Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

zz pisze:
Przypominam Tobie że w t tym emacie nie zaproponowałeś ŻADNEGO rozwiązania forumowiczom.

Przypominam że wypowiadałem się ( i nie tylko ja ) że luka cenowa jest czymś naturalnym. Występowała, występuje i będzie występowała w pewnych okolicznościach.
Dlatego nie ma mechanizmu który zagwarantuje nam zrealizowanie SL po naszej cenie.

Jak ktoś ma więcej szarych komórek niż moja lampka na stoliku to tak dobierze SL aby te 30 pips nie spowodowało STRATY DOBYTKU ŻYCIA.
Na dodatek odpowiednio dobrany lewar ( 1:100 i mniej ) sprawia że nie ma możliwości wyzerowania konta poprzez 30-50 pips poślizgu.
Chyba że ktoś daje SL na poziomie 90% konta ale w takim wypadku sam z siebie jest przegranym.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz luka musi istnieć, to tak jakbyś chciał żeby spreadu nie było u ECN no bo przecież tylko z prowizji żyją. (a to też jakby luka :) )
A jak się przed nią bronić no tak jak Cyb napisał.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

zz luka musi istnieć, to tak jakbyś chciał żeby spreadu nie było u ECN no bo przecież tylko z prowizji żyją. (a to też jakby luka Smile )
Rozumiem,dziwi mnie tylko że podchodzicie do tematu na zasadzie luka na 3 -30 -300 pipsów....normalka.... :P

daromanchester temat robi się trudny więc prosiłbym o ścisłe odpowiedz odnośnie spred braitingu....
Oznacza to gwarantowanie S/L nawet w przypadku luki w każdej sytuacji?.
Cytuję jeszcze raz

////Oznacza to, że należy określić poziom, na którym chcesz, aby zakład był zamknięty, należy przesunąć rynek przeciwko tobie. Następnie zagwarantować swoją pozycja zostanie zamknięta na tym poziomie, nawet w przypadku zmiany ceny nagle. ////

Oznacza to gwarantowanie S/L nawet w przypadku luki w każdej sytuacji?///

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tak. Jeśli zapłacisz extra 3 pipsy za Gwarantowany SL to choćby Nowy York się zaczął palić czy Benek dostał zawału to go zrealizują po Twoim SL. :)
To jest bardziej forma zakładu a nie do końca ma coś wspólnego z rynkiem.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

zz
Maniak
Maniak

daromanchester pisze: Tak. Jeśli zapłacisz extra 3 pipsy za Gwarantowany SL to choćby Nowy York się zaczął palić czy Benek dostał zawału to go zrealizują po Twoim SL. Smile
To jest bardziej forma zakładu a nie do końca ma coś wspólnego z rynkiem.
To jest ciekawa propozycja,szczególnie dla forumowiczów grających bardzo ostrożnie 1-3 % kapitału.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No tylko że jak masz spread rzędu 1-2 pips plus 3 pipsy za SL to nie poskalpujesz za dużo :)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Naprawdę szalenie ciekawa !
Oczywiście opłaca się jedynie komuś kto gra krótkie trejdy. Bo jak ktoś zakłada trejd na 400 pips i SL na 250 to te 30 krzywdy nie zrobi.
A skoro ktoś robi krótkie trejdy to przeważnie robi ich sporo.
Tak więc do każdego trejdu dopłaca 3 pips extra za gwarancję. Niech luka na 30 pips zdarzy mu się raz na 20x.

Rewelacja ! Przepłacił 60 pips spreadu ale uratował 30 pips na luce...

BRAWO!

zz
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:No tylko że jak masz spread rzędu 1-2 pips plus 3 pipsy za SL to nie poskalpujesz za dużo Smile
Nie oceniam procesów inwestycyjnych forumowiczów...,to jest ich prywatna sprawa.
Szukałem gotowych rozwiązań na konkretne zagrożenia.Kto i w jaki sposób je wykorzysta to jego prywatna sprawa.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Ale szum. A ja o 8:00 zająłem pozycję L. Spodziewałem się UP ale nie aż tak znaczącego - tzn. w tak krótkim czasie. Ok. Ewidentnie był kierunek na północ - i tak się stało.

Później kontemplowałem starą prawdę: rynek dyskontuje wszystko...przed tym "ale urwał" do góry był ewidentny sygnał na UP.

Ktoś jeszcze siedział na L?

PS. Po wystąpieniu luki należało wejść w L ....i odrobilibyście stratę!!

Tak więc winić siebie nie rynek.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 23:25 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Ps. czekam na odpowiedż raposo Jeżeli broker ECN FX Pro gwarantuje ochronę przed powstaniem debetu na rachunku to tylko w luki wekendowe ,czy dotyczy to całego okresu ?.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ