2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

-5 :568:

Analiza:
Tym razem się nie popisałem a dokładnie nie wykazałem cierpliwością. Zdecydowałem się na wejście bo było już widać odpowiednie ruchy na kablu i swissy a edek czekał więc stwierdziłem że nie będzie książkowo a od razu pójdą w dół. Oni jednak zrobili sprawę jak w zegarku i nawet jakbym się nie zdecydował na wejście w pierwszym momencie (strzała na screenie) to już w drugim bym wszedl (strzałka na screenie). TP nie miałem daleko bo nie spodziewałem się ruchu ponad 20p ale liczyłem że chociaż te 10p zgarnę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

-5 :568:

Analiza:
Końcówka dnia więc szukałem miejsca na odwrót. W psychologicznym 1.4500 już miałem wciskać guzik z S no ale to by było jako ryzykowne zagranie pod prąd więc czekałem na jakieś potwierdzenie. I nie czekałem już na cofke a wszedłem zaraz po przebiciu LT i ładnie poszło dalej. Niestety nie mogłem obserwować trejdu więc ustawiłem jedynie SL i TP. Teraz patrze i emocje musiałem mocno trzymać jak tak mi złapało SL. Teraz jeszcze tylko brakuje aby cena już tam nie wróciła :lol: i złapało by moje TP na 30p
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Rozumiem, że cena high lub low może się różnić, ale cena close przy takich cieniach? Może do Twojego SL trochę brakowało ale mimo, że to AdmiralPro, to jednak broker trochę naciągnął cenę? U mnie High świecy na której złapało Twój SL wynosi 1.44939.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Hmmm czyli teoria spiskowa ... :?

Dziwne bo ja też mam 1.44939 ale SL na 1.44940 złapało. Ciekawe czy można coś takiego reklamować z szansami na ich reakcję ...

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

a skąd macie ceny ask ?
bo na wykresie widać tylko bid
Sell przecież zamyka zawsze po ask.
Jak doliczysz spread to i po 1.44945 by pewnie zamknęło, bo spread jakieś 0.6 +
BID(1.44939).
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 08:09 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Wykres jest zbyt mały aby było je widać. Na tym koncie róznica jest czasami poniżej 0,5pipsa przez co jej nie widać.

EDIT:
Jak już nie załapałem się na zjazd na edku to przeczytałem jeszcze raz na spokojnie Twoją odpowiedź i teraz zrozumiałem o co chodzi :D
W pierwszej kolejności pomyślałem, że pytasz o coś innego. Teraz już wiem, że jednak to SL było OK i nie ma co szukać teorii spiskowych.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+1 (BE) :568:

Analiza:
Nie załapałem się na pierwszy zjazd to poczekałem cierpliwie na drugi. W kilka sekund poszedł wodospad ale nie zamknąłem łatwych pipsów a liczyłem na już określony kierunek na dalsze kilkanaście minut. Jak wróciło zamknąłem z ręki na BE. Trudno powiedzieć co się teraz wydarzy. Startuje Londyn więc niezbyt spokojnie pewnie będzie: jak to zwykle. Trzeba było zabierać te prawie 10p.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj pozwoliłem sobie na dzień skalpowania i wynik:
+1
+3
+6
-5
-4
-5
+4
+5
+8

Nie ze wszystkich wejść jestem zadowolony a szczególnie z tych plusowych gdzie były szanse na ponad 20p gdybym przeanalizował sytuacje pod kątem dłuższych ruchów.
Muszę poszukać skutecznego sposobu na połączenie obu metod ale jeśli robię to w trakcie pracy może okazać się niezwykle trudne. Pora pomyśleć o urlopie, chociaż na jeden dzień i sprawdzeniu 'co by było gdyby' :)

Samo podsumowanie dnia na plus bo na czysto dało +1.90%

Podsumowanie kolejnego tygodnia w trakcie weekendu.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Czas podsumować kolejny tydzień. To już 7 i wciąż ponad stan więc jest w tym wszystkim jakiś sens ale nie wynik jest tu najważniejszy. Widzę z czym muszę pracować a co tylko dopracowywać. I to będę dalej umieszczał w miesięcznych założeniach.

I podsumowanie po kolejnym tygodniu:

Statystyki po 7 tygodniach
Wejścia: 161
Na plus: 78
Saldo: +9.59%

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

guccon pisze:Saldo: +9.59%
Jak dla mnie wynik całkiem przyzwoity dodając do tego, że pracujesz na etacie. Gratuluję.

ODPOWIEDZ