4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Gajowy czy mozesz mi pomoc w problemie opisanym 3 posty wyzej.
Prosze
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

iwan wejdz na chat skypa - cos wymyslimy
The key to living is giving.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

czy musze miec go zainstalowanego? Widze ze plik EXE ma 22 MB. Przy moim laczu 56 kB sciaganie bedzie trwalo wiecznosc
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

iwan odbierz wiadomość na PW.

Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały. Jednak udało mi się zaplanować ciekawą pozycję z dwóch jakie dzisiaj otworzyłem.

1. Short na AUD/USD > MACD uformował ładny kształt V-Top.
Był docelowy TP na poziomie 8286-8281 gdzie spotkały sie 21MA i 89 MA - cena dotarła do założonego TP i zaczęła go testować. Obserwując w tym czasie co sie działo na edku i kablu przez chwile myślałem, że i tutaj poziom się przełamie. Jednak dwie MA to zbyt silny opór - zamknąłęm pozycje na real + 27 pips.
2. Long TC (Trend Continuation) na usd/chf nie chwycił i mam tylko + 1 pip ;). Moze i źle że SL szybko przesunąłem na otwarcie pozycji ale jak już pisałem gram bardzo bardzo zachowawczo.

edit: koniecznie wysłuchajcie tego nagrania:
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... count=4262
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Gajowy pisze:Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały.
To fakt - emocje juz niejednego zgubiły :) Na szczęście od niedawna wyręcza mnie w tym EA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

BUF pisze:
Gajowy pisze:Dzisiaj w sumie nie chciałem wchodzić na rynek za dużo emocji, za dużo newsów. Kozackie rajdy jak np w parce G/J troszkę odstraszały.
To fakt - emocje juz niejednego zgubiły :) Na szczęście od niedawna wyręcza mnie w tym EA
super ale to chyba nie ten temat ;/
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Obecnie na edku i kablu uformowały sie całkiem ładne RB. Nie ma na razie wyraźnego ruchu w górę raczej w dół - troszkę mała konsternacja ale poczekam na otwarcie Londynu. W obu przypadkach TP to poziomy 21MA

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 maja 2007, 13:02 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

A jakie stosujesz SL bo na kablu jest mala wpadka

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

SL na kablu przesunąłem poniżej 365 MA - to polowanie na SL trochę mnie załamało i mam nadzieję, że 9750 -9749 się utrzyma

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Edek jak do tej pory zgodnie z planem - newsy przeżyłem ;)
TP w okolicach MA 21 - 3523.

Z kablem jest ciekawiej - zwalił sie na dzień dobry o jakieś 30 pips. Jak pisałem przesunąłem SL na 9749 po "konsultacjach" na 4HMACD on SkypeChat - (ENG).
Newsy dla dolara: 3 złe i 1 troszkę lepszy - chwila konsternacji i przepychanek pomiędzy milionami niedzwiedzi i byków ;) i poszło w górę.

Podparłem sie wykresem 1H - gdzie wyraźne widać przebicie trendu i w/g metody mouteki cena powinna dotrzeć do 1.9846.

Obrazek

Na 4H kabelek natknął sie na 8MA i zatrzymało go na 9816 czyli jak dla mnie przeszkoda do przebicia a potem to juz droga wolna do 9846 i ewentualnie 21MA 9864 gdzie dodatkowo jest jeszcze 200 SMA oraz 3/8 Murrey Lines - Poziom 9867 moze okazac sie silnym oporem.

Obrazek

Na pewno będzie ciekawie ;)

ODPOWIEDZ