Przeciez dopiero sie rozkrecaja, spokojnie, dane historyczne raczej sa ogolnie dostepne.
Nie czepiajmy sie, widac ze chca dobrze

Używając panelu Matrix, można jednym kliknięciem zawierać transakcje.daromanchester pisze:Jakby się dało tylko tak skalpować jednym klikiem jak u nich to by była rewelka.
Nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to, aby kliknięcie na Kup lub Sprzedaj nie przywracało całej aplikacji i nie zakrywało MT4 ? Jeżeli tak, to niestety na jednym monitorze nie będzie takie możliwości.daromanchester pisze:Mam też pytanie czy da się wyciągnąć mniejszego "ticketa" tak jak to robię w IGindex.
Przeczytaj podręcznik do AliorTradera to ustawisz sobie wszystko tak jakby to był MT4.Pełnomocnik pisze: Ale generalnie powiem ze nie moge sie połapaćto nie MT4
![]()
Zrobiłem sobie nawet czrne tło ale nie pomogło...![]()
Dzięki Darodaromanchester pisze:Karol no platforma widzę super zrobiona. Brawo.
Matrix jak Market Ladder w Prospreadzie.
Transakcje na FOREX nie są zawierane na CFD. Jest to rzeczywista wymiana walut pomiędzy Klientem a LP, tylko bez fizycznej dostawy waluty. Tym właśnie różni się model Market Maker, w którym handel na FX odbywa się na CFD, od modelu ECN, gdzie handel odbywa się na walutach.reptile pisze:Ale zrobili to ?
Kiedy będzie można zawierać transakcje CFD FX w modelu ECN, a jeśli nie instrumenty CFD FX to co ma być na tym ECNie ?
Nie wszystko. GFT jest dostawcą płynności dla wszystkich instrumentów CFD opartych na commodities, indeksach, futures na indeksy oraz akcjach.forex_lover pisze:chyba to się wszystko ciągnie z GFT ? Logo ich jest na stronie. Hmmm Coś mi się zdaje, że na hasełku ECN Alior nieźle przykosi kilku cwaniaków
Może spróbuję wyjaśnić z czego to wynika.MarioDM pisze:Nie chcę się czepiać, ale ... luknąłem na listę specyfikacji instrumentów i ponieważ akurat mam otworzoną pozycją na Aud/Cad wiec porównałem sobie swapy i okazuje się, że swap za pozycję krótką w Aliorze jest o 20% wyższy niż w GO4X. Kilka dni temu pewien forumowicz strasznie się czepiał GO4X i twierdził, że mają koszmarne swapy. Okazuje się, że ECN Aliora pobiera jeszcze wyższe swapy. Pewnie jak XTB albo i więcej. Nie porównywałem innych instrumentów tylko akurat cross Aud/Cad więc nie mogę ocenić całości
Punkty SWAPowe są naliczane na otwartych pozycjach o godzinie 23.00 zgodnie ze specyfikacją instrumentów finansowych. Na większości instrumentów swapy są naliczane, tak więc nie jest to prawdą.forexman pisze:czy to prawda za alior trader nie pobiera, żadnego SWAPu za otwarte pozycje na dzień następny?
Proszę o wyjaśnienie czym różni się w Pana rozumowaniu transakcja zawarta z brokerem typu MM oraz ECN jezeli:Transakcje na FOREX nie są zawierane na CFD. Jest to rzeczywista wymiana walut pomiędzy Klientem a LP, tylko bez fizycznej dostawy waluty. Tym właśnie różni się model Market Maker, w którym handel na FX odbywa się na CFD, od modelu ECN, gdzie handel odbywa się na walutach.
Moim zdaniem wszystko sprowadza się do zapissu elektronicznego.Proszę o wyjaśnienie czym różni się w Pana rozumowaniu transakcja zawarta z brokerem typu MM oraz ECN jezeli:
- brak jest fizycznej dostawy waluty,
- rozliczenia maja wylacznie charakter pieniezny.
Nie chodzi mi o fakt kto jest druga strona transakcji - czy jest to broker czy inny bank. Chodzi o konstrukcje instrumentu.
Konstrukcja instrumentu jest w specyfikacjach,a wszystko moim zdaniem sprowadza się do dwóch rzeczy.Fajter pisze:Chodzi o konstrukcje instrumentu.
Fajter pisze:Proszę o wyjaśnienie czym różni się w Pana rozumowaniu transakcja zawarta z brokerem typu MM oraz ECN jezeli:Transakcje na FOREX nie są zawierane na CFD. Jest to rzeczywista wymiana walut pomiędzy Klientem a LP, tylko bez fizycznej dostawy waluty. Tym właśnie różni się model Market Maker, w którym handel na FX odbywa się na CFD, od modelu ECN, gdzie handel odbywa się na walutach.
- brak jest fizycznej dostawy waluty,
- rozliczenia maja wylacznie charakter pieniezny.
Nie chodzi mi o fakt kto jest druga strona transakcji - czy jest to broker czy inny bank. Chodzi o konstrukcje instrumentu.