Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Asmo był członkiem grupy, nie wiem tylko przez jaki okres
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

leszczu pisze:Ktoś jest albo był członkiem na grupy stworzonej przez James16?
Jakie wrażenia, opinie?
Opinie na temat tej grupy znajdziesz na forum forexfactory
Yaaa man

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Druga próba zszorcenia usdcad udana. 99 pips moje. Jest to pierwszy zyskowny trade od ok 3 tygodni! W tym czasie były 2 mniejsze wtopy i 2 BE. Stan prkatycznie na zero.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

A jak się zapatrujecie na shorta na GU?

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Narazie nie ma sygnału do short, nie ma powodu żeby odwracać na siłę trend ;)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Damian_GTK pisze:Narazie nie ma sygnału do short, nie ma powodu żeby odwracać na siłę trend
Sygnalu moze jeszcze nie ale H4 i H1 na kablu widac opor wiec te L tez nie do konca takie pewne, dlatego L z rana zamknąłem na kablu, wolę nie ryzykować

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

No dokładnie, nie ma ani sygnału na short ani na long, jest też pozycja "poza rynkiem" :)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Damian_GTK pisze:Narazie nie ma sygnału do short, nie ma powodu żeby odwracać na siłę trend ;)
Opór jest mocny jak widać, ale chyba faktycznie lepiej poczekać aż się odbije i zrobi retest ;)

Dodano po 3 minutach:

Na EURJPY ciekawie się robi, strefa oporu nie z PA, a ze zniesień fibo. Być może będzie się działo ;)

Radko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Radko »

Witam wszystkich,
jak już ktoś napisał PA sprawdza się na wszystkich rynkach, chciałbym zasugerować wejście w short na Cukrze na retest bardzo ważnego i mocno wąskiego poziomu S/R . Poziom wydaje się idealny, można poprowaidzić dodatkowo zniesienia fibo poszczególnych poziomów, które nakładają się prawie idelnie (nie zabrudzam wykresu, ale każdy może to zrobić), do tego trend zmienił się na spadkowy, w ostatnich dwóch miesiącach. Gra z bardzo krótkim stopem, jak na ten rynek i rodzaj słupków. Oczywiście już widzę przez "różowe okulary" dla tego czekam na ewentualne przeciw zajęciu tej pozycji. Oczywiście po za tematem ceny cukru w Polsce.
Pozdrawiam
Radek

Kiwaczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwaczek »

Po przeczytaniu wstępu pt. "Definicja PA" oraz kilkunastu stron w tym wątku dalej nie wiem co to jest PA.

Czytałem dość obszerne opracowanie z forexfatctory (boję się zamieścic linka bo znowu dostanę ostrzeżenie) ale pewnie wszyscy wiedzą o co chodzi, gdzie autor napisął coś takiego (tłumaczę z pamięci):
PA lest linią poziomą pociągniętą od górnego (dolnego) cienia swieczki tak długo az nie znajdzie się świeczka która ZAMYKA się powyżej (poniżej) tel linii

Dalej nie wiem czy cienia mam szukać począwszy od ostatniej zamkniętej świeczki wstecz tak długo az zjade taką która spełnia w.w. definicję czy też może być cień dużo wcześniejszej świeczki jak się często spotyka w różnych opisach.

Dla ilustracji zamieszczam wykres na którym załóżcie ze ostatnia (aktualna) świeczka jest już zamknięta. Narysowałem tam żóltymi liniami PA (górna i dolne), które spełnia definicję ale też narysowałem błęknitnymi liniami PA które wg mnie też spełnia definicję ale jest bliższe sktualnej (ostatniej) świeczki.
Bardzo proszę o odpowiedź która z tych linii jest "lepsza" ;)

[[/img]

ODPOWIEDZ