Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Czasu moze i zostalo ale watpliwosci nie. Dzis widac ze nie bylo na co czekac ;)

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

Pytanie : na jakich interwalach wchodzicze w pozycje ? Jezeli gramy na 1D to czy wchodzicie na 4H ustawiajac stopa 80-120 pipsow czy tez sugerujecie sie 1H i stawiacie waskie stopy 40-60 pipsow ???

Sorry asmo za zasmiecanie tematu :-)

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

FxDemon pisze:Pytanie : na jakich interwalach wchodzicze w pozycje ? Jezeli gramy na 1D to czy wchodzicie na 4H ustawiajac stopa 80-120 pipsow czy tez sugerujecie sie 1H i stawiacie waskie stopy 40-60 pipsow ???

Sorry asmo za zasmiecanie tematu :-)
Jak zdecyduję się na wejście na D1, to schodzę na H1 i patrzę, żeby np. na lokalnej górce nie kupić, nast. to samo na M5 - używam do tego oscylatora stoch., stopa ustawiam wg D1 - ok. 100 pips, tak jak wypada z PA

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Stocha uzywam tylko do wypatrywania dywergencji i pobieznego spojrzenia na rynek. SL to u mnie granice 80-140 punktow wiec znacznie wiele :-)

Pozdrawiam :-)

master3333
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: master3333 »

Asmo a dlaczego nie grasz na nizszych TF?

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

żeby grać na niższych tfach trzeba dużo czasu spędzać przed komputerem co jeśli ktoś pracuje na etacie, jest trochę uciążliwe

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Jezeli o mnie chodzi - gra na nizszych TF-ach wymaga precyzyjnego poznania systemu i dosc duzo doswiadczenia ( prawdopodobienstwo np. na 5M to 50/50) , na wyzszych interwalach prawdopodobienstwo ruchow jest o wiele wieksze :-)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

saku82pl pisze:Czasu moze i zostalo ale watpliwosci nie. Dzis widac ze nie bylo na co czekac Wink
To fajnie - będziemy drożej sprzedawać dolara :D. Zresztą ten pinbar wydawał mi się niedociągniety. SR miałem trochę wyżej zaznaczone.

Coś dla tych którzy lubią wiedzieć co w fundamentach "piszczy". Tekst o perturbacjach odnośnie dostaw srebra oraz o galopujących cenach żywności :

http://adf.ly/132EQ (SKIP AD)

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

szulczas pisze:eur/cad
Hej miejsce fajne ale ten pin którego wskazałes to tak jak w poprzednim twoim crenie nie jest pin a wisielec :)
Prosta zasada pin po spadkach ma knot w dół jesli jest w góre to juz nie pin tylko wisielec... Inaczej po wzrostach jeśli masz swiece z knotem do góry to jest pin ale jak na dole to wisielec..

Parafrazując klasyka.
,,....wariacki kraj jezyk idiotyczny - np. u nich Ja to jest Moi ale Ja dla Niego to juz nie jestem Moi tylko Vous ale on dla siebie jest Moi ale dla mnie on to jest już Lui - Będz tu mądry - kto jest kto.. ,, :mrgreen: :lol:

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Pelnomocnik dzieki za wytlumaczenie...przyznam sie ze wbijam sie powoli w PA i jest troche hasel do opanowania ;)

co do klasyka...bez komentarza ;)

ODPOWIEDZ