Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Themes to opcje do zmiany kolorów wykresu, nie tabeli pod nimi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Proste czy nie proste - takiej opcji w JForex nie ma. Zawsze możesz zmienić to sobie w Windowsie.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 12:55 przez Cyb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jakaś uwaga ,albo porada ?? Przecież to proste dodać je do Themes i oddzielić , nawet ogólne tło jest szare .
Niby proste ale nawet MT4 tego nie ma ;).

Moja rada? Odczep sobie wykresy od platformy (klik prawym u góry na nazwę wykresu i Undock") lub zminimalizuj dolne okno z tabelą (standardowo jak w windowsie zmniejszanie okienek).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No cóż.... Jak to mówią : Wszystkim nie dogodzisz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw pisze:Linux na extra pozycje ,co sie nazywa "przełącznik obszarow roboczych" i moge dowolnie ustawiac ilość pulpitow(wirtualnych)
To żadne cuda linuxa, w Windowsie też tak można robić z grafiką za 200zł.
graw pisze:ale widzę że dotyczy tylko wykresow.
Pisaliśmy o tym od razu...

No i co tu więcej powiedzieć. Wszystkim dogodzić się nie da więc nikt nie będzie tego próbował.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

matiplo pisze:dodam, że wystąpiła luka cenowa, ale cena utrzymałą się w obrębie zakładanego 60-pipsowego poślizgu jeszcze przez kilkanaście minut, więc nie mieli podstaw żeby skasować to zlecenie i wstawić nowe
Nie wiem dlaczego odrzucili, bo mogli spokojnie zrealizować....
Nie chodzi o cenę jaka była ale o wolumen i drugą stronę transakcji, której mogło po prostu nie być dla takiego małego wolumenu zlecenia i obrębie poślizgu cenowego.

Pisałem o tym kilka razy w tym wątku (nawet ostatnio). Im większy wolumen transakcji tym większa szansa na jego realizację i to bez poślizgu cenowego. Inaczej przy małym "locie" mogą zdarzać się odrzucenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Za mały slipage.. jak masz słaby net to tak ci będzie robić.. w sumei to nie wiem jak sprawdzić ping do dukasa

Dodano po 37 sekundach:

Zakładam też, że to konto demo //
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na rachunkach demo dostępny jest już handel na złocie. Spread w tej chwili waha się w okolicach 40.0 pips. Historia wykresu dostępna od sierpnia 1997.

Nie możemy na razie podać konkretnej daty wprowadzenia złota do handlu rzeczywistego jednak wszystko jest na dobrej drodze :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

matiplo pisze: Testuję egzekucję, bo strategia jest już ustalona
Na egzekucję ma wpływ też wielkość zlecenia...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Oczywiście wiem o co chodzi i rozumiem, że to dopiero testy jednak na ECN nie mamy już do czynienia z symulacją jaka jest u brokerów MM, a z realnym rynkiem. Nie ma drugiej strony transakcji = nie jest ona zawierana.

Więc niestety, testy na różnym wolumenie mogą mieć inne wyniki.
matiplo pisze:Poradziłbyś mi coś? Jeśli np. grałbym 10 000units zamiast 1000 units, to powinno wchodzić lepiej?
Im większy wolumen tym lepiej jednak czy będzie znaczna poprawa? O to trzeba zapytać rynek ;). Swego czasu sam dużo testowałem na Dukascopy grając 1000 j.w.b. i (na oko) na 100 transakcji tylko 5-8 mi odrzuciło jednak fakt - nie grałem na danych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ