PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Podsumowanie:

GBP/USD - 18 pipsów wyszedłem z ręki, przy 1.6022, intuicja mi kazała :) uważam to za słaby setup również dlatego, że nie trzymałem się planu, normlanie powinno wywalić na SL, ale przynajmniej straty uciąłem.

AUD/CAD wycięło na BE+2, fajnie się zapowiadał setup już było +60 ale miałem TP na 0.9900. Chyba będę tak robił, że jak wchodzę pod prąd to jak jest okazje yo przestawiam ana BE jak ma polecieć w moją stronę to poleci a jak cofnie to przynjamniej BE zaliczę.

Ogólnie dzień zaliczam do słabych, chyba niektóre wejścia są na siłę i brak mi cierpliwości aby wyczekać najlepszych okazji. Muszę na tym pracować.

Dodatkowo jestem jeszcze w dwóch wejściach na minusie EUR/GBP na podstawie HT jeszcze z piątku oraz od poniedziałku siedzę na w shorcie NZD/USD do SL jeszcze ok.40 pipsów.

Postaram się jeszcze zaraz wrzucić moje propozycje do obserwacji z dzisiaj.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Moje propozycje do obserwacji na jutro:

Na cad/chf jakby nastąpił engoulfing, wówczas byłaby i dywergencja oraz odbicie od fibo 50%

Obrazek

Na EUR/CHF musiałby wystąpić fajny pin bar, byłaby dywergencja oraz oraz odbicie od SMA 150.
Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

No i niestety SL na NZD/USD - 95 pipsów, chyba bardzo słabiutki będzie ten tydzień, z otwartych pozycji mam jeszcze EUR/GBP wejście było przy 0.8790, SL=0.8840 wczoraj o 4 pipsy nie zabrało mi SL więc mam nadzieję, że dzisiaj chociaż trochę w dół poleci ale to nic pewnego :(

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

Na jakiej podstawie ustawiłeś SL na eur/gbp tak wysoko?
Też tam grałem niedawno na S.. ale ustawiłem krotkie SL, a pozniej BE na 0.8814... i pojechało do ponad 0.8830...
Więc mnie wyrzuciło, a szkoda...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Linię oporu wyznaczyłem od tego szczytu po lewej stronie. Byl to już maksymalny SL na jaki mogłem sobie pozwolić, bo kolejny opór był dosyć wysoko. Przestawiłem już na BE+1 bo jakoś nie przekonuje mnie ten trade, a na TP też się nie zapowiada..
Obrazek

No i trade zakończony na +1 pips :shock:
Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 21:17 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Moje propozycje na jutro. Jedną już wczoraj przedstawiałem, ale po kolei
1. EUR/CHF
- opór
- pin bar (oczywiście jak do końca dnia się nic nie zmieni)
- SMA 150
-fibo 78.6 :) nie wiem czy ten poziom jest ważny ale w formacjach HT wykorzystuje się go :)

Obrazek

2. CAD/CHF - ten setup jak będzie pin bar na koniec dnia bardzo mnie przekonuje:
- opór
- pin bar
- fibo 61.8
-SMA 150
- fajna dywergencja
- minusem jest mały pierwszy TP około 80 pipsów jak pójdzie w kierunku moim. Będę patrzył co się dzieje na tym poziomie

Obrazek

W te dwa trady jak zakończą się dzisiaj pin barami to wchodzę jutro :)

Awatar użytkownika
JKL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JKL »

na D1 jeszcze ciekawy jest eur/cad na long
Wiem, że nic nie wiem

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wygląda nawet ciekawie ale ja w to akurat nie będę wchodził, z drugiej strony jeżeli euro ma się umocnić w stosunku do CAD oraz wg mnie euro ma się osłabić do CHF to może być mocne udrzenie w dół na CAD/CHF zobaczymy :)

Powodzenia :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Oj, Oj forex nie jest łatwy :) Człowiek myśli, że pozaiom S/R, pin bar, dywergencja, SMA, fibo, itd i pójdzie jak z płatka :)
No dobra ja jeszzcze trzymam swoje pozycje na EUR/CHF i na CAD/CHF.
Dziś rano patrzę jakoś średnio idzie w moim kierunku, następnie w południe o jak zajebi... wszystko wraca do normy, otwieram wieczorem platformę i chcę zobaczyć czy już moje TP zostało osiągnięte a tutaj obie pozycje aktualnie na minusie. Ale jakoś tak wierzę w te dwa wejścia i jestem mimo wszystko cały czas pewny, że cena jeszcze pójdzie tam gdzie ma iść :)
Aktualnie mam dwie pozycje na EUR/CHF jedna od 1.2976 i druga od 1.3000, dodatkowo dziś na EUR/CHF jedno zagranie na +20 pipsów 1.3018 TP = 1.2998.
3 pozycja aktualnie otwarta to CAD/CHF 0.9459, TP w okolicach 0.9350. Dziś też fajnie ta para szła w dół a teraz to wygląda na pin bar przeciwko pin barowi :) tylko mój pin bar jest na oporze więc mam nadzieję, że wygra :)

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

czerwinek pisze:No dobra ja jeszzcze trzymam swoje pozycje na EUR/CHF i na CAD/CHF.

wlasnie wrzuciłem też eur/chf na krotim SL..;]
zobaczymy co z tego wyjdzie ;p
Trade what you see, not what you think!

ODPOWIEDZ