Freetrader pomóż
Na kablu jest bardzo ciekawie. Została przełamana linia trendu mouteki - planowany zakres ruchu ceny to 131 pips w górę. Target w okolicach linii spadkowej wyższego okresu.
Ale są przeszkody na tej drodze 9877 -9879 - MA200. Potem średnia 89MA, która usadowiła się dokładnie na lini 38,2 fibo. (Fibo high 18.04 - 8:00 <> low 15.05 - 12:00)
W dodatku wszystko odbywa sie dokładnie w połowie kanału.
Wykres MACD w tej chwili za bardzo nam nie pomaga z tego moze sie zrobić RT ale i TC
Mój pomysł to czekamy na long jak przebije pierwszy poziom oporu wejście 9882. Na wykresie nie widać ale cena w tej chwili siedzi na 3/8 lini Murreya co oznacza Premium Buy Zone;)
Dzisiaj duzo danych dla GBPi USD - no jest problem
Macie jakies inne pomysły ?
p.s. z wczoraj mam shorta na usd/jpy (120.18 ). SL - 120.44 TP 119.88
Otworzyłem go bo cena zamknięcia z 00:00 była poniżej 21MA na MACD utworzył sie VT ( ale za bardzo nie jestem przekonany co do słuszności tej pozycji) Gdyby jednak kabel poszedł w gorę
Na priva dostaje pytania czy pozycje o których pisze są z real czy demo. Wszystkie o których piszę to real ale taki treningowy real gdzie pipsy to wartość od 0,2 do 0,5 $. Z tego powodu odpuszczam Forum Journal wpadnę tam jak już zacznę gra co najmniej 0,10 lota

The key to living is giving.