Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:Nie wiem jak to jest być vip w dukascopy, ale nie chciałbym wiedziec po ostatnich spostrzezniach
Obaj wiemy, że żeby Ciebie zadowolić w 100% to powinna przychodzić biuściasta blondyna i masować stopy przy tradingu :D.
reptile pisze:MIT ? Limit ? Ja dałem przykład o limitach .
Więc spróbuj z Offer i poeksperymentuj z ustawieniami slippage ;). Jeśli takie sytuacje narażają Cię na straty to lepiej żeby zlecenie nie zostało zrealizowane (za "mały" slippage) niż żeby tak się stało.
reptile pisze:Ogólnie jakość się pogorszyła .. oczywiscie to kwestia ostanich updatów platformy, ale i suport gdy dreczysz ich ciaglymi bugami maja to gdzieś.
Myślę, że wygląda to trochę inaczej. Nie że mają to gdzieś ale dział IT jest obecnie zbyt mały w stosunku do tego co robią i jednocześnie planują zrobić, czyli najzwyczajniej w świecie się nie wyrabiają. W końcu przy ostatniej akcji przesyłania naszych sugestii sporo rzeczy zostało wprowadzonych. Chyba też żaden broker nie chce mieć błędów na swojej platformie prawda? No bo po co... Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, a nie oficjalna informacja od brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: El Coyote »

"nikomu nic nie mówiąc" ?? Wstyd żeby panowie nie znali tak ważnych zapisów w regulaminie.

"In some circumstances,Dukascopy may not hedge entirely or may not hedge at all certain trades."

Jakie to są te some circumstances? To zdanie jest tak ogólne, że daje brokerowi możliwość brania każdego zlecenia na klatę. Czy w takim przypadku można jeszcze mówić o ECN?

I faktycznie, ostatnio warunki się pogorszyły.

qwerty633
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qwerty633 »

W regulaminie są też inne zapisy dające im nieograniczone możliwości manipulacji, np. w punkcie 8.1 piszą, że mają prawo odrzucić/anulować/poprawić każde zlecenie klienta. W 13.4 piszą, że dźwignia może się zmienić zgodnie ze "zwyczajowymi praktykami Dukascopy", jednak o tych praktykach nie ma zbyt wiele, poza tym, że wiadomo że zmniejszają do 1:30 na weekend. Pytałem ich o to, odpisali że te punkty mają zastosowanie tylko w wyjątkowych okolicznościach i nigdy nie są stosowane w "normalnych okolicznościach".
Brzmi to nieciekawie, aczkolwiek ja osobiście - na razie nie narzekam. Też mi się zdarzy złapać SL co do pipsa a potem cena zalicza TP, albo wejdzie mi jakieś zlecenie oczekujące na spreadzie 24p zamiast 2p, ale sprawdzam sobie wtedy np. spread na oandzie (mają na swojej stronce historyczne spready), na ogół pokrywają się z tymi w Duka...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Witaj.

Na jakiej parze miałeś zlecenie oczekujące na spreadzie 24p zamiast 2p ?

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

qwerty633
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qwerty633 »

GBP/USD. Bardzo denerwujące, ale na oandzie było tyle samo w historycznych spreadach.

marek_krakow
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marek_krakow »

witam,

szukam vps do jforex, czy ktoś może korzysta z vps i może polecić ??

dzięki

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

Czy ma ktoś może automat na dukasa do przesunięcia naszej pozycji na be po okreslonej liczbie pipsów? Czy musze zamówić u jakiegoś programisty?
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

korba1000 pisze:Czy ma ktoś może automat na dukasa do przesunięcia naszej pozycji na be po okreslonej liczbie pipsów? Czy musze zamówić u jakiegoś programisty?
jest komercyjne EA w sieci:
a w nim
BE TS PC
i takie tam rózne

a teraz do sedna:

czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu:

potrzebuje aby mi jakiś wskaźnik wyrysował odpowiednia odległość w pipsach od aktualnej ceny
w mt4 radziłem sobie średnimi o okresie 1 i odpowiednimi poziomami a w jforex nie ma poziomów :( (albo ja źle szukam )

EDIT:

Pytanie teoretyczne:
Gdybym ustawił poślizg większy od TP
i cena miał poslizg taki że zlecenie zostało by otwarte poza zasięgiem mojego TP
to system zrealizowałby takie zlecenie czy odrzucił?
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

manu20
Uczestnik
Uczestnik

OD 12.30 21.04.2011r. problemy z kontem demo

Nieprzeczytany post autor: manu20 »

od powyższej godziny nie działają wykresy oprócz tikowego. Wyłączałem kompa kilka razy, ściągałem od nowa plk z Dukascopy, logowałem się kilkakrotnie od nowa i dalej ten sam problem? Czy ktoś coś wie o podobnym zachowaniu? Pierwszy raz mi się to zdarza.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Re: OD 12.30 21.04.2011r. problemy z kontem demo

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

manu20 pisze:od powyższej godziny nie działają wykresy oprócz tikowego. Wyłączałem kompa kilka razy, ściągałem od nowa plk z Dukascopy, logowałem się kilkakrotnie od nowa i dalej ten sam problem? Czy ktoś coś wie o podobnym zachowaniu? Pierwszy raz mi się to zdarza.
miałem tak kilka razy - zawsze samo przechodziło
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ