Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Elvis pisze:Czy będę mógł korzystać z ich platformy na telefonie HTC HD7 z oprogramowaniem Windows 7?
Nie ma platform mobilnych na Windows Mobile. Są na iPhone'a i od niedawna na Androida (póki co tylko do podglądu).
Elvis pisze:Czy można zarządzać kontem za pośrednictwem maila?
Co rozumiesz przez "zarządzać"?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Elvis
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Elvis »

składać zlecenia....

Dodano po 6 minutach:

a więc jaki telefon powinienem zakupić żeby aktywnie w czasie rzeczywistym składać zlecenia?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

iPhone:

Requirements:

Compatible with iPhone, iPod touch and iPad

Requires iPhone OS 3.0 or later

qwerty633
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qwerty633 »

Też pisałem do Dukasa - kiedy wprowadzą coś pod Win Mobile. Wprowadzą, ale nie wiadomo kiedy, czyli pewnie nie ma co na to liczyć. Zostaje zakup iPhona, ale ja chyba kupie jakieś urządzenie z ekranem 7" i Win XP/7, cenowo wyjdzie podobnie do iPhona albo taniej, a jakość korzystania będzie dużo lepsza ze względu na rozdzielczość i platformę, nie-mobile tylko standard.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

matiplo pisze:czy ktoś z Was gra na dane u Dukasa? chodzi mi o grubsze granie, tak od 1 lota (100.000) wzwyż..... jak Dukas wypełnia zlecenia stop? na którym ticku od spełnienia warunków wchodzą? czy ktoś wchodził tak wysoko?
a kolega ma jakieś namiary na EA do grania na danych pod jforex ?
bo ja pomimo usilnych poszukiwać nic na razie nie znalazłem
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

qwerty633 pisze:Wprowadzą, ale nie wiadomo kiedy
Wprowadzą, bo popyt jest jednak większy jest na Androida i iPhone'a więc priorytetem są te dwie platformy.
qwerty633 pisze: ja chyba kupie jakieś urządzenie z ekranem 7" i Win XP/7, cenowo wyjdzie podobnie do iPhona albo taniej, a jakość korzystania będzie dużo lepsza ze względu na rozdzielczość i platformę, nie-mobile tylko standard.
Jeśli nie masz potrzeby noszenia urządzenia przenośnego non stop w kieszeni to zdecydowanie lepsze rozwiązanie wg mnie. Choć na 7" też może się dość ciężko pracować. Dobrym kompromisem jest netbook 9-10".
matiplo pisze:chodzi mi o grubsze granie, tak od 1 lota (100.000) wzwyż..... jak Dukas wypełnia zlecenia stop? na którym ticku od spełnienia warunków wchodzą?
Jak na ECN to powiedziałbym, że to nadal dość małe zlecenia i powiem szczerze, że im jest ono większe tym większa szansa, że zostanie zrealizowane bez poślizgu (lub z mniejszym). Jak zlecenia są realizowane? Można tu różnie operować wartością poślizgu, co ma wpływ na ich kurs wykonania. Dodatkowo, trzeba pamiętać, że tu gramy z rynkiem, czyli to głównie od niego (a dokładniej od płynności w danej chwili) zależy jak sytuacja się rozwinie.

Więcej o sposobie realizacji zleceń przeczytasz u nas na stronie (zakładka Porady na stronie głównej), gdzie opisałem specyfikację wszystkich zleceń i charakterystykę ich realizacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

matiplo pisze:do gry na danych używam EA napisanego pierwotnie w mt4. Lekko je zmodyfikowałem i udało się odpalić ProTraderze. A w PT jestem zalogowany na swoim koncie u Dukasa :) Taka kombinacja :)

To jak: ktoś z Was wchodzi grubo u Dukasa na danych? chyba ciężko jest już znaleźć lepszego brokera (z większą płynnością).... jak Dukas realizuje zlecenia na danych?
a czy to EA korzysta z możliwości rodzajów zleceń jakie oferuje Dukas
zwłaszcza z opcji OCO ?
bo lepiej miec takie zlecenie na serwerze niż zarządzać nim z poziomu EA

jedyną droga porównań jest inny ECN
na zasadzie który ECN jest lepiej podpięty pod rynek
Bo do czego Ty chcesz porównywać egzekucję?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

matiplo pisze:
Jak na ECN to powiedziałbym, że to nadal dość małe zlecenia i powiem szczerze, że im jest ono większe tym większa szansa, że zostanie zrealizowane bez poślizgu (lub z mniejszym). Jak zlecenia są realizowane? Można tu różnie operować wartością poślizgu, co ma wpływ na ich kurs wykonania. Dodatkowo, trzeba pamiętać, że tu gramy z rynkiem, czyli to głównie od niego (a dokładniej od płynności w danej chwili) zależy jak sytuacja się rozwinie.
.
Pytałem o to w supporcie dukasa i powiedzieli mi, że wielkośc zlecenia nie ma żadnego znaczenia - oni realizują wszystko wg FIFO i nie obchodzi ich wielkość zlecenia... Wiesz coś innego? Mógłbyś wyjaśnić?
wszystko zależy od rynku - dobry broker może tylko dostarczyć lepsza płynność
na rynek łatwiej wejdzie zlecenie 1 lot niż 0,01 lot
bo 0,01 musi być sparowane z innymi zleceniami a to w 99,9 % przypadkach jest to z opóźnieniem

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

matiplo pisze:Ale jak jest z tą płynnością w praktyce, hm? Graliście >1lot na danych?
Tak tylko właśnie staram się wytłumaczyć, że to zależy od płynności w danej chwili. Czyli raz wejdzie Ci tak, a raz siak ;). Uroki ECN.

Dodano po 47 sekundach:
matiplo pisze:Mógłbyś wyjaśnić?
Dokładnie tak jak napisał TARKIN. I dlatego mniejsze zlecenia przez to mogą spotkać się z większym poślizgiem lub odrzuceniem realizacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Theme dotyczy tylko i wyłącznie wykresu.

ODPOWIEDZ