Ktoś coś wie o nim więcej?

Ja na razie niewieleleszczu pisze:Nowy pattern się pojawił o nazwie S&S.
Ktoś coś wie o nim więcej?
leszczu pisze:ma ktoś wskaźnik pokazujący Woodie Pivots?
............................................................Formacje Plateau Trade (PT) część Icugan pisze:W skład tego tematu będą wchodziły następujące zagadnienia:
1) CCI angles ( Kąt CCI )
2) TCCI Crossing (Krzyżowanie TCCI)
3)Charakterystyka kształtu Plateau Trade (PT)
4) Formacje Plateau Trade (PT)
Nic nie poradzę aby ogarnąć całość materiału o woodie uzupełniam elementy które w manualach nie istnieją .To,ze Rosjanie robili testy i modyfikacje sytemu jest prawdą.Z jakim skutkiem ostatecznym nie wiem.Jakkolwiek testy Gentora były szokujące pod względem skuteczności i nie były kontynuowane .Pozostała jedynie struktura systemu opartego na woodie jakim jest i-Gentor i fragmenty jego przemyśleń w postaci patternów .Co niektórzy dostrzegali w tym fragmenty 1/2 wzorców woodie (np: 1/2 ZLR).Jednakże materiał do kształtu CCI jak najbardziej się nadaje .Celowo przytoczyłem różne odmiany woodieMajorGC pisze:Powoli to zaczyna brzmiec zbyt zartobliwie - wszelkie nazwy udziwnione i formacje sa powtorzeniem z innych systemow tylko dajace uzupelnienie w woodiem.
cugan pisze:i-GentorCCIM ....czy DoubleCCI.... SuperWoodieCCI.,Step albo WeightedCCI
to żywcem zerznięte materiały z książki i manuala Woodie.Nawet rysunków i opisów nie chciało im się zmienić.Być może mają jakieś prawa licencyjne w co wątpię.Zapłać gościom na ukraińskie warunki 250 USD za szkolenie, czy 75 USD za dostęp do forum płatnego na pół roku.cugan pisze:zamkniętych płatnych for lub szkoleń Wołoszyna i Majestastrader
PT to tez momentum wyrażonej w początkowej i końcowej wartości siły pędu ceny i w rzeczy samej idea Gentora była w tym aby to wykorzystać do handlu. WE kiedy taki ruch się zaczyna i WY kiedy się kończy. Nie czekać ,aż cała formacja woodie się wypełni,albo czytelność jej z kształtu CCI jest utrudniona ,a niekiedy wręcz niemożliwa.Jest to ryzykowne niekiedy,ale niezwykle zyskowne ( krótkie trejdy z dużą dynamiką pędu ceny).To owe patterny wyrażają.To nic innego jak strategia handlu.Każdy system ma swoje interpretacje i warto to poznać,aby wydobyć z niego to co najlepszecugan pisze:CCI Plateau Trade to Duch Handlu zwany w skrócie PT
PT określane jest jako "odwrócenie dynamiki".
PT wyraża co najmniej dwie rzeczy:
a) początkowy kierunku pędu ceny
Nie odniosłem się do sposobu użycia patternów Gentora ,niech każdy spróbuje sam w odniesieniu do obecnego rynku,Być może doświadczenia użytkownika wątku wniosą nową wartość dodaną do przedstawionego zagadnienia.Z mojego doświadczenia wiem,że warto spróbować.cugan pisze:Silne odwrócenia po dużych sprzedażach i niektórych zakupach generują kąt i pokazuje dynamikę rynku.
Ponieważ jest to wskaźnik dynamiki,można oczekiwać,że ten wskaźnik może być "momentuming"(siły pędu).
Sorry cugan za moją opinie, nie miałem zamiaru tutaj w żaden sposób uderzać do Ciebie. Szczerze mówiąc wykonałeś tu kawał dobrej roboty i dużo mi te materiały pomogły dlatego masz moje uznanie, cokolwiek by to nie znaczyło dla CIebie. Jedynie chodzilo mi w tej wypowiedzi, że odniosłem wrażenie, że pojawiają się nadinterpretacje pewnych sygnałów, albo bardziej coś co sugerowałoby np, że to sygnał na panelu woodie generuje np formacje świecowe.cugan pisze:MajorGC bądź ostrożny w ocenie albowiem nie jest moim celem pisać mało maślane przytaczam to co odkryłem lub znalazłem a co tematu dotyczy.
............................................................Formacje Plateau Trade (PT) część IIcugan pisze:W skład tego tematu będą wchodziły następujące zagadnienia:
1) CCI angles ( Kąt CCI )
2) TCCI Crossing (Krzyżowanie TCCI)
3) Charakterystyka kształtu Plateau Trade (PT)
4) Formacje Plateau Trade (PT)
Kilka przykładowych wzorców Plateau form w praktyce do zobrazowania o co chodzi .cugan pisze:CCI Plateau Trade to Duch Handlu zwany w skrócie PT
PT określane jest jako "odwrócenie dynamiki".
PT wyraża co najmniej dwie rzeczy:
a) początkowy kierunku pędu ceny
b) fazę zwłoki albo / lub fazę włączania się do handlu
To wszystko co warto wiedzieć i to wystarczy.