go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
RX300
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RX300 »

No i nie mówiłem, Pan Forex poszedł zakolami :) , to może puścimy mu seryjkę po piętach :) . Skoro wszystko jawne to może najpopularniejsza para
EUR/USD

GO4X - spread 2 pipsy , swap poz. krótka (- 2,39 zł), poz.długa - (-1,51zł)
BOSSAFX spread 1,8 p , swap. poz. krótka (-1,65 zł), poz długa -( -0,52zł)
Admiral spread 1 pips, swap. poz.krótka (-0,39 zł), poz.długa - (- 0,19 zł)

Wartości dla 0,1 lota

Swap w GO4X jest około 6 do 8 razy (!!!) większy niż w Admiral Markets
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2011, 16:26 przez RX300, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

bo to praktycznie drugi XTB :-) ja na swoje pytania też odpowiedzi nie mam , ale cóż, dają 500 zł , :mrgreen: to jest argument :-)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

RX300 pisze:GO4X - spread 2 pipsy , swap poz. krótka (- 2,39 zł), poz.długa - (-1,51zł)
BOSSAFX spread 1,8 p , swap. poz. krótka (-1,65 zł), poz długa -( -0,52zł)
Admiral spread 1 pips, swap. poz.krótka (-0,39 zł), poz.długa - (- 0,19 zł)

Wartości dla 0,1 lota

W każdym z nas jakoś podświadomie jest chęć aby mieć polskiego brokera,myślę jednak że im szybciej będziemy w sobie BEZWZGLĘDNIE tępić takie myślenie tym lepiej dla nas.

Pozdrawiam.

Ps, ja od dzisiaj zaczynam trening aby zrzucić z siebie polską bankowość...... :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Dzieki za krótkie zobrazowanie wyjaśniające chyba wszystko.
Ps. tak w ogóle ten swap mnie dobija wszedzie ale tutaj w AM jest do zniesienia.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

RX300
na edku waha się dziś od 1,2 do 1,7 czyli dla 5miejsc po przecinku 12-17 , prawdopodobnie z powodu małej zmienności, dawniej bywało od 1,6-1,8.
2pipsy to zazwyczaj do godz.7.00- 7.30 rano, nie wiem od której bo nie siedzę w nocy.
rozszerzanie na danych duuużo mniejsze niż w XTB.
dla mnie plusem w porównaniu z bossafx jest brak luk cenowych na TF-ie 1min. w bossafx pomiędzy świeczkami są nawet do 0,5pipsa
AM brak notowań do 5miejsc, ale na plus to spread 1pips na edku / na innych parach też jest niższy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
RX300
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RX300 »

Janek Trader pisze:na edku waha się dziś od 1,2 do 1,7 czyli dla 5miejsc po przecinku 12-17
Ja pisałem o stałym spreadzie, nie z uśmieszkami :)
Janek Trader pisze:dla mnie plusem w porównaniu z bossafx jest brak luk cenowych na TF-ie 1min
brak luk na wykresie nie oznacza, że zawarłeś transakcję w tym czasie w GO4X - taki urok tego brokera - przerabiałem to na własnej skórze :)

mkmumin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mkmumin »

Mam pytanie dla GO4X:
1. W jaki sposób mogę wypłacić pieniądze z rachunku ?
2. Odesłałem podpisaną umowę przez kuriera, i co dalej? Czy mam czekać na kontakt od Was , czy najpierw wpłacić pieniądze na podany w umowie rachunek?
3. Nigdzie na waszej stronie nie mogę znaleźć czegoś na kształt pokoju inwestora gdzie mógłbym zarządzać swoim rachunkiem, jak to się u was odbywa?

OxUlsen
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: OxUlsen »

3 tyg temu podpisywałem, to wyglądało to tak:

Od podpisania umowy przy kurierze, do kontaktu ( z ich strony) jakiś tydzień.
Ja dodatkowo pogoniłem grzecznym telefonem.
Nie specjalnie Im się spieszy.
Pokoju inwestora nie ma, coś obiecują ( w tym wątku, jak sie przebijesz), że będzie. Nastaw się, że nie ma.
Zarządzania rachunkiem przez internet nie ma.
Forse podobno (nie wypłacałem jeszcze) wypłaca sie na telefon.
Namawiają do wysłania forsy PRZED zweryfikowaniem umowy przez nich (że niby szybiecj konto będzie aktywne), ale raczej odradzam. Jeszcze sie okaże, że jakąś literówka/błąd była i będziesz w próżni.
Od wysłania forsy, do aktywacji miałem jeden dzien.

PS

Poczytaj, co RX300 popisał stronę temu o swappach. Faktycznie mają koszmarnie wysokie opłaty. Błyskawicznie mi się odechciało przetrzymywać pozycję przez kilka dni.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

mkmumin pisze:Mam pytanie dla GO4X:
1. W jaki sposób mogę wypłacić pieniądze z rachunku ?
2. Odesłałem podpisaną umowę przez kuriera, i co dalej? Czy mam czekać na kontakt od Was , czy najpierw wpłacić pieniądze na podany w umowie rachunek?
3. Nigdzie na waszej stronie nie mogę znaleźć czegoś na kształt pokoju inwestora gdzie mógłbym zarządzać swoim rachunkiem, jak to się u was odbywa?
Generalnie wszystko odbywa się w miarę prosto:
1. Wypłacić pieniążki możesz wykonując jeden 10-sekundowy telefon i składając dyspozycję wypłaty środków. Pieniążki są przelewane na rachunek bankowy podany wcześniej w umowie.
2. Czekasz na kontakt od nas. Papiery muszą po prostu do nas wrócić, a gdy tylko docierają do nas kontaktujemy się aktywując rachunek. Jeśli chcesz, aby na nowo aktywowanym rachunku od razu mieć środki, możesz przelać pieniążki zawczasu. W innym wypadku dochodzi cza przelewu bankowego (po aktywacji)
3. Pokoju inwestora jako takiego nie mamy. Ilość operacji na rachunku jest niewielka - wypłata środków (?) i jak już pisałem wszystko załatwiasz błyskawicznie przez telefon. Jeśli chodzi o wpłatę środków to mamy szybkie płatności, które doładowują rachunek w kilka sekund po przelewie (w większości przypadków) i jest to na stronie.

mkmumin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mkmumin »

dzięki za odpowiedź, a swapy w porównaniu do konkurencji są koszmarne.

ODPOWIEDZ