AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
NiceFox pisze:Firma wprowadza NIEPEŁNOWARTOŚCIOWY produkt -aliortrader (kolejna wersja protradera -testowałem), nową usługę ECN, to powinno być bez commision (prowizji).
MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ NICEFOX!!! Nowa usługa ECN powinna mieć cały czas minusowy spread na wszystkich instrumentach, a commission to Alior powinien płacić inwestorom za otwarcie pozycji!!!

Czasami to ręce opadają :/
daromanchester pisze:
Spekulant83 pisze:To powinien być w pełni merytoryczny wątek.
Jak platforma wystartuje to wyczyszczę ten wątek. Bo fakt śmieci co nie miara.
I potem się dziwimy że ktoś zadaje w temacie po raz dziesiąty pytanie które już było.
No ale jak się tu przebić czasem przez 100 stron wątku jak same śmieci.
Będę Ci niezmiernie wdzięczny Daro. Trochę roboty będzie ale myślę, że warto to zrobić dla osób, które szukają wartościowych informacji.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Panowie jeszcze jedno....

Wytłumaczcie mi jaki to jest ECN skoro zamiast bezpośredniego podłączenia do międzybanku EBS, CLS jest podłączony do banków inwestycyjnych...??
Czy mozemy tu mówić o ECNie skoro zlecenia idą przez inny bank a jak wiadomo im więcej pośredników tym gozej...

ReceKtoreLecza
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ReceKtoreLecza »

Pełnomocnik pisze:Panowie jeszcze jedno....

Wytłumaczcie mi jaki to jest ECN skoro zamiast bezpośredniego podłączenia do międzybanku EBS, CLS jest podłączony do banków inwestycyjnych...??
Czy mozemy tu mówić o ECNie skoro zlecenia idą przez inny bank a jak wiadomo im więcej pośredników tym gozej...
Żaden.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Spora część stron to biadolenie na opóźnienie. Prawdopodobnie kilku z nich jest na garnuszku u np. XTB
Mam to samo odczucie.
Spekulant83 pisze:Cierpliwości, szacunku i pokory trochę. Zapominacie przeszłość - do tej pory ECN nie było w PL tylko złodziejskie MM. Zaśmiecacie wątek. Uszanować to forum, nie srać we własne gniazdo n
100% racji.

Spekulant83 pisze:To powinien być w pełni merytoryczny wątek. Proponuję żeby po wystartowaniu platformy w 100% utworzyć w pełni merytoryczny wątek gdzie każdy post nic nie wnoszący do tematu będzie likwidowany.
Jak platforma wystartuje to wyczyszczę ten wątek.

Proponuję zrobić inaczej,ten wątek zostawić,a utworzyć całkowicie nowy merytoryczny w którym
Na forum powinien panować despotyzm, który likwiduje przy samej dupie subiektywizm.
ponieważ są pewne istotne pytania z pogranicza i to co dla jednego jest istotne,dla drugiego będzie bezwartościowe.

Pozdrawiam.

Ps.
Cierpliwości, szacunku i pokory trochę. Zapominacie przeszłość - do tej pory ECN nie było w PL tylko złodziejskie MM. Zaśmiecacie wątek. Uszanować to forum, nie srać we własne gniazdo n
lepiej bym tego nie określił......

Dodano po 10 minutach:

Ps. lub inaczej,utworzyć całkowicie nowy merytoryczny wątek który powinien zaczynać się od FAQ .
Ten zostawić do zadawania lużnych pytań,zwrócie uwagę że przez tydzień ten wątek + to co było w czasówkach to ponad 55 000 wejść i choćby nie wiem co byście robili to przy takiej masie wejść moderatorzy nie będą w stanie tego pilnować.
Reasumując proponuję jeden merytoryczny od FAQ i ucinać brutalnie nie w temacie.
Drugi lużny na pytania z pogranicza....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

ReceKtoreLecza jeśli to Twój nick TM to powinieneś być bardziej ostrożny a nie pisać z pracy.
Jeśli nie, to według naszych zasad powinieneś poinformować że Twój kolega z Open Finance też pisze na tym forum i taki fakt zgłosić do modów.
Jednakże w obu przypadkach na tą chwile należy się warn żebyśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

Ludzie przestancie pieprzyc glupoty o niedowartosciowanym produkcie, marudzic kiedy w koncu bedzie pelny real itp.

Lepiej, ze wprowadzili demo i dopracowuja je biorac pod uwage ludzi, ktorzy w perspektywie czsu beda korzystac z tej platformy. Ktos tu na forum sobie wymyslil, ze to sa darmowe beta testy.
Badzmy szczerzy - jakiekolwiek beta testy w zamknietej grupie nie dadza w pelni dopracowanego produktu!
A tak przynajmniej jest szansa na powazne zmniejszenie mozliwosci wystepowania bledow. Paradoksalnie puszczenie w ruch demo i dopracowywanie go na biezaco jest lepsze niz udostepnienie od razu reala i latanie codziennie bledow i luk. Dajmy im szanse, potem bedzie czas na krytyke.
Swoja droga udostepnienie teraz tylko demo na pewno jest zabiegiem marketingowym, ale tak juz jest.

Btw, poki co nie planuje otwierac rachunku w aliorze, bo nie czuje sie jeszcze komfortowo w minilotach.

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

No i teraz banda moralizatorów zrobiła więcej offtopicu niż Ci wcześniej.

Nie narzekam. Ja po prostu spytałem kiedy będzie dostępny i już. Skoro można podpisać umowę, to bank powinien wiedzieć co oferuje, a jak nie wie - to po co mówić "już od piątku można podpisywać umowy o rachunki rzeczywiste"? Co w ten piątek się stanie?

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

MaRCHeW pisze:Witam.
NiceFox pisze:Firma wprowadza NIEPEŁNOWARTOŚCIOWY produkt -aliortrader (kolejna wersja protradera -testowałem), nową usługę ECN, to powinno być bez commision (prowizji).
MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ NICEFOX!!! Nowa usługa ECN powinna mieć cały czas minusowy spread na wszystkich instrumentach, a commission to Alior powinien płacić inwestorom za otwarcie pozycji!!!

Czasami to ręce opadają :/
Z usługą jest jak z ludźmi, bo to tylko ludzie ją wykonują.
Czy wpuściłbyś do domu firmę do wykonania dachu, firma i osoby z niej będą robić tą usługę po raz pierwszy?
Firma twierdzi że zna się na rzeczy i zrobi dobrze. Ludzie będą się uczyć na twoim dachu. Może tak bardzo nie sknocą ale rabatu nie dostaniesz!

Aliorbank usługę będzie robił po raz pierwszy, będzie się uczył na Twoim koncie na Twoje ryzyko (na pewno zadba odpowiednimi umowami).
WSTRZYMAJ SIĘ I NIE WYSTAWIAJ NA NIEPOTRZEBNE RYZYKO. Po 12 miesiącach, będą opinie to będziesz mógł wypróbować usługę.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 18:14 przez NiceFox, łącznie zmieniany 3 razy.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ascende
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ascende »

Spekulant83 pisze:Spora część stron to biadolenie na opóźnienie. Prawdopodobnie kilku z nich jest na garnuszku u np. XTB a reszta to malkontenci nie potrafiący uszanować ZMIAN na rynku krajowym.

Jest grupa osób, która cierpliwie czeka - i to nie mała grupa - doświadczona na rynku i cierpliwa. Zaśmiecacie tylko wątek próbując zdyskredytować ALIOR za opóźnienie itp.

Nie, tym nie zamażecie zasługi podjęcia trudu i utworzenie ECN polskiego - i tak 80% ich klientów nawet nie przeczyta tego lamentu.

Cierpliwości, szacunku i pokory trochę. Zapominacie przeszłość - do tej pory ECN nie było w PL tylko złodziejskie MM. Zaśmiecacie wątek. Uszanować to forum, nie srać we własne gniazdo :/

Na forum powinien panować despotyzm, który likwiduje przy samej dupie subiektywizm.

Ja nie życzę sobie czytać takich rzeczy. Tracę cenny czas starając się wyłapać jakieś info istotne z wątku.

To powinien być w pełni merytoryczny wątek. Proponuję żeby po wystartowaniu platformy w 100% utworzyć w pełni merytoryczny wątek gdzie każdy post nic nie wnoszący do tematu będzie likwidowany.
Tak, tak - otworzyłem REAL wczoraj - i co telefon od maklera, że jeszcze kilka dni. Tak się nie robi - można podać konkretną datę - np DL 10 maja. Gram od 2006 roku i różne rzeczy widziałem - nie ma co bronić i wywalać pod niebiosa, że pierwszy ECN w Polsce, że trzeba wspierać itp. to nie socjalizm - testujcie a może wam będzie dane - NIE TE CZASY.

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

Przeciez nikt nie zmusza do podpisywania umowy, szczegolnie jak wiadomo, ze nie ma jeszcze real. a jak juz bedzie to nie ucieknie... skad ten pospiech?

ODPOWIEDZ