woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Nowy pattern się pojawił o nazwie S&S.
Ktoś coś wie o nim więcej? 8)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

leszczu pisze:Nowy pattern się pojawił o nazwie S&S.
Ktoś coś wie o nim więcej?
Ja na razie niewiele :(
:arrow: http://www.woodiescciclub.com/chat/
Jak widać coś na rzeczy :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Tak z ciekawości - ma ktoś wskaźnik pokazujący Woodie Pivots?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

leszczu pisze:ma ktoś wskaźnik pokazujący Woodie Pivots?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

...............................................Unusual, unique, extreme CCI Patterns -
................................................Formacje niezwykłe,wyjątkowe,ekstremalne

.............................................................CCI Plateau Trade (PT)
............................................................Duch Handlu czyli kilka słów o haczykach Woodie
cugan pisze:W skład tego tematu będą wchodziły następujące zagadnienia:
1) CCI angles ( Kąt CCI )
2) TCCI Crossing (Krzyżowanie TCCI)
3)Charakterystyka kształtu Plateau Trade (PT)
4) Formacje Plateau Trade (PT)
............................................................Formacje Plateau Trade (PT) część I
............................................................Patterny Gentora

Lata 2004-2006 to okres niezwykłej popularności systemu woodie na rynku rosyjskim.
Miłośnicy i zapaleńcy systemu woodie m.in. z rosyjskiego ForexClub w porozumieniu z użytkownikami amerykańskiego woodiescciclub
rozpoczęli liczne próby udoskonalenia sytemu czego owocami było miedzy innymi powstanie kilku odmian systemu i wskaźników
i-GentorCCIM (i-GentorCCIM.zip)
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=200
czy DoubleCCI (dziś jest na wyposażeniu co niektórych platform jako podstawowy wskaźnik )(Woodie_CCI_zestaw szablonów.zip)
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=150
Było jeszcze kilka innych SuperWoodieCCI.,Step albo WeightedCCI i szereg kombinacji Na uwagę zasługują testy i doświadczenia jednego z użytkowników
rosyjskiego ForexClubu - Gentora.Zamiarem jego było stworzenie własnych wzorów sytemu w celu podwyższenia skuteczności i czytelności rynku przy użyciu
systemu woodie Stworzył on własne wzory (Gentor patterns ) użytkowe przedstawione poniżej.
Przyglądając się temu można śmiało powiedzieć ,ze to nic innego jak nowe informacje o kształcie CCI.
Bliższe informacje o szczegółach Gentor patterns nie są mi dostępne albowiem zostały one pousuwane z netu lub strony z informacjami już nie istnieją (a szkoda)..
I aż dziw ,ze tyle udało mi się zdobyć.Jak ktoś się wczyta w patternyv - informacje istotne o CCI na pewno dostrzeże.
Obecna interpretacja systemu woodie w wydaniu rosyjskim powróciła do podstaw idei Ken "Woodie" Wood wyrażając się
w postaci zamkniętych płatnych for lub szkoleń Wołoszyna i Majestastrader gdzie jako wykładni używa się mimo wszystko
Ken "Woodie" Wood -Trade the Patterns: The Revolutionary Way of Trading the CCI i manual Woodie
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=160

---ciąg dalszy nastąpi w stosownym czasie 8)

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Powoli to zaczyna brzmiec zbyt zartobliwie - wszelkie nazwy udziwnione i formacje sa powtorzeniem z innych systemow tylko dajace uzupelnienie w woodiem.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

MajorGC pisze:Powoli to zaczyna brzmiec zbyt zartobliwie - wszelkie nazwy udziwnione i formacje sa powtorzeniem z innych systemow tylko dajace uzupelnienie w woodiem.
Nic nie poradzę aby ogarnąć całość materiału o woodie uzupełniam elementy które w manualach nie istnieją .To,ze Rosjanie robili testy i modyfikacje sytemu jest prawdą.Z jakim skutkiem ostatecznym nie wiem.Jakkolwiek testy Gentora były szokujące pod względem skuteczności i nie były kontynuowane .Pozostała jedynie struktura systemu opartego na woodie jakim jest i-Gentor i fragmenty jego przemyśleń w postaci patternów .Co niektórzy dostrzegali w tym fragmenty 1/2 wzorców woodie (np: 1/2 ZLR).Jednakże materiał do kształtu CCI jak najbardziej się nadaje .Celowo przytoczyłem różne odmiany woodie
cugan pisze:i-GentorCCIM ....czy DoubleCCI.... SuperWoodieCCI.,Step albo WeightedCCI

po to aby po jakimś czasie nie pojawił się jakiś odkrywca i krzyknął EUREKA mam nowy system woodie. To ten sam woodie tylko inaczej upudrowany.Co do losów Gentora nie są mi znane być może były takie jak doktora Famira ,ale może nie tak tragiczne
Ciekawe są materiały szkoleniowe rosyjskich speców woodie
cugan pisze:zamkniętych płatnych for lub szkoleń Wołoszyna i Majestastrader
to żywcem zerznięte materiały z książki i manuala Woodie.Nawet rysunków i opisów nie chciało im się zmienić.Być może mają jakieś prawa licencyjne w co wątpię.Zapłać gościom na ukraińskie warunki 250 USD za szkolenie, czy 75 USD za dostęp do forum płatnego na pół roku.

MajorGC bądź ostrożny w ocenie albowiem nie jest moim celem pisać mało maślane przytaczam to co odkryłem lub znalazłem a co tematu dotyczy.Nie zlecam Ci tych patternów stosować wystarczy,jak się zapoznasz.
cugan pisze:CCI Plateau Trade to Duch Handlu zwany w skrócie PT
PT określane jest jako "odwrócenie dynamiki".
PT wyraża co najmniej dwie rzeczy:
a) początkowy kierunku pędu ceny
PT to tez momentum wyrażonej w początkowej i końcowej wartości siły pędu ceny i w rzeczy samej idea Gentora była w tym aby to wykorzystać do handlu. WE kiedy taki ruch się zaczyna i WY kiedy się kończy. Nie czekać ,aż cała formacja woodie się wypełni,albo czytelność jej z kształtu CCI jest utrudniona ,a niekiedy wręcz niemożliwa.Jest to ryzykowne niekiedy,ale niezwykle zyskowne ( krótkie trejdy z dużą dynamiką pędu ceny).To owe patterny wyrażają.To nic innego jak strategia handlu.Każdy system ma swoje interpretacje i warto to poznać,aby wydobyć z niego to co najlepsze
cugan pisze:Silne odwrócenia po dużych sprzedażach i niektórych zakupach generują kąt i pokazuje dynamikę rynku.
Ponieważ jest to wskaźnik dynamiki,można oczekiwać,że ten wskaźnik może być "momentuming"(siły pędu).
Nie odniosłem się do sposobu użycia patternów Gentora ,niech każdy spróbuje sam w odniesieniu do obecnego rynku,Być może doświadczenia użytkownika wątku wniosą nową wartość dodaną do przedstawionego zagadnienia.Z mojego doświadczenia wiem,że warto spróbować.
W kolejnym odcinku wzorzec formy Plateau Trade dostępny tylko w materiałach szkoleniowych chatroom woodiecciclub czyli dalej wersje nieoficjalne.
Plateau forms.png jak widać jest formą istotną, a niewiele się o niej pisze.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

cugan pisze:MajorGC bądź ostrożny w ocenie albowiem nie jest moim celem pisać mało maślane przytaczam to co odkryłem lub znalazłem a co tematu dotyczy.
Sorry cugan za moją opinie, nie miałem zamiaru tutaj w żaden sposób uderzać do Ciebie. Szczerze mówiąc wykonałeś tu kawał dobrej roboty i dużo mi te materiały pomogły dlatego masz moje uznanie, cokolwiek by to nie znaczyło dla CIebie. Jedynie chodzilo mi w tej wypowiedzi, że odniosłem wrażenie, że pojawiają się nadinterpretacje pewnych sygnałów, albo bardziej coś co sugerowałoby np, że to sygnał na panelu woodie generuje np formacje świecowe.
Podtrzymuj temat, bo zbudowałeś go w obszerną skarbnice wiedzy o CCI i TCCI.
Pozdrawiam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

...............................................Unusual, unique, extreme CCI Patterns -
................................................Formacje niezwykłe,wyjątkowe,ekstremalne

.............................................................CCI Plateau Trade (PT)
............................................................Duch Handlu czyli kilka słów o haczykach Woodie
cugan pisze:W skład tego tematu będą wchodziły następujące zagadnienia:
1) CCI angles ( Kąt CCI )
2) TCCI Crossing (Krzyżowanie TCCI)
3) Charakterystyka kształtu Plateau Trade (PT)
4) Formacje Plateau Trade (PT)
............................................................Formacje Plateau Trade (PT) część II
............................................................Początek handlu - faza zwłoki - odwrócenie

cugan pisze:CCI Plateau Trade to Duch Handlu zwany w skrócie PT
PT określane jest jako "odwrócenie dynamiki".
PT wyraża co najmniej dwie rzeczy:
a) początkowy kierunku pędu ceny
b) fazę zwłoki albo / lub fazę włączania się do handlu
To wszystko co warto wiedzieć i to wystarczy.
Kilka przykładowych wzorców Plateau form w praktyce do zobrazowania o co chodzi .
Co tu pisać wszystko widać :lol:

---ciąg dalszy nastąpi w stosownym czasie 8)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

cugan pisze:być może były takie jak doktora Famira ,ale może nie tak tragiczne
A co sie przytrafilo czlowiekowi?

ODPOWIEDZ