Gajowy czy mozesz mi pomoc w problemie opisanym 3 posty wyzej.
Prosze
4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel
iwan odbierz wiadomość na PW.
Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały. Jednak udało mi się zaplanować ciekawą pozycję z dwóch jakie dzisiaj otworzyłem.
1. Short na AUD/USD > MACD uformował ładny kształt V-Top.
Był docelowy TP na poziomie 8286-8281 gdzie spotkały sie 21MA i 89 MA - cena dotarła do założonego TP i zaczęła go testować. Obserwując w tym czasie co sie działo na edku i kablu przez chwile myślałem, że i tutaj poziom się przełamie. Jednak dwie MA to zbyt silny opór - zamknąłęm pozycje na real + 27 pips.
2. Long TC (Trend Continuation) na usd/chf nie chwycił i mam tylko + 1 pip
. Moze i źle że SL szybko przesunąłem na otwarcie pozycji ale jak już pisałem gram bardzo bardzo zachowawczo.
edit: koniecznie wysłuchajcie tego nagrania:
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... count=4262
Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały. Jednak udało mi się zaplanować ciekawą pozycję z dwóch jakie dzisiaj otworzyłem.
1. Short na AUD/USD > MACD uformował ładny kształt V-Top.
Był docelowy TP na poziomie 8286-8281 gdzie spotkały sie 21MA i 89 MA - cena dotarła do założonego TP i zaczęła go testować. Obserwując w tym czasie co sie działo na edku i kablu przez chwile myślałem, że i tutaj poziom się przełamie. Jednak dwie MA to zbyt silny opór - zamknąłęm pozycje na real + 27 pips.
2. Long TC (Trend Continuation) na usd/chf nie chwycił i mam tylko + 1 pip

edit: koniecznie wysłuchajcie tego nagrania:
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... count=4262
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
The key to living is giving.
To fakt - emocje juz niejednego zgubiłyGajowy pisze:Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
super ale to chyba nie ten temat ;/BUF pisze:To fakt - emocje juz niejednego zgubiłyGajowy pisze:Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały.Na szczęście od niedawna wyręcza mnie w tym EA
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new
Obecnie na edku i kablu uformowały sie całkiem ładne RB. Nie ma na razie wyraźnego ruchu w górę raczej w dół - troszkę mała konsternacja ale poczekam na otwarcie Londynu. W obu przypadkach TP to poziomy 21MA

Ostatnio zmieniony 11 maja 2007, 13:02 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Edek jak do tej pory zgodnie z planem - newsy przeżyłem 
TP w okolicach MA 21 - 3523.
Z kablem jest ciekawiej - zwalił sie na dzień dobry o jakieś 30 pips. Jak pisałem przesunąłem SL na 9749 po "konsultacjach" na 4HMACD on SkypeChat - (ENG).
Newsy dla dolara: 3 złe i 1 troszkę lepszy - chwila konsternacji i przepychanek pomiędzy milionami niedzwiedzi i byków
i poszło w górę.
Podparłem sie wykresem 1H - gdzie wyraźne widać przebicie trendu i w/g metody mouteki cena powinna dotrzeć do 1.9846.

Na 4H kabelek natknął sie na 8MA i zatrzymało go na 9816 czyli jak dla mnie przeszkoda do przebicia a potem to juz droga wolna do 9846 i ewentualnie 21MA 9864 gdzie dodatkowo jest jeszcze 200 SMA oraz 3/8 Murrey Lines - Poziom 9867 moze okazac sie silnym oporem.

Na pewno będzie ciekawie

TP w okolicach MA 21 - 3523.
Z kablem jest ciekawiej - zwalił sie na dzień dobry o jakieś 30 pips. Jak pisałem przesunąłem SL na 9749 po "konsultacjach" na 4HMACD on SkypeChat - (ENG).
Newsy dla dolara: 3 złe i 1 troszkę lepszy - chwila konsternacji i przepychanek pomiędzy milionami niedzwiedzi i byków

Podparłem sie wykresem 1H - gdzie wyraźne widać przebicie trendu i w/g metody mouteki cena powinna dotrzeć do 1.9846.

Na 4H kabelek natknął sie na 8MA i zatrzymało go na 9816 czyli jak dla mnie przeszkoda do przebicia a potem to juz droga wolna do 9846 i ewentualnie 21MA 9864 gdzie dodatkowo jest jeszcze 200 SMA oraz 3/8 Murrey Lines - Poziom 9867 moze okazac sie silnym oporem.

Na pewno będzie ciekawie