Price Action - GTK Journal
- Damian_GTK
- Pasjonat
AUD/USD - Idealnym schematem było by dojście korekty do okolic poziomu 1.0400, gdzie mamy złożenie istotnego poziomu S/R + Fibo 61.8% + ewentualnie średnia krocząca MA50. Jeśli powstała by w tym miejscu formacja do odwrotu (np. pinbar, objęcie, itd.) wchodził bym w longa. Drugim poziomem który ewentualnie rozważam jest pivot point w okolicach 1.0500, gdzie również czekał będę na sygnał.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK
- Pasjonat
Ja bym mimo wszystko wstrzymał się z tym trejdem, szukałbym wejscia w longa dopiero na poziomie 1.0200-1.0250 gdzie mamy silne wsparcie, fibo 50% i bylby to fajny pulback w miejsce wybicia z konsolidacji, ale pytanie brzmi czy cena wogóle tam doleci.Damian_GTK pisze:AUD/USD - Idealnym schematem było by dojście korekty do okolic poziomu 1.0400, gdzie mamy złożenie istotnego poziomu S/R + Fibo 61.8% + ewentualnie średnia krocząca MA50. Jeśli powstała by w tym miejscu formacja do odwrotu (np. pinbar, objęcie, itd.) wchodził bym w longa. Drugim poziomem który ewentualnie rozważam jest pivot point w okolicach 1.0500, gdzie również czekał będę na sygnał.
- Damian_GTK
- Pasjonat
Ja mam świeczki wg czasu PL, a Ty prawdopodobnie wg czasu londyńskiego, mimo wszystko często zaglądam też jak sytuacja na świeczkach wygląda w Londynie
Co do trejdu to żaden nie jest stu procentowy, nigdy nie masz pewności gdzie cena może dojść. Chodzi o to żeby konsekwentnie wypełniać założenia planu. Taki jest mój plan, tego się trzymam, i ta pozycja wg mnie jest bardzo dobra, jestem świadomy również tego że nawet najlepiej wyglądający trejd może okazać się stratny.
pozdrawiam

Co do trejdu to żaden nie jest stu procentowy, nigdy nie masz pewności gdzie cena może dojść. Chodzi o to żeby konsekwentnie wypełniać założenia planu. Taki jest mój plan, tego się trzymam, i ta pozycja wg mnie jest bardzo dobra, jestem świadomy również tego że nawet najlepiej wyglądający trejd może okazać się stratny.
pozdrawiam
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK
- Pasjonat
Moim celem jest dojść jak najwyżej, strategia to: stop kroczący, w tym przypadku poniżej kolejnych dołków na H4, jeśli chodzi o przesunięcie SL na BE to robię tak po osiągnięciu RR co najmniej 1:1.5. W okolicach tego poziomu (1.0560-1.0580) chciałbym zrealizować 1/2 pozycji a z resztą będę postępował tak jak opisałem. 
p.s. i jeszcze jedna ważna sprawa, jeśli pojawi się istotna formacja odwrócenia trendu wcześniej, będę starał się wyjść z pozycji jak najmniej boleśnie
Widzę właśnie że coś takiego w tym momencie się tworzy, tak że po 20.00 możliwe że będę szukał wyjścia, ale jeszcze wszystko może się wydarzyć.

p.s. i jeszcze jedna ważna sprawa, jeśli pojawi się istotna formacja odwrócenia trendu wcześniej, będę starał się wyjść z pozycji jak najmniej boleśnie

TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
- Damian_GTK
- Pasjonat