Witam w klubie
Ja też na północ
Price Action - Asmodeus8 Journal
riker pisze:ja w nim podruzujeriddle pisze:EUR/CAD
Jedzie ktoś na południe tym pociągiem ?do stacji 1.353
W takim razie się nie spotkamy, ja podobnie jak reszta wybrałem się na wycieczkę nad morze, ale nie masz się czym sugerować riker, może się mylimy.
Jaki macie open ?
Ja wsiadałem na stacji 1.3710
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
Witajcie Inwestorzy 
doczytałem dziś temat, trochę już jest tych stron, i powiem tak: na sporo aspektów handlu na forexie patrzę trochę inaczej niż do tej pory, oczywiście poza tym, że przyswoiłem dużo bezcennej wiedzy na temat PA w praktyce, to stwierdzam, że powtarzalność, trzymanie się systemu i cierpliwość (to muszę ostro trenować), jest ważniejsze niż sam efekt, może to zabrzmi bez sensu, ale jeśli dostałem SL a wszystko zrobiłem zgodnie ze swoimi założeniami i nie mam sobie nic do zarzucenia (po prostu rynek poszedł gdzie chciał), to jest to wg mnie dużo ważniejsze niż jakbym wziął 100 pipsów, ale nie wiedział dlaczego.
W dłuższej perspektywie czasu system powinien zadziałać – chociaż oczywiście nie każdemu się uda.
Od początku lutego do początku marca na koncie demo zarobiłem 150%, ale jak zacząłem analizować to okazało się, że tak naprawdę to nie wiem dlaczego zarobiłem, udało się chyba. Nie przeginałem nawet bardzo pałki jeśli chodzi o MM, ale powtórzyć wyniku niestety się nie udało no i dobrze:), bo gdyby znowu poszło tak gładko, to pewnie teraz zerował bym realne konto i nie wiedział dlaczego przegrywam, przecież na demo szło tak dobrze.
Wielkie Dzięki dla Asmo, że zechciał stworzyć temat w takiej formule i nie znudziło mu się jeszcze odpowiadać na te same pytania
Dzięki również dla innych uczestników, myślę, że każdy dołożył jakąś cegiełkę do tego tematu by był on nie tylko kopalnią wiedzy na temat samego PA, ale i źródłem informacji o innych aspektach handlu, może mniej oczywistych dla początkującego, ale nie mniej ważnych niż samo „pociągnięcie za spust”.
Widzę też, że niektórzy szybko złapali o co „kaman”
Pozdrawiam Wszystkich

doczytałem dziś temat, trochę już jest tych stron, i powiem tak: na sporo aspektów handlu na forexie patrzę trochę inaczej niż do tej pory, oczywiście poza tym, że przyswoiłem dużo bezcennej wiedzy na temat PA w praktyce, to stwierdzam, że powtarzalność, trzymanie się systemu i cierpliwość (to muszę ostro trenować), jest ważniejsze niż sam efekt, może to zabrzmi bez sensu, ale jeśli dostałem SL a wszystko zrobiłem zgodnie ze swoimi założeniami i nie mam sobie nic do zarzucenia (po prostu rynek poszedł gdzie chciał), to jest to wg mnie dużo ważniejsze niż jakbym wziął 100 pipsów, ale nie wiedział dlaczego.
W dłuższej perspektywie czasu system powinien zadziałać – chociaż oczywiście nie każdemu się uda.
Od początku lutego do początku marca na koncie demo zarobiłem 150%, ale jak zacząłem analizować to okazało się, że tak naprawdę to nie wiem dlaczego zarobiłem, udało się chyba. Nie przeginałem nawet bardzo pałki jeśli chodzi o MM, ale powtórzyć wyniku niestety się nie udało no i dobrze:), bo gdyby znowu poszło tak gładko, to pewnie teraz zerował bym realne konto i nie wiedział dlaczego przegrywam, przecież na demo szło tak dobrze.
Wielkie Dzięki dla Asmo, że zechciał stworzyć temat w takiej formule i nie znudziło mu się jeszcze odpowiadać na te same pytania

Dzięki również dla innych uczestników, myślę, że każdy dołożył jakąś cegiełkę do tego tematu by był on nie tylko kopalnią wiedzy na temat samego PA, ale i źródłem informacji o innych aspektach handlu, może mniej oczywistych dla początkującego, ale nie mniej ważnych niż samo „pociągnięcie za spust”.
Widzę też, że niektórzy szybko złapali o co „kaman”

Pozdrawiam Wszystkich
nie wiem na aud/usd tez rysuje sie jeszcze ladniejsza swieczka, jest i dyweregencja na dziennym jak i na tygodniowym ale nie ma zadnego waznego oporu bo to historyczny szczyt, zobacze co bedzie na koniec dnia,gpb/usd tak samo mozliwy pinbar na oporze, plus formacja nad i pod, i chyba to bym bardziej zagrywal mimo ze nie widze dyweregencji na wskazniku, tylko ze to wszystko wydaje sie pod prad, moze asmo by cos polecil , nzd/usd w sumie jak dolar bedzie sie umacnial czemu nie:)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
na edwardzie jest opor, jest dyweregencja na dziennych, jest nawet przynajmniej u mnie pinbar na 4h, ale ja nie gram 4h, wiec czekam do konca dnia:)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
Dla osłody aud/usd dodam, że takiej idealnej harmonii ABCD dawno nie widziałem, raczej po takiej przeważnie następują spadki.ka7 pisze:nie wiem na aud/usd tez rysuje sie jeszcze ladniejsza swieczka, jest i dyweregencja na dziennym jak i na tygodniowym ale nie ma zadnego waznego oporu bo to historyczny szczyt, zobacze co bedzie na koniec dnia,gpb/usd tak samo mozliwy pinbar na oporze, plus formacja nad i pod, i chyba to bym bardziej zagrywal mimo ze nie widze dyweregencji na wskazniku, tylko ze to wszystko wydaje sie pod prad, moze asmo by cos polecil , nzd/usd w sumie jak dolar bedzie sie umacnial czemu nie:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.