PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Krótkie podsumowanie tygodnia:

eur/cad 15
gbp/cad 129
eur/usd 1
eur/aud 0
nzd/usd -48
gbp/chf 140
usd/cad -20

Łącznie +217 pipsów, całkiem fajny wynik dziś odpoczynek a w weekend szukamy poziomów :)

Udanego weekendu pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ostatnio nie miałem jakoś za bardzo czasu na anlizowanie :) szkoda bo jakbym weekend posiedział trochę dłużej to może zobaczyłbym to co wczoraj zobaczyłem i mógłbym inaczej to rozegrać a tak musiałem większy SL stosować.
1. GBP/JPY - wczorajsze zagranie wieczorem, o dziwo dziś rano włączam platformę i już TP zaliczone. Wszystko widać na zrzutach:

Obrazek
Obrazek

2. Cad/Jpy - w tym tradzie jeszcze jestem, w związku z ochroną kapitału przestawiłem już na BE i czekam na rozwój sytuacji, wszystko widać na screnach.

Obrazek
Obrazek

3. GBP/CHF - zagranie na podstawie pina na W1, również przestawiłem na BE i czekam na rozwój sytuacji.
Obrazek

Wszystkie wejścia są na podstawie pinbarów na oporach. minusem każdego wejścia są spóźnione wejścia (: wynika to z słabego przeanalizowania rynku w weekend oraz nie możliwości zagrania na korektach w stronę pina. Z drugiej strony takie zagrania są trochę pewniejsze gdyż opór z weeka powstającego na pinie wytrzymał i wówczas jest większa szansa że po przebiciu poziomu świecy wynikającej z pina cena poleci dalej w dół. Z drugiej strony wymagany jest większy SL, jednak jak trochę poszło w moją stronę przestawiam na BE.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Zamknięta została pozycja na GBP/CHF zmieniłem swoje TP na 1.4617 jednka cena od 2 pipsy minęła mój TP i zawrca dlatego wyszedłem z ręki. Można byłoby trochę poczekać na dalszy rozwój sytuacji ale lepszy wróbel w garści.. Chociaż szkoda tych dwóch pipsów i było by równe TP 200pipsów. Ostatecznie wejście było 1.4817 natomiast wyjście 1.4664, czyli 153 pipsy.
Aktualnie pozostaję w tradzie CAD/JPY i czekam na dalszy rozówj sytuacji, trad już zabezpieczony.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Krótkie podsumowanie dnia, to z powodu, że był takie rewelacyjny i chyba najlepszy od kiedy prowadzę dziennik.

GBP/JPY 191
GBP/CHF 153

Co daje łącznie 344 pipsy :)

Aktualnie jestem jeszcze w tradzie CAD/JPY, wejście 88.44, TP mam na 86.00, aktualnie SL przestawiony na 87.80 czyli w najgorszym wypadku będzie +64.

Przeglądałem sobie dzisiaj jeszcze chwilę rynek i szkoda trochę tradu na AUD/CHF można było wchodzić z dosyć małym SL jednak był by to 4 otwarty trade a nie chcę mieć więcej niż 3 trady otwarte. Wszystko widać na rysunku. Jest taki dziwny obszar opory, gdzie jakiś czas temu występowała długa konsolidacja, na tym poziomie były dwa pin bary nie jakieś rewalacyjne ale pin bary i dotego dywergencja. Na jutro odpuszczam rynek czekam na jakieś fajne sytuacje i muszę się trochę nacieszyć dzisiejszym dniem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Złapało moje BE na CAD/JPY ale wieczorem przestawiłem jeszcze na 87.50 czyli całkowicie trade skończony na +94 pipsy.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

gratulacje

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Czerwinek,

gratulacje.:D
To jest szok!

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Hej Zbyszek :) Dzięki za gratki :)
Co jest szokiem?
Jak tam Twoja gra demujesz? Czy wracasz na real? ostatnio trochę zaniedbuje HT z braku czasu, może zauwazyłeś coś ciekawego godnego uwagi :) jak znajdziesz to śmiało wrzucaj.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

czerwinek pisze: ostatnio trochę zaniedbuje HT z braku czasu, może zauwazyłeś coś ciekawego godnego uwagi jak znajdziesz to śmiało wrzucaj.
No to chyba akurat znalazłeś dobry czas na zaniedbywanie...;]
Bo nic nie ma!!!!! z HT....!!
Jeśli chcesz to spójrz sobie na usd.chf na miesięczny wykres
CHyba motyl jest... Ale pod trrend, więc ciężko powiedzieć czy to dobre wejście

~teoretycznie wejście już było... i odbiło ponad 300p, ale patrząc z miesięcznego wykresu to jeszcze nie odbiło :P/....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Czasami przejadę kilka par wskaźnikiem do rysowania harmonicznych i jak coś znajdzie to wtedy sam staram się sprawdzić czy formacja jest bliska wzorcowej, ale ten programik ostatnio nic ciekawego nie znajdował się może faktycznie nic ciekawego nie ma :)
Jeżeli chodzi o Twoją sugestię to poniżej wrzucam wykres z miesięcznego na usd/chf jest to formacja prawie idealna jeżeli chodzi o motyla tylko minusem jest to że między B=0.886XA a jeżeli miałoby być idealnie to było by B=0.786XA. Poza tym jeżeli miałbym wchodzić to w okolicach 0.8810 przy 1.618 bo faktycznie widać tak jakby od poziomu 1.27 już wystąpiło lekkie odbicie :)

Chyba, że gdzieś pomiędzy wejść 1.27 a 1.618 np. przy 0.8900 i ustawić stopa ze 150 pipsów. A może jakiś fajny pin bar się utworzy na D1, trzeba obserwować.

Obrazek

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

czerwinek pisze:Hej Zbyszek :) Dzięki za gratki :)
Co jest szokiem?
Jak tam Twoja gra demujesz? Czy wracasz na real? ostatnio trochę zaniedbuje HT z braku czasu, może zauwazyłeś coś ciekawego godnego uwagi :) jak znajdziesz to śmiało wrzucaj.

Pozdrawiam
Hej,

szokiem jest Twoja skuteczność. To wyrazy uznania...
Gram w realu na mini kwoty, ale w głowie mam raczej, że to przygotowanie do gry, niż gra właściwa. To są minimalne kwoty, minimalne, ale jednak pieniądze. Bacznie się przyglądam kursom i .. sobie, swoim reakcjom..
Czytam - Zawód - inwestor giełdowy , i myślę, że ta książka przychodzi do mnie w odpowiednim momencie. Dzień gry zaczynam od wyznania sugerowanego w książce - dzień dobry, jestem nałogowym niszczycielem swego konta, jestem uzależniony od tracenia pieniędzy... (w stylu nałogowych alkoholików).
Zobaczymy.

Ten motyl na USD_CHF chodzi za mną od miesiąca. Ale jak przy takich gigantycznych ruchach wejść w rynek mając kapkę pieniędzy?

ODPOWIEDZ