4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

Zamknąłem tego shorta GBP/USD na -3.
Ponieważ uformował się RB od razu otworzyłem longa 9798 z 1TP 9825 SL 9775.
To wejście jest spóźnione o 3 pipsy ( trzeba szybciej wstawać )
gucio sprawdź dokladnie to wejście TSR go nie zauważył.

Z par które obserwuje warte wejścia są jeszcze usd/jpy oraz eur/gbp ale ze to dla mnie nowa dodatkowa para to tylko ją obserwuję.

Ponieważ nie chce zbytnio zawalać tego wątku moimi zleceniami chyba przeniosę się od kolejnych wejść do innego wątku. Forum Journal ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
The key to living is giving.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

TSR zaznaczyl nawrt strzalka/ta czerwona/ tylko byl maly ruch

EDIT
To sell co mam to do innej strategii/sorki/

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj system zadziałał na 100 % tylko obsługa dała ciała.

GBP/USD Long 9798 z 1TP 9825 oczywiście trafiony ale nie ustawiłem TP w platformie i skończyłem na SL.
GBP/USD - 23 pips.
USD/JPY + 13 pips. (short)

Musze się oduczyć nie ustawiania TP bo .... może poszybuje dalej i szkoda będzie pipsów. Za kare jest na minus.

EDIT: 16:40
Nadarzyła się okazja do odrobienia strat na kablu:
Long: 1,9787 (16:02)
Hit TP: 1,9813 (16:32) + 26 pips

21 MA to KLUCZ w tym systemie ;)

EDIT2:
Cholera ;) gdybym bardziej popatrzył sie na MACD zobaczyłbym, że uformował sie wzór HL Higher Low - i wejście na kabla o 16:00 zaplanował bym troszkę inaczej. Dużo nauki przede mną ale myślę, że warto.

O skoku EUR/USD Philip mówił we wczorajszym nagraniu MP3.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2007, 17:44 przez Gajowy, łącznie zmieniany 7 razy.

pete7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pete7 »

gucio pisze:TSR zaznaczyl nawrt strzalka/ta czerwona/ tylko byl maly ruch
guciu, jedno pytanie - wskaznik na twoim wykresie ma cos wspolnego ze strategia TSR (trend slope retracement) z forex-tsd, pisanym przez FxIgora, czy jakos tak ?

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

pete7-nie mowie ze nie.Za duzo testuje i szukam wiec nie pamietam ale w nocy sprawdze skad mi sie to wzielo.Ale ja tu patrze na te dwa wskazniki.Czesto jest ze drugi histogram macd zmienia kolor w trakcie otwartej swieczki i tsr mi wtedy pomaga.Jak ma kolor niebieski np. a histogram sie zmienia to trzymam nadal longa.TSR nie zmienia sie tak czesto jak kolory macd.

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Kabel 8:00 - ciekawa sytuacja

Obrazek

Freetrader pomóż ;)

Na kablu jest bardzo ciekawie. Została przełamana linia trendu mouteki - planowany zakres ruchu ceny to 131 pips w górę. Target w okolicach linii spadkowej wyższego okresu.

Ale są przeszkody na tej drodze 9877 -9879 - MA200. Potem średnia 89MA, która usadowiła się dokładnie na lini 38,2 fibo. (Fibo high 18.04 - 8:00 <> low 15.05 - 12:00)
W dodatku wszystko odbywa sie dokładnie w połowie kanału.
Wykres MACD w tej chwili za bardzo nam nie pomaga z tego moze sie zrobić RT ale i TC ;)

Mój pomysł to czekamy na long jak przebije pierwszy poziom oporu wejście 9882. Na wykresie nie widać ale cena w tej chwili siedzi na 3/8 lini Murreya co oznacza Premium Buy Zone;)

Dzisiaj duzo danych dla GBPi USD - no jest problem ;)

Macie jakies inne pomysły ?

p.s. z wczoraj mam shorta na usd/jpy (120.18 ). SL - 120.44 TP 119.88
Otworzyłem go bo cena zamknięcia z 00:00 była poniżej 21MA na MACD utworzył sie VT ( ale za bardzo nie jestem przekonany co do słuszności tej pozycji) Gdyby jednak kabel poszedł w gorę ;)

Na priva dostaje pytania czy pozycje o których pisze są z real czy demo. Wszystkie o których piszę to real ale taki treningowy real gdzie pipsy to wartość od 0,2 do 0,5 $. Z tego powodu odpuszczam Forum Journal wpadnę tam jak już zacznę gra co najmniej 0,10 lota ;)

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Pomyslu nie mam ale mam pytanie.Analizujac ta strategie zrozumialem ze wchodzimy na nastepnych swieczkach.Czyli skoro nie weszlismy o 8.00 to nastepna swieca o 12.00. Wiem ze strategia przeszla sztraszna modyfikacje wiec czy sie zmienily pory wejsc?

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

gucio pisze:Pomyslu nie mam ale mam pytanie.Analizujac ta strategie zrozumialem ze wchodzimy na nastepnych swieczkach.Czyli skoro nie weszlismy o 8.00 to nastepna swieca o 12.00. Wiem ze strategia przeszla sztraszna modyfikacje wiec czy sie zmienily pory wejsc?
Dostajemy jeden z sygnałów MACD na świeczce a pozycje otwieramy dopiero na otwarciu kolejnej świeczki - czyli sygnał - 4 godziny czekania - wejście.
Dzisiaj w przypadku GPB/USD o 8:00 nie było żadnego sygnału więc o 12:00 nie powinniśmy wchodzić. Raczej czekam

Zerknij na screen poniżej gdzie jest pokazanych kilka sygnałów.

Obrazek

Np. sygnał nr 5 Round Top zaznaczony czerwonym kółkiem wchodzimy na następnej świeczce.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Tak-rozumiem.Chcialem sie upewnicz czy czegos nie zmieniono.Ogolnie uwazam ze wchodzenie o 12.00 jest najlepsze /juz po danych/

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Kabel dzisiaj pokazał ze jednak linie trendu mouteki sa niebezpieczne bez wsparcia.

Bardzo udany dzień. Dużo dobrych sygnałów - zapraszam na SkypaChata. Dzisiaj można napisać wspólnie na chacie trajdowaliśmy shorta na E/U ;).

Zamykam dzień:
e/u + 21 (short)
u/j + 20 ( long) - bardzo fajny sygnał kontynuacji trendu. (u mnie spóźnione wejście) Jak ktoś wział go o 8:00 to do tej pory ma już ok +40 pips.
MACD Colored nie pokazał go w formie literek - dlatego warto studiowac i samemu wyłapywac te sygnały.

ODPOWIEDZ