Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

saku82pl pisze:A możesz podać screena z USDCHF - to -1%. Z góry dzięki ;)
nie mam screena, ale mam moment wchodzenia w pozycje na taśmie. Kontrast pomiędzy hura optymizmem w pierwszej części a podsumowaniem w drugiej jest dosyć uderzający, tak ze jutro kolejny odcinek "F jak Forex" lol
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Lex7 pisze:Podziękowania dla Asmo za dobrą robotę.

Nie będę przedstawiał swoich wyników gdyż
nie są tak imponujące jak innych zaawansowanych graczy.
Najlepszy trade tego miesiąca to eur/jpy
400 pips do przodu 8) co powiększyło moje depo o 8%

Pozdrawiam

Pozbądź sie takiego podejścia. Jeżeli należysz do 5% którzy nie tracą, zwroty nie maja absolutnie znaczenia w tym momencie. Ważne ze jesteś do przodu, moment w którym zaczniesz kombinować ,jak zwiększać return, przyjdzie z czasem.

analogie jaka mogę dać to wizyta początkującego na siłowni (hehehe dobry temat na posta). Jeżeli zobaczysz karki wyciskające po 180 na klatę absolutnie nie znaczy to ze powinieneś brać tyle samo. Ważne ze robisz to regularnie i widzisz systematyczny postęp. To liczy się najbardziej.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

manygridi pisze:Asmo - grubo nie mam pytań, bankowcy z łol strita jedzą Ci z ręki :D
pozdrawiam i tak trzymaj

HT !!!
Dzięki.

Zauważ jedno, jak dotąd zawsze miałem jeden trade w miesiącu który maksowal mi statystyki. powiedział bym, ze nadal chleb powszedni to te zagrania które dawały po 3% zwrotu. calkowice możliwy jest miesiąc bez takiego tradu a nawet seria absolutnych wtop. Dlatego sadze ze seria wygranych potrafi być bardzo niebezpieczna.(vide EUR/JPY i GBP/CAD) Musisz sie nieustannie sprowadzać na ziemie, żeby nie zrobić bzdur w stylu (AUD/USD)

Myślę ze jeszcze 8 miesięcy i wykrystalizuje nam sie jasny obraz.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Ace pisze:
Nie mogę uzyskać w chwili obecnej 1-3% risk na trade, ze względu na niski depozyt. Nie mógłbym stawiać tak niskich SL (próbowałem :)). Ze względu na nieduży depozyt każda transakcja = spore ryzyko. Od 5% do 11%. Oczywiście ryzyko przekłada się na zyski... Depozyt rośnie, ryzyko na transakcję w % spada.
Łukasz tak jak gadaliśmy ale wrzucę to tu żeby wszyscy przeczytali, MM to nie jest cos co możesz zacząć aplikować kiedy twoje konto urośnie na tyle ze możesz zacząć je aplikować. To jest cos dzięki czemu ono urośnie. Temat rzeka. do wałkowania.

Gratuluje chłopie :)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

FxDemon pisze:Ale tu nie chodzi tylko o zysk papierowy , dla niektorych FX to pasja i ciagle doskonalenie :-)
Skumałeś :)

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

Czy ktos z forum posluguje sie analizami fundamentalnymi do potwierdzania trendu ???

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

FxDemon pisze:Czy ktos z forum posluguje sie analizami fundamentalnymi do potwierdzania trendu ???

Już wkrótce być może tak będzie. Studenci gromadzą potrzebne mateirały, informacje i mamy zrobić analizę jak się wychodzi na AF, informacjach makro.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

EUR/CAD
Jedzie ktoś na południe tym pociągiem ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

riddle pisze:EUR/CAD
ja w nim podruzuje :) do stacji 1.353 :D
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

riddle pisze:EUR/CAD
Tez jade.. ale na północ raczej.. :)
Jak na moje oko zaczyna się piąta fala, drugiej wyzszego rzedu wiec warto by było ją załpac

ODPOWIEDZ