XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

XTB to zły wybór, czy to na star czy później

A polskojęzyczna obsługę platonizmy ( niemal każda co Ciebie się tyczy jest po polsku ) a kontakt z brokerem po polsku oferuje spora ich część, więc jest w czym przebierać.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MrYogi pisze:XTB to zły wybór, czy to na star czy później
Dokładnie.
arasnt pisze:Ale na początek mojego hobby myślę właśnie o nich jako start.
Moja rada uderzaj od razu do ECN,jeżeli to jest w Twoim przypadku niemożliwe do do prawdziwego ECN/STP

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

redik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redik »

arasnt pisze: Ale na początek mojego hobby myślę właśnie o nich jako start. Zależy mi po prostu nad polskojęzyczną obsługą serwisu. Pozdrawiam
Zmniejszasz swoje szanse z XTB.Odradzam stanowczo.
Pewnie i tak juz zdecydowałeś.
Powodzonka

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

ja powiem tak:

parafrazując reklamę: XTB Forex Barany Frajerzy

Dlaczego? poniżej :)

http://www.flickr.com/photos/61270130@N03/5579045645/

niestety nie wiem jak wstawic sam obrazek. a swiezutki, prosto z dzisiejszych NFP o 14:30

zz
Maniak
Maniak

pan tadeusz pisze:parafrazując reklamę: XTB Forex Barany Frajerzy

Dlaczego? poniżej Smile

http://www.flickr.com/photos/61270130@N03/5579018477/
Świetne porównanie.

Dodałbym do tego moje doświadczenie.Dwa razy robiłem eksperyment na majorsach i DWA razy w normalnej sytuacji rynkowej rozszerzyli spred z 3 na 7-9 pipsów.......

:P

Pozdro.

Dodano po 1 minutach:

Ps. najciekawsze jest to że jeżeli bym tego ciągle nie pilnował to w ogóle bym tego nie był świadomy.

Dodano po 15 minutach:

Ps. dla niedowiarków proponuję popatrzeć na wykres dzisiaj o 14.30 na USA/CAD ....... :P
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pan tadeusz

ja sprawdzilem przypadkiem. od lat nie gram na XTB, ale mam ich MT4 bo jakos mi sie na nim lepiej na wykresy patrzy. Musialem niestety wyjsc przed 14:30 wiec zamknalem pozycje na dukasie, a po powrocie wrzucilem xtb zeby sprawdzic reakcje na dane. jak zobaczylem taka luke, to sie zdziwilem troche, wiec wlaczylem dukasa. porownanie wywolalo szeroki usmiech na twarzy :)

poezja :)

zz
Maniak
Maniak

ja sprawdzilem przypadkiem. od lat nie gram na XTB, ale mam ich MT4 bo jakos mi sie na nim lepiej na wykresy patrzy. Musialem niestety wyjsc przed 14:30 wiec zamknalem pozycje na dukasie, a po powrocie wrzucilem xtb zeby sprawdzic reakcje na dane. jak zobaczylem taka luke, to sie zdziwilem troche, wiec wlaczylem dukasa. porownanie wywolalo szeroki usmiech na twarzy Smile

poezja Smile

Też pomału jestem zbudowany,jest Duka,jest ECN FX Pro, paru innych wieć pomału powstaje iskierka w tunelu...... :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

tak pod względem rozszerzania spreadu nikt nie dorówna XTB, Jak kiedyś chyba w zimie nie pamiętam roku była jazda na edku (bardzo wzrosła zmienność) to u nich spread był po 40-50pipsów przy czterocyfrowym kwotowaniu nawet pół dnia, Na różnych danych chyba też już tak nikt nie rozszrzerza na 15-30pipsów jak oni. Szkoda że mt4 nie ma opcji jak Saxo wykres rzeczywistego spreadu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

pan tadeusz

to tak zeby bylo smieszniej:

znajdz roznice miedzy obrazkami :))

http://www.flickr.com/photos/61270130@N03/5583029775/

i teraz pytanie:

czy wszyscy, ktorym wycieło stoplossy, margin calle na tej luce z 14;30 w piatek dostali refund jezeli to byl bad tick (choc nie wierze ze to akurat bad tick)?

pewnie ci, ktorzy poprosza to dostana. A co z nieswiadomymi?

Maciej.Z
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maciej.Z »

Dodam, że zaraz jak ten SUPER spread się pojawił próbowałem się dodzwonić do XTB - udało mi się dopiero jak wykresy "wróciły" do normy (jakieś 30 min później) - czyli usunęli "dziwne" świeczki i wykres zaczął wyglądać jak na innych platformach - lekko wystraszony pan na w XTB powiedział, że to był błąd platformy i że wszystko zostanie skorygowane....

ODPOWIEDZ