AliorTrader - ECN.
Panie Dariuszu,
wiem, że prace trwają - ale czy będą trwać, aż tak długo, że rachunki Alior Trader usunięto całkowicie z portalu bankowości internetowej. Dzisiaj ku mojemu zdumieniu po zalogowaniu się do portalu zauważyłem, że rachunek ROR i brokerski są jak zawsze, a rachunek Alior Trader wyparował całkowicie.
Pozdrawiam,
wiem, że prace trwają - ale czy będą trwać, aż tak długo, że rachunki Alior Trader usunięto całkowicie z portalu bankowości internetowej. Dzisiaj ku mojemu zdumieniu po zalogowaniu się do portalu zauważyłem, że rachunek ROR i brokerski są jak zawsze, a rachunek Alior Trader wyparował całkowicie.
Pozdrawiam,
-
- Stały bywalec
Drogi Panie,wiem, że prace trwają - ale czy będą trwać, aż tak długo, że rachunki Alior Trader usunięto całkowicie z portalu bankowości internetowej. Dzisiaj ku mojemu zdumieniu po zalogowaniu się do portalu zauważyłem, że rachunek ROR i brokerski są jak zawsze, a rachunek Alior Trader wyparował całkowicie.
Sytuacja przez Pana opisana związana jest z restartem środowiska produkcyjnego Alior Trader . Po zakończeniu wszystkich prac sytuacja powróci do normy i rachunki będą ponownie widoczne w selektorze rachunków.
W razie powstania jakichś pytań służę pomocą.
Bogumił Nurkiewicz
Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku
Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku
Witam,
Nikt tego nie potwierdzi oczywiście oficjalnie ze strony Panów z Aliora ale odnoszę wrażenie że premiera platformy forex mocno "przyśpieszyła" gdy się kierownictwo dowiedzialo o "forex day" w TVN CNBC. Aby skonsumować czas antenowy zupełnie bezpłatnie ogłosili światu nową platformę mimo że prace jak się teraz okazuje były w proszku. Była to cena ryzyka, którą pewnie rzetelnie skalkulowali ale to się rzeczywiście opłacało? Czy gdyby to zrobili np. za 2-3 tygodnie wejście na rynek byłoby słabsze? Z pewnoscią musieliby wyemitować wiecej płatnych reklam.
Ogólnie bardzo się cieszę że bedziemy mieli "wyższą kulturę bankowości" w forex ale polskość jej realizacji mnie przeraża.
Na koniec dodam że mam w planach założyć tam konto pod warunkiem że za pół roku bedą przychylne opinie innych użytkowników. Nie zamierzam natomiast dołączyć do grona testerów platformy produkcyjnej i nie tylko robić to bezpłatnie ale narażać na niepotrzebne ryzyko ciężko zarobione pieniądze. Pochodze z branży IT więc wiem co nieco o "wdrożeniach" i jak to wygląda od kuchni.
Także ostatecznie trzymam kciuki za dobry finał.
Z poważaniem,
JB
Nikt tego nie potwierdzi oczywiście oficjalnie ze strony Panów z Aliora ale odnoszę wrażenie że premiera platformy forex mocno "przyśpieszyła" gdy się kierownictwo dowiedzialo o "forex day" w TVN CNBC. Aby skonsumować czas antenowy zupełnie bezpłatnie ogłosili światu nową platformę mimo że prace jak się teraz okazuje były w proszku. Była to cena ryzyka, którą pewnie rzetelnie skalkulowali ale to się rzeczywiście opłacało? Czy gdyby to zrobili np. za 2-3 tygodnie wejście na rynek byłoby słabsze? Z pewnoscią musieliby wyemitować wiecej płatnych reklam.
Ogólnie bardzo się cieszę że bedziemy mieli "wyższą kulturę bankowości" w forex ale polskość jej realizacji mnie przeraża.
Na koniec dodam że mam w planach założyć tam konto pod warunkiem że za pół roku bedą przychylne opinie innych użytkowników. Nie zamierzam natomiast dołączyć do grona testerów platformy produkcyjnej i nie tylko robić to bezpłatnie ale narażać na niepotrzebne ryzyko ciężko zarobione pieniądze. Pochodze z branży IT więc wiem co nieco o "wdrożeniach" i jak to wygląda od kuchni.
Także ostatecznie trzymam kciuki za dobry finał.
Z poważaniem,
JB
- bartek1916
- Pasjonat
To jest oczywiste,każdy bank który by tego dokonał odniósłby sukces na całą europę środkową i wschodnią...bartek1916 pisze: takze czy z nami czy bez i tak pewnie odniosa sukces. czego oczywiscie zycze:)
Bank w dwudziestym pierwszym wieku bez ECN nie istnieje.
jb pisze: Ogólnie bardzo się cieszę że bedziemy mieli "wyższą kulturę bankowości" w forex ale polskość jej realizacji mnie przeraża.
Pomysł aby zrobić z ProTradera ECN bankowy jest tyleż prosty co genialny.Także ostatecznie trzymam kciuki za dobry finał.
Myślę że Alior Bank zawojuje europę ,czego im życzę.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
-
- Bywalec
Też tego im życzę,
A głupoty pisane przez anonimowych pracowników konkurencji nie zaszkodzą Aliorowi, wręcz sami sobie szkodzą i potwierdzają ich cienkość nie tylko ofertową, ale i nieuczciwość i niski poziom w ogóle.
Alior dla normalnych inwestorów, a reszta niech szuka naiwnych i nowych zielonych klientów których ma za frajerów. A z czasem xtb będzie musiało wydawać 100mln na rekalamę żeby zdobyć nową krew do wyssania
A głupoty pisane przez anonimowych pracowników konkurencji nie zaszkodzą Aliorowi, wręcz sami sobie szkodzą i potwierdzają ich cienkość nie tylko ofertową, ale i nieuczciwość i niski poziom w ogóle.
Alior dla normalnych inwestorów, a reszta niech szuka naiwnych i nowych zielonych klientów których ma za frajerów. A z czasem xtb będzie musiało wydawać 100mln na rekalamę żeby zdobyć nową krew do wyssania

Zgadzam się z przedmówcami. Polityka XTB, TMS, czy Bossa itd. jest w tym wypadku krótkowzroczna. Piszę tym razem bez złośliwości. Bo zamiast wyłożyć kasę i samemu stać się (być może w porozumieniu z jakimś bankiem) ECN-em, to powielają stare schematy, że kasę zarabia się od zielonych nowicjuszy ściągając ich szeroką kampanią reklamową. Teraz schemat będzie taki - nowi zwabieni ofertą XTB, Bossa, TMS (go4x) zainteresują się foreksem, pograją na demo u nich, w tym czasie dokształcą się na forum, po czym założą konto real w Aliorze (jeśli będzie miał rzeczywiście dobre warunki - od tego zależy wszystko). I PIT nie będzie już żadnym argumentem (zresztą tak naprawdę nigdy nie był)...
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Przepraszam za brak odpowiedzi na to zapytanie.MOCKBA pisze:Bardzo proszę o odpowiedź z Aliora.
Czy jest możliwość ustawienia wykresu tak, żeby każdy bar miał zadaną wysokość High/Low.
Zależy mi ma tym, ponieważ mam strategię opartą o wykresy range.
Pozdrawiam
W związku z tym że wykres range powinien mieć stałą wysokość świeczki, a na platformie Alior Trader tak niestety nie jest, problem ten zgłosiliśmy do dostawcy oprogramowania. Jeżeli tylko uda się rozwiązać ten problem, postaram się poinformować na tym forum.
Pozdrawiam