Dziennik wnuka Elliotta
- trader Max
- Stały bywalec
już zanegowana druga taka formacja może powstać przy 4370andymen pisze:Max już rozumiem jak to liczysz, ale wciąż nie wiem co to jest
i tam pierwotnie miałem czekać na L licho podkusiło trudno jeszcze dobiorę
jeszcze czekam z jedną L na 4400
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
- trader Max
- Stały bywalec
eur/usd
ja to widzę tak jak widzisz inaczej napisz może coś wymyslimy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać - do tego potrzeba komputera."
WEJŚCIE NR 10
Long 1,4426
SL 1,4401
TARGET 1,4510 (skromny w porównaniu do tego co oferuje H&S)
Przepięknie to zrobiłem. Przebicie stopa o 0,1 pipsa i dziękujemy
ZYSK:
Cała pozycja -25 pipsów
Trochę wydłużyła się nam fala C, natomiast przy okazji mamy odwrócony H&S, co zaznaczyłem na wykresie zieloną linią
EDIT Wrzucam poprawioną sekwencję, bo dopiero teraz zauważyłem, że fale 3 i 4 były źle oznaczone. Nie ma na nim już H&S (nie chciało mi się znów rysować), ale zostawiłem na poprzednio wstawionym wykresie.
Long 1,4426
SL 1,4401
Przepięknie to zrobiłem. Przebicie stopa o 0,1 pipsa i dziękujemy

ZYSK:
Cała pozycja -25 pipsów
Trochę wydłużyła się nam fala C, natomiast przy okazji mamy odwrócony H&S, co zaznaczyłem na wykresie zieloną linią
EDIT Wrzucam poprawioną sekwencję, bo dopiero teraz zauważyłem, że fale 3 i 4 były źle oznaczone. Nie ma na nim już H&S (nie chciało mi się znów rysować), ale zostawiłem na poprzednio wstawionym wykresie.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 16:51 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec
ja wiem myślałem też o orgr tylko często przy korekcie nieregularnej taki obraz powstaje jak gdyby orgr kilka razy mnie to zmyliłoandymen pisze:WEJŚCIE NR 10
Long 1,4426
SL 1,4401
w korekcie płaskiej rozszerzonej C = 1,1618 fali A
Faktycznie nie jest jeszcze potwierdzony, ale przy założeniu, że mamy falę (iii), to by stanowiło dodatkowe potwierdzenietrader Max pisze: ja wiem myślałem też o orgr tylko często przy korekcie nieregularnej taki obraz powstaje jak gdyby orgr kilka razy mnie to zmyliło

"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- trader Max
- Stały bywalec
zobacz na te trójki układ orgrandymen pisze:Faktycznie nie jest jeszcze potwierdzony, ale przy założeniu, że mamy falę (iii), to by stanowiło dodatkowe potwierdzenietrader Max pisze: ja wiem myślałem też o orgr tylko często przy korekcie nieregularnej taki obraz powstaje jak gdyby orgr kilka razy mnie to zmyliło
- trader Max
- Stały bywalec
eur/usd
jeszcze jest taka możliwość
WEJŚCIE NR 11
Long 1,4430
SL 1,4391
TARGET 1,4510
ZYSK:
cała pozycja 3 pipsy (równie dobrze mógłbym napisać BE )
Powtórka z poprzedniej pozycji, która została wystopowana na moje własne życzenie.
Long 1,4430
SL 1,4391
TARGET 1,4510
ZYSK:
cała pozycja 3 pipsy (równie dobrze mógłbym napisać BE )
Powtórka z poprzedniej pozycji, która została wystopowana na moje własne życzenie.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 18:55 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
SSI trochę tłumaczy to ślimacze tempo w fali (iii).
http://twitpic.com/4l56zf. Możliwe, że znów nie uda się przebić 1,4520 i będzie trzeba się głowić. W każdym razie chyba zamknę połowę jeszcze dziś.
EDIT:
Jak patrzę na dynamikę tej trójki, to mam wrażenie, że jesteśmy w trójkącie na dwójce. Być może jestem przewrażliwiony, ale nie wygląda mi to na falę, która przebije 1,4520
http://twitpic.com/4l56zf. Możliwe, że znów nie uda się przebić 1,4520 i będzie trzeba się głowić. W każdym razie chyba zamknę połowę jeszcze dziś.
EDIT:
Jak patrzę na dynamikę tej trójki, to mam wrażenie, że jesteśmy w trójkącie na dwójce. Być może jestem przewrażliwiony, ale nie wygląda mi to na falę, która przebije 1,4520

Brett Steenbarger
Brett Steenbarger