzi.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarioDM pisze:Zastanawiam się czy nie mogą być ECN na indeksach, surowcach i CFD na akcje. Czy to jakiś problem ?
Nie jest to problem tylko wtedy nazywałoby się futures i musiałyby być notowania z konkretnej giełdy lub kilku.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Powiela się pogląd o polskości Aliorbanku. Wloska grupa Carlo Tassara pozostaje niezmiennie jedynym właścicielem Aliorbanku. Nie mylić tak jak pejsy z polskimi obozami koncentracyjnymi, bo to ma niewiele wspólnego.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Mam pytanie do osób zorientowanych (gdybającym za wypowiedzi dziękuję ponieważ i tak wątek jest mocno zaśmiecony).

Historię na ECN tworzą realnie zawarte transakcje.
Skąd więc na platformie AT wzięła się historia? Przecież żadnych transakcji dotąd nie było.
Jaki jest algorytm jej powstawania i czy ma jakąkolwiek wartość do analizowania historii, liczenia wskaźników, oznaczania ważnych poziomów itp.?

Pozdrawiam i
życzę wesołych Świąt wszystkim forumowiczom.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Chyba nie sądzisz że wykres powstaje tylko na podstawie obrotu wewnętrznego klientów Alioru prawda ?
Płynność mają od kilku ( czy tam kilkunastu dostawców ) którzy to historię posiadają...

zz
Maniak
Maniak

MOCKBA pisze:Skąd więc na platformie AT wzięła się historia?
Realne transakcje są zawierane od ok. 1965 roku ,intensywnie zaczeło to się rozwijać z początkiem lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku i stąd jest możliwość pobrania danych historycznych.

Pozdrawiam.

Ps. w przypadku trendów długoterminowych analizuję wykres od 1960 roku.

ODPOWIEDZ