Dukascopy - ECN
Themes to opcje do zmiany kolorów wykresu, nie tabeli pod nimi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Niby proste ale nawet MT4 tego nie maJakaś uwaga ,albo porada ?? Przecież to proste dodać je do Themes i oddzielić , nawet ogólne tło jest szare .

Moja rada? Odczep sobie wykresy od platformy (klik prawym u góry na nazwę wykresu i Undock") lub zminimalizuj dolne okno z tabelą (standardowo jak w windowsie zmniejszanie okienek).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To żadne cuda linuxa, w Windowsie też tak można robić z grafiką za 200zł.graw pisze:Linux na extra pozycje ,co sie nazywa "przełącznik obszarow roboczych" i moge dowolnie ustawiac ilość pulpitow(wirtualnych)
Pisaliśmy o tym od razu...graw pisze:ale widzę że dotyczy tylko wykresow.
No i co tu więcej powiedzieć. Wszystkim dogodzić się nie da więc nikt nie będzie tego próbował.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie chodzi o cenę jaka była ale o wolumen i drugą stronę transakcji, której mogło po prostu nie być dla takiego małego wolumenu zlecenia i obrębie poślizgu cenowego.matiplo pisze:dodam, że wystąpiła luka cenowa, ale cena utrzymałą się w obrębie zakładanego 60-pipsowego poślizgu jeszcze przez kilkanaście minut, więc nie mieli podstaw żeby skasować to zlecenie i wstawić nowe
Nie wiem dlaczego odrzucili, bo mogli spokojnie zrealizować....
Pisałem o tym kilka razy w tym wątku (nawet ostatnio). Im większy wolumen transakcji tym większa szansa na jego realizację i to bez poślizgu cenowego. Inaczej przy małym "locie" mogą zdarzać się odrzucenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Na rachunkach demo dostępny jest już handel na złocie. Spread w tej chwili waha się w okolicach 40.0 pips. Historia wykresu dostępna od sierpnia 1997.
Nie możemy na razie podać konkretnej daty wprowadzenia złota do handlu rzeczywistego jednak wszystko jest na dobrej drodze
.
Nie możemy na razie podać konkretnej daty wprowadzenia złota do handlu rzeczywistego jednak wszystko jest na dobrej drodze

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Na egzekucję ma wpływ też wielkość zlecenia...matiplo pisze: Testuję egzekucję, bo strategia jest już ustalona
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Oczywiście wiem o co chodzi i rozumiem, że to dopiero testy jednak na ECN nie mamy już do czynienia z symulacją jaka jest u brokerów MM, a z realnym rynkiem. Nie ma drugiej strony transakcji = nie jest ona zawierana.
Więc niestety, testy na różnym wolumenie mogą mieć inne wyniki.
. Swego czasu sam dużo testowałem na Dukascopy grając 1000 j.w.b. i (na oko) na 100 transakcji tylko 5-8 mi odrzuciło jednak fakt - nie grałem na danych.
Więc niestety, testy na różnym wolumenie mogą mieć inne wyniki.
Im większy wolumen tym lepiej jednak czy będzie znaczna poprawa? O to trzeba zapytać rynekmatiplo pisze:Poradziłbyś mi coś? Jeśli np. grałbym 10 000units zamiast 1000 units, to powinno wchodzić lepiej?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu