Price Action - GTK Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

AUD/USD - Idealnym schematem było by dojście korekty do okolic poziomu 1.0400, gdzie mamy złożenie istotnego poziomu S/R + Fibo 61.8% + ewentualnie średnia krocząca MA50. Jeśli powstała by w tym miejscu formacja do odwrotu (np. pinbar, objęcie, itd.) wchodził bym w longa. Drugim poziomem który ewentualnie rozważam jest pivot point w okolicach 1.0500, gdzie również czekał będę na sygnał.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

No i idealny scenariusz zaczyna się sprawdzać. ZO ustawione ponad pinem H1 1.0444, SL poniżej min pina, czyli dosyć spory.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Wszedłem jednak trochę niżej, po 1.0441, SL nadal poniżej dzisiejszego minimum.
Obrazek
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Astral82
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Astral82 »

Damian_GTK pisze:AUD/USD - Idealnym schematem było by dojście korekty do okolic poziomu 1.0400, gdzie mamy złożenie istotnego poziomu S/R + Fibo 61.8% + ewentualnie średnia krocząca MA50. Jeśli powstała by w tym miejscu formacja do odwrotu (np. pinbar, objęcie, itd.) wchodził bym w longa. Drugim poziomem który ewentualnie rozważam jest pivot point w okolicach 1.0500, gdzie również czekał będę na sygnał.
Ja bym mimo wszystko wstrzymał się z tym trejdem, szukałbym wejscia w longa dopiero na poziomie 1.0200-1.0250 gdzie mamy silne wsparcie, fibo 50% i bylby to fajny pulback w miejsce wybicia z konsolidacji, ale pytanie brzmi czy cena wogóle tam doleci.

Awatar użytkownika
Astral82
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Astral82 »

btw. jakiego masz brokera? ja AM i mam zupełnie inne świeczki na H4 niż te Twoje.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Ja mam świeczki wg czasu PL, a Ty prawdopodobnie wg czasu londyńskiego, mimo wszystko często zaglądam też jak sytuacja na świeczkach wygląda w Londynie :)
Co do trejdu to żaden nie jest stu procentowy, nigdy nie masz pewności gdzie cena może dojść. Chodzi o to żeby konsekwentnie wypełniać założenia planu. Taki jest mój plan, tego się trzymam, i ta pozycja wg mnie jest bardzo dobra, jestem świadomy również tego że nawet najlepiej wyglądający trejd może okazać się stratny.
pozdrawiam
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

AUdi, SL przesunięty na BE, cena była w konsolidacji przez cala dobę ale teraz widać ze jest jeszcze potencjał wzrostowy, tak że nogi na stół i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. 8)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

masz jakiś tp?

1.0580 czy wyżej ?

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Moim celem jest dojść jak najwyżej, strategia to: stop kroczący, w tym przypadku poniżej kolejnych dołków na H4, jeśli chodzi o przesunięcie SL na BE to robię tak po osiągnięciu RR co najmniej 1:1.5. W okolicach tego poziomu (1.0560-1.0580) chciałbym zrealizować 1/2 pozycji a z resztą będę postępował tak jak opisałem. 8)

p.s. i jeszcze jedna ważna sprawa, jeśli pojawi się istotna formacja odwrócenia trendu wcześniej, będę starał się wyjść z pozycji jak najmniej boleśnie :) Widzę właśnie że coś takiego w tym momencie się tworzy, tak że po 20.00 możliwe że będę szukał wyjścia, ale jeszcze wszystko może się wydarzyć.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Trochę wcześniej niż wyżej opisałem wyciągnąłem 1/2 pozycji, dokładnie +98p, z drugą częścią będę czekał do końca tygodnia, :D narazie SL przesunięty na +14

Obrazek

edit. aktualny sl przesuniety na +23
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

ODPOWIEDZ