7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

<kerimb> pisze:Czym jest INDECT?
tu też o tym jest: http://www.bibula.com/?p=27525

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

<kerimb> pisze:
thefear pisze:A co znaczy "w zależności tego w jakim momencie miesiąca to zrobią.." Im bliżej końca tym lepiej ?
Bardziej chodzi mi o tydzień w relacji do miesiąca. Jeśli będą kręcić W1 (nie świeczkę a kierunek), to mamy jeszcze sporo czasu na MN. Czyli jeśli ta W1 pojedzie DOWN, to mamy jeszcze tydzień na przekręcenie kierunku. Abyśmy nie wyszli po przejściu OPEN MN w dół, ponownie w górę nad OPEN MN tak aby z automatu nie odpaliło zleceń, to ta świeczka na W1 powinna być dłługaśna. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to następna na W1 dać powinna sygnał w zależności od otwarcia. Jeśli wytrzyma do środy po otwarciu z kierunkiem i w środę jako dniu zmyłki przekręci się, to nic więcej potrzebne nie będzie itd ...
Już kumam :) Dzięki
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

thefear pisze:
<kerimb> pisze:
thefear pisze:A co znaczy "w zależności tego w jakim momencie miesiąca to zrobią.." Im bliżej końca tym lepiej ?
Bardziej chodzi mi o tydzień w relacji do miesiąca. Jeśli będą kręcić W1 (nie świeczkę a kierunek), to mamy jeszcze sporo czasu na MN. Czyli jeśli ta W1 pojedzie DOWN, to mamy jeszcze tydzień na przekręcenie kierunku. Abyśmy nie wyszli po przejściu OPEN MN w dół, ponownie w górę nad OPEN MN tak aby z automatu nie odpaliło zleceń, to ta świeczka na W1 powinna być dłługaśna. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to następna na W1 dać powinna sygnał w zależności od otwarcia. Jeśli wytrzyma do środy po otwarciu z kierunkiem i w środę jako dniu zmyłki przekręci się, to nic więcej potrzebne nie będzie itd ...
Już kumam :) Dzięki
Ja wręcz przeciwnie :oops:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

JAREK67 pisze:Ja wręcz przeciwnie
W1 otworzyła się praktycznie bez knota górnego. Wobec tego sytuacja jest niejasna i ja czekam do następnej na W1, która powinna dać potwierdzenie kierunku, jeśli ma być DOWN. Brak tego knota jak również odbicie spore od OPEN MN daje możliwość przejścia ceny w konsolidację na D1. Układ D1 w tej chwili sugeruje DOWN ale W1 nie przelazło jeszcze moim zdaniem Punktu krytycznego wobec czego istnieje prawdopodobieństwo jak powyżej. Mamy czas na MN aby pójść zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Obawiał bym się wejścia teraz w S do momentu kiedy H4 nie wyklaruje sytuacji. Jeśli 1.4243 na M15 wytrzyma i nie puści do góry, to moim skromnym zdaniem można będzie szukać S ... Trza by było później mocno obserwować OPEN MN i zachowanie ceny w tym miejscu w okolicy 1.415X ...

Szukamy odnośników na innych parach ...

Patrząc na USDCHF, tam mamy lekki układ pod UP a więc umocnienie USD. Jeśli CHF będzie stabilne, to na EURUSD powinno się to przełożyć na DOWN ...

Patrząc na GBPUSD i W1, mamy ciekawą sytuację ... Układ jest niepewny moim zdaniem i nie ma jasno sprecyzowanego kierunku na DOWN, wobec czego ja czekam z Edkiem itd ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Jeśli 1.4243 na M15 wytrzyma i nie puści do góry, to moim skromnym zdaniem można będzie szukać S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Możliwe że teraz podejdziemy trochę w górę bo stoimy na fibo 61.8 na h4 ruchu od 25 marca
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:Możliwe że teraz podejdziemy trochę w górę bo stoimy na fibo 61.8 na h4 ruchu od 25 marca
Zgadza się!
<kerimb> pisze:Obawiał bym się wejścia teraz w S do momentu kiedy H4 nie wyklaruje sytuacji.
Warto będzie obserwować Punt Zwrotny po godzinie 10:00 i zobaczyć co się będzie działo. Trza wytrzymać! Nic na siłę ... Jeśli M15 nie puści, może się sytuacja wyklarować. Jeśli puści, to czekamy do następnego TFu itd ... Nie ma ani na L ani na S moim zdaniem do po 10:00 ... Trza obaczyć cierpliwie :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

A więc M15 pękła wstępnie ... Ci co by weszli na S już by popłynęli w większości ponieważ ruch > niż 25 pipsów a taki średni stop ludziska stawiają itd ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Teraz mamy 1.4303 na D1 (50% kanału) oraz 1.4308 na H1 (górna banda kanału) ... Zobaczymy czy podbierają, czy poszli UP? ... Czas mamy do 10:30 więc wsio może być ciągle grane i można się zdziwić itd ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2011, 09:43 przez <kerimb>, łącznie zmieniany 1 raz.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:A więc M15 pękła wstępnie ... Ci co by weszli na S już by popłynęli w większości ponieważ ruch > niż 25 pipsów a taki średni stop ludziska stawiają itd ...
Ja grzecznie czekam :). Dziś szukam tylko okazji do sprzedaży ale owe okazje musi potwierdzić zachowanie ceny.

Zablokowany