FX-Trader.pl
Zajrzałem na stronę - 50% od zysku na koncie PAMM jak w opisie to przesada.
Standardem PAMM jest 20 do 30% od zysku dla zarządzającego.
A to co widać tu http://www.alpari-forex.com/en/pamm/info/id/202101/ (czyli nic) to już każdy musi ocenić sam.
Nie krytykuje - inicjatywa OK - ale o wiarygodności oferty będzie można pomówić za pół roku jak na zweryfikowanym PAMM pod linkiem powyżej pokażą się prawdziwe i realne wyniki.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Standardem PAMM jest 20 do 30% od zysku dla zarządzającego.
A to co widać tu http://www.alpari-forex.com/en/pamm/info/id/202101/ (czyli nic) to już każdy musi ocenić sam.
Nie krytykuje - inicjatywa OK - ale o wiarygodności oferty będzie można pomówić za pół roku jak na zweryfikowanym PAMM pod linkiem powyżej pokażą się prawdziwe i realne wyniki.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
jedno co widze w temacie to napewno roznice pomiedzy dvhk a naszym forum...
tu normalna dyskusja bez chamstwa a tam eldorado, swoja droga dali linka do tego tematu tutaj i obserwują również ten watek
http://zapodaj.net/af632271307f.png.html
Najbardziej co mnie ujelo to to ,ze my tutaj mamy inny swiat.
Tak sobie mysle ,ze troche prawdy w tym jest bo ludzie ciezko pracuja by zdobyc grosz jednakze do glowy im nie przychodzi ,ze nowe technlogoie udostepniaja nam takie rozwiazania jak program metatrader4 dzieki ktoremu kazdy moze zostac traderem.
Wezmy jednak pod uwage fakt iz to nie bajki tolkiena a realia.
Spekulanci sa i beda nautralnym zjawiskiem naszych czasow
i jest to tak mi sie wydaje znak naszych czasow.
Do kolegi zigzap12 z tamtego forum bo chyba czyta ten watek
Polecam zainteresowac sie tematem bo nawet nie opierzone nastolatki zaczynają sie w to wgłębiać bo widza w tym potencjal, potraktuj to jako hobby poczytaj sobie nawigatora bardziej i potestuj na konto demo
moze sam do czegos dojdziesz 
Pozdrawiam
tu normalna dyskusja bez chamstwa a tam eldorado, swoja droga dali linka do tego tematu tutaj i obserwują również ten watek

http://zapodaj.net/af632271307f.png.html
Najbardziej co mnie ujelo to to ,ze my tutaj mamy inny swiat.
Tak sobie mysle ,ze troche prawdy w tym jest bo ludzie ciezko pracuja by zdobyc grosz jednakze do glowy im nie przychodzi ,ze nowe technlogoie udostepniaja nam takie rozwiazania jak program metatrader4 dzieki ktoremu kazdy moze zostac traderem.
Wezmy jednak pod uwage fakt iz to nie bajki tolkiena a realia.
Spekulanci sa i beda nautralnym zjawiskiem naszych czasow
i jest to tak mi sie wydaje znak naszych czasow.
Do kolegi zigzap12 z tamtego forum bo chyba czyta ten watek

Polecam zainteresowac sie tematem bo nawet nie opierzone nastolatki zaczynają sie w to wgłębiać bo widza w tym potencjal, potraktuj to jako hobby poczytaj sobie nawigatora bardziej i potestuj na konto demo

Pozdrawiam
W zwyczaju mamy podejmowanie współpracy tylko z osobami/firmami, które wcześniej sami sprawdzimy na własnej skórze. Nie będę tu robił zaraz wielkiej reklamy, bo nie o to chodzi więc proszę też tego tak nie traktować. Wyrażę po prostu swój pogląd.
Konta PAMM to u nich nowość więć jak tu oczekiwać udokumentowanej 5-letniej historii - trzeba poczekać lub zaryzykować. No albo po prostu oceniać nie próbując, co z resztą jest baaaardzo popularne
.
Ja natomiast przez ponad miesiąc sprawdzałem sygnały. Przesyłane zawsze bardzo szybko (nie po fakcie). Z modyfikacjami to samo. Problem jest taki, że trzeba mieć non stop przez większość dnia dostęp do komputera - jak jest inaczej to część transakcji może nam uciec lub trzeba pomyśleć nad PAMM. Ja nie zawsze miałem możliwość szybkiego ustawienia zlecenia czy też zmiany jego parametrów jednak sprawdzałem potem "historię" i wszystko pokrywało się z publikowanymi na stronie wynikami. Max DD nie były duże, a też samej strategii nie starałem się rozpracowywać, bo nie o to tu chodziło
.
Ogólnie w testowanym przeze mnie okresie nie było ściemy i fuszerki z ich strony stąd podjęcie współpracy i 10% rabat na sygnały dla osób będących członkami Forex Clubu. Tyle ode mnie
.
Konta PAMM to u nich nowość więć jak tu oczekiwać udokumentowanej 5-letniej historii - trzeba poczekać lub zaryzykować. No albo po prostu oceniać nie próbując, co z resztą jest baaaardzo popularne

Ja natomiast przez ponad miesiąc sprawdzałem sygnały. Przesyłane zawsze bardzo szybko (nie po fakcie). Z modyfikacjami to samo. Problem jest taki, że trzeba mieć non stop przez większość dnia dostęp do komputera - jak jest inaczej to część transakcji może nam uciec lub trzeba pomyśleć nad PAMM. Ja nie zawsze miałem możliwość szybkiego ustawienia zlecenia czy też zmiany jego parametrów jednak sprawdzałem potem "historię" i wszystko pokrywało się z publikowanymi na stronie wynikami. Max DD nie były duże, a też samej strategii nie starałem się rozpracowywać, bo nie o to tu chodziło

Ogólnie w testowanym przeze mnie okresie nie było ściemy i fuszerki z ich strony stąd podjęcie współpracy i 10% rabat na sygnały dla osób będących członkami Forex Clubu. Tyle ode mnie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
podaje, trzeba wejść w "advanced statistic > summary" tam są podane wszystkie pary walutowe, wraz z liczba transakcji na każdej parze, itp
ale masz rację- do kont pamm powinien być jakiś przykładowy rachunek, dla którego dostępne by były wszystkie statystki. Po za tym stawka za PAMM jest zdecydowanie za wysoka- 20 do 30%- to jest standard rynkowy
ale masz rację- do kont pamm powinien być jakiś przykładowy rachunek, dla którego dostępne by były wszystkie statystki. Po za tym stawka za PAMM jest zdecydowanie za wysoka- 20 do 30%- to jest standard rynkowy
Dla sprostowania, chciałbym dodać, że wykres i statement, który widać w myfxbook w stopce wynika ze zleceń jakie zawierałem tylko i wyłącznie na parach EUR/USD GBP/USD od dnia 27-10-2010 r. zgodnie z unikalnym systemem FX-Trader, pary walutowe na których zawierałem zlecenia przed tą datą były wynikiem tradingu innymi systemami.astra pisze:Matka spójrz dokładnie- na myfxbook robią tranaskacje na wielu parach, a sygnały wysyłają tylko na edka i kabla, więc może i DD jest mniejszy- oczywiście zysk też (żeby nie było, że za bardzo słodzę)matka pisze:No... Sharpe Ratio: 0.15, Drawdown: 27.43%
- Phoenix_phx
- Gaduła
Panowie, polecam zapoznać się z metodą obliczania DD% dla konkretnego miesiąca w myfxbook. Nie jest to tak oczywista sprawa jakby się mogło wydawać.
Nie bronie tu nikogo, widać że to kiepscy zawodnicy i szybko popłyną. Jednak prawdziwy wynik od początku konta zarządzanego to -6.48%.
http://www.alpari-forex.com/en/pamm/info/id/202101/
Kogoś parzyła gotówka w kieszeni i wpłacił im na górce kilkadziesiąt k zielonych, już jest ładnie w plecy
Nie bronie tu nikogo, widać że to kiepscy zawodnicy i szybko popłyną. Jednak prawdziwy wynik od początku konta zarządzanego to -6.48%.
http://www.alpari-forex.com/en/pamm/info/id/202101/
Kogoś parzyła gotówka w kieszeni i wpłacił im na górce kilkadziesiąt k zielonych, już jest ładnie w plecy

Nawet jeżeli Astra walnął się z procentami, to i tak problem istnieje - w ciągu paru dni zrobiliście DD ~25%, ćwierć konta PAMM wyparowało.
Nie da się w tak krótkim czasie ocenić samego systemu, ale strata dzienna większa niż 10% pokazuje że to zarządzanie ryzykiem, o którym wspominacie po prostu nie istnieje i gracie na pałę. Popracujcie nad tym, bo nawet jeśli system jest zyskowny w długim terminie, to takie beztroskie podejście do ryzyka was dyskwalifikuje.
Plus macie za transparentność
Nie da się w tak krótkim czasie ocenić samego systemu, ale strata dzienna większa niż 10% pokazuje że to zarządzanie ryzykiem, o którym wspominacie po prostu nie istnieje i gracie na pałę. Popracujcie nad tym, bo nawet jeśli system jest zyskowny w długim terminie, to takie beztroskie podejście do ryzyka was dyskwalifikuje.
Plus macie za transparentność