Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Asmo - gratuluje wyniku. +16% z kapitału, bardzo dobry wynik jak na miesiąc. Tak trzymaj, a po 12 miesiącach skumuluje się prawie +500% :) good work.

Ja też zrobiłem swoje podsumowanie miesiąca. Pierwszy zyskowny miesiąc w tym roku, ale z kolei pierwszy do którego podszedłem solidniej.

Wiele się nauczyłem, sporo trade zrobiłem.

Muszę przyznać, że ostatnie dwa zagrania strasznie mnie zawiodły - emocje wygrały :) Każdą transakcję opisana na blogu.
wynik: +119%

Nie mogę uzyskać w chwili obecnej 1-3% risk na trade, ze względu na niski depozyt. Nie mógłbym stawiać tak niskich SL (próbowałem :)). Ze względu na nieduży depozyt każda transakcja = spore ryzyko. Od 5% do 11%. Oczywiście ryzyko przekłada się na zyski... Depozyt rośnie, ryzyko na transakcję w % spada.

Asmo, chciałem ci również podziękować, za to, że tak chętnie dzielisz się wiedzą, również tyczy się pozostałych uczestników forum. Twój journal wiele wniósł do mojego tradingu - wiele dobrego.

Aby kwiecień, przyniósł nam więcej pieniędzy niż marzec :)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

Asmo - grubo nie mam pytań, bankowcy z łol strita jedzą Ci z ręki :D
pozdrawiam i tak trzymaj

HT !!!

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

Brawo !!! Faktycznie 1 z najlepszych zurnali na forum :-)

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeszcze krótkie przemyślenie tego co robi Asmo i komentarz do ka7 odnośnie 40% w 2 miesiące.

Nie wiem jakim kapitałem Asmo gra. Ja wiem jakim ja gram :)

Ci wszyscy ludzie którzy myślą, że można na FX zrobić po 100% w godzinę, dzień, miesiąc... Liczy się % na plus. Dla mojego kapitału nie jestem w stanie otwierać mniejszych pozycji - dla tego mój zysk wyniósł 119%. Ale ryzyko też było spore. Obecnie jestem w stanie sobie na to pozwolić - psychicznie strata nawet 50 euro, nie jest dla mnie bolesna. Największa strata w tym miesiącu -15%, przeciętnie około -8%.

Załóżmy, że dysponujemy kapitałem nie kilka set euro, a kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy.

Stopy zwrotu Asmo:
dla kapitału 10 000, ten miesiąc daje około 1 700 euro
dla kapitału 100 000 ten miesiąc daje około 17 000 euro.
Z takiego kapitału da się już żyć, i poświęcać głównie FX, bez pracy dodatkowej.

W przypadku mojej stopy zwrotu - (oczywiście z ryzykiem będę schodził w miarę, jak kapitał rośnie). Przy kapitale 10 000 euro, strata na jednej stransakcji 10 czy 15 % to jest 1000 - 1500 euro!! Miewam czasem 3 błędne transakcje z rzędu. Czyli z 10 000 euro, po kilku dniach mam już 5500 euro... Takie obsunięcia są nie do przyjęcia!

Z moim ryzykiem będę schodził do 3% na transakcję w przypadku tego stylu trade'owania. Depo powinienem mieć na poziomie 1000-1200 euro, aby osiągnąć ten stopień ryzyka. W przy takim kapitale, osiągnąłbym zbliżoną stopę zwrotu do Asmo...

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

chyba nie skumales ja to 40% wzialbym za caly rok a nie 2 miesiace i jeszcze w reke pocalowal

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Zaczynajac z 10 tys. zlotych i z rocznym profitem 60% , bylbym wniebowziety.
Oczywiscie wliczajac " mit " procentu skladanego.

Ps. Asmo , dlaczego nie napiszesz ebooka na temat PA.

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

a 20 tys i tylko nedzne 5% miesiecznie;)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Wszystko zależy od wysokości kapitału i oczekiwanej rocznej stopy zwrotu. Jeśli jesteśmy w stanie zrobić 20%, 40%, 100%, 500% w rok to warto :)

Jeśli z naszych obserwacji wynika, że 10% na rok nam wyjdzie - to już bym się zastanowił, ile czasu na to poświęcam i czy warto. Bo na lokacie dostane np 7%, na obligacjach może i 10%, na GPW w tym roku może z 20-30%. A nie tracę czasu na inwestowanie i analizę. Tylko kupuje fundusze/lokatę/obligację i trzymam.

Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

Podziękowania dla Asmo za dobrą robotę.

Nie będę przedstawiał swoich wyników gdyż
nie są tak imponujące jak innych zaawansowanych graczy.
Najlepszy trade tego miesiąca to eur/jpy
400 pips do przodu 8) co powiększyło moje depo o 8%

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale tu nie chodzi tylko o zysk papierowy , dla niektorych FX to pasja i ciagle doskonalenie :-)

ODPOWIEDZ