Przeskok STOP LOSS - jak bronić depozyt

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Cyb pisze:HunterPL Mój stop wynosi około 1,5% depo. Nawet jak przeskoczy go 10x to tragedia się nie stanie. Po prostu będzie więcej do odrobienia.
no i o takie cos Cyb chodzilo... dla ciebei to nic... da mnei to juz jakis sposob...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

1400pips to może przesada, ale 400pips jak najbardziej mogło być kilka lat temu 18 marca 2009 jak Fed ogłosił, że będzie po raz pierwszy skupował obligacje USA.
Sam wtedy miałem pozycje na AUDUSD i przeskoczyło 150 pips. A na obligacjach 10 letnich USA było w ciągu 1 minuty +5% ich wartości.
Inne przykłady to otwarcie w 2008 roku po weekendzie par Jenowych 26 paź 2008 np. EurJpy z lukami po 350pipsów.

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Posiedźcie trochę dłużej na rynku i poobserwujcie jak zachowuje się rynek to stwierdzicie później, że takie pytania są bez sensu... SL, trudno... żyje się dalej.

Oczywiście można by otworzyć dwie przeciwstawne pozycje ale czy to ma sens ?

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:y piszesz o tym co się dzieje, ja pisałem O ZASADACH FUNKCJONOWANIA.
To jest różnica.
A zasady są proste. Aby transakcja doszła do skutku muszą być dwie strony. Nie ma strony drugiej - nie ma transakcji. Nie zależnie czy jest to otwarcie, TP, SL, BE czy zamknięcie z palca.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Szwajcar Co do luk weekendowych zgadza się. Tu mamy ogromne ryzyko. Dlatego nigdy nie zostawiam pozycji na weekend i nie muszę się tym martwić.
Natomiast w ciągu dnia ryzyko wystąpienia luki na 1400 pips... Oj nie jest zbyt wielkie.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Cyb pisze: To ciekawe... A dalej nie rozumiesz zasady działania Fx. I zdziwiła Cię luka na danych...
Nie zdziwiła mnie sama luka,to jest normalne.
Zdziwiło mnie to że na pokrewnych najpłynniejszych walutach zaczynał się trend i niespodziewana taka jazda przeciw. tredowi,z tym się nie spotkałem.
W skrajnym przypadku to może mieć katastrofalne skutki i dlatego trzeba mieć w arsenale jakieś gotowe rozwiązania.
Na ten moment jedyne rozwiązania jakie mi przychodzi do głowy to
stosować MC jako SL, może jakieś ine rozwiązanie?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz gwarantowane sl są tylko u bukmacherów czyli spreedbeeting broków.
Kosztuje to extra kilka pipsów ale czasem się opłaci.
A broker MM jak przeskoczy sl to powie cena była nie rynkowa, ale tp już Ci nie da przeskoczyć :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Zrób sobie eksperyment. Otwórz konto demo z lewarem 1:100 i daj maksymalną pozycję. 100 pips na EU to około -70% depo. Zależnie od brokera może być już MC, a może nie być.
Więc przy SL 9 jak w tym przypadku, skok o 40 pips nie daje MC.
A to tylko sytuacja gdzie ktoś otwiera za max margin... Musi liczyć się ze zwiększonym ryzykiem.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

zz gwarantowane sl są tylko u bukmacherów czyli spreedbeeting broków.
Kosztuje to extra kilka pipsów ale czasem się opłaci.
Cieszę się że ta dyskusja zaczyna normalnieć.Chodziło mi właśnie o gotowe rozwiązania.
Na ten moment widzę dwa.
1-stosować MC jako SL,
2-gwarantowane sl są tylko spreedbeeting brokerów.// dodatkowo w UK spreedbeetingj całkowicie zwolniony z podatków.

Pozdrawiam.

Ps. nie chodzi o to czy luka będzie na 400 czy 1400 pipsów,chodzi o gotowe rozwiązania.

Dodano po 2 minutach:
Cyb proszę abyś się skupił.Jeżeli dżwignia do skalpu będzie 1-500 ,a dodatkowo skok będzie o 40- do 400 to może świetnie zadziałać ,o to mi chodziło.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:Zrób sobie eksperyment. Otwórz konto demo z lewarem 1:100 i daj maksymalną pozycję. 100 pips na EU to około -70% depo. Zależnie od brokera może być już MC, a może nie być.
A to tylko sytuacja gdzie ktoś otwiera za max margin... Musi liczyć się ze zwiększonym ryzykiem.
moze 3 mozliwosc to maly ewar automatycznie zabrania nam otwierania zbuyt ryzykownej dla nas pozycji (w przypadku luki)...

Dodano po 31 sekundach:

ale mnie nie koniecznie suchajcie ja przy was jestem przedszkolakiem :D
Pieniądze są krwią tego świata...

ODPOWIEDZ