Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

Z mojej strony polecam do obserwacji EUR/JPY

Mocny S/R z H4 czy D1 i do tego mniejsze ABCD z H1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Hej michael7

S/R rzeczywisci poteżny aczkowiek ze wzglądy na wydazenia w Japonii byłbym ostrozny. Nie wiesz czy BOJ lub G7 nie zechcą znów interweniowac aby nie dopuścić do spadków..
Tkze jest to wysoce ryzykowne aczkolwiek pwenie rzesze spekulantów ostrza sobie zęby :twisted:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:bigben o dywergencji jeszcze napisze, na pewno dodaje solidnej wagi setupom na przypomnienie narazie niech starczy to:

http://www.babypips.com/school/divergence-trading.html
Dziękuje Asmo za linka. Za nowy film również. Na Twoją odpowiedz zawsze można liczyć. Co do dywergencji to podstawy juz znam. Intryguje minie wartościowanie na słabe i mocne ale to pewnie kwestia subiektywna. Jedną z przedstawionych na screenie dywergencji Pełnomocnik nazwał(a) słabą mimo że była wyrazna. Dywergencjami na poważnie zajmuje się zaledwie od kilku miesięcy więc się nie wyypowiadam. Wolę usłyszeć opinię kogoś kto w tym "siedzi" od dłuższego czasu. Jednak od pewnej kategorii osób cięzko cokolwiek "wydusić".

Pełnomocnik pisze:oczywiscie ze H4 sie różni ale wystarczy dodac sobie świece z H1 i sprawa jasna... Smile O dodawaniu świeczek tez było setki razy na forum to trudna ale przydatna sztuka.... Laughing
O łączeniu świec wiem. Szkoda że na twoich screenach tego nie widać.
Pełnomocnik pisze:Wystarczy użyc opcji SZUKAJ... Twisted Evil
Pełnomocnik pisze:Ja bym to widziła bardziej tak...
Pozdro
Bez urazy Pełnomocnik ale strasznie samolubna i mało uczynna jesteś ;D. Jak tam z twoim myfxbookiem ? Było o tym setki razy na forum a wciąż sobie nie poradziłaś mimo ze założyłaś nowy temat w tej sprawie :D. Napisz w czym masz konkretnie problem to może ci pomożemy. Fajnie byłoby moć sledzic twoje wyniki online.To ostatnie zdanie pisze całkiem serio.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, 00:44 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Dobra robota Asmo :) ! mój pierwszy post, także wrucam coś od siebie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

FxDemon pisze:Ja juz wystawilem longa na kablu - nie czekalem az sie zamknie swieca dzienna :-)
No i nie dobrze. ZAWSZE! czekaj na zamkniecie świecy. Nie raz, nie dwa potrafi zmienić sie nawet 5 min przed końcem. Teraz masz jakieś Doji i nieciekawie to wygląda.

Zapisz gdzieś na kartce kolo monitora. Czekam na zamkniecie swiecy, czekam na zamkniecie świecy, czekam na zamkniecie świecy, czekam na zamkniecie świecy, czekam na .......

:wink:
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Przeca to podstawa. Jak ktos wchodzi wczesniej to juz nie jest ten sam system.
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

wng pisze:Dobra robota Asmo :) ! mój pierwszy post, także wrucam coś od siebie..
Czesc wng.

heh, juz zdążyliśmy przywalkowac trochę temat. Po takich 3 dniowych spadkach, zamkniecie świecy, nie przekonuje mnie w ogóle. Bardziej przypomina Doji i absolutnie jestem przekonany ze nie jest wart moich pieniędzy. Nie będę stawiał na tego konia ;) Co do spodziewanego miejsca na Cablu, zobacz:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 532#293532

Czuj sie jak u siebie i nie bój sie zadawać pytań. Polecam tez przewałkować wszystkie 150 stron. Zawsze to trochę wiadomości.

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:
Dziękuje Asmo za linka. Za nowy film również. Na Twoją odpowiedz zawsze można liczyć. Co do dywergencji to podstawy juz znam. Intryguje minie wartościowanie na słabe i mocne ale to pewnie kwestia subiektywna.
Zapomniałem ben

aaaaaam zasadniczo jak ze wszystkim innym, chcesz żeby była wyraźna. Jeżeli szukasz jej na sile albo jest ledwie widoczna, to pewnie jest nie to.

Weźmy ukryta, ktora sugeruje kontynuacje trendu (i dla mnie jest jaka wyrazniejsza wizualnie),jak wiadomo "pullbacki" biorą cie w z powrotem w trend, wiec sadze ze sa fajne.

Technicznie mowiac, najfajniej jest kiedy szczyty (tak jak i ceny i Oscylatora) znajdują sie w pełnym oddaleniu (przestrzeń "a") i następują zaraz po sobie.

Idealnie było by gdyby Oscylator zdążył porządnie opaść.

Obrazek

Mam nadzieje ze te bazgroły na cos się przydały.

Happy trading : )

Ps: Pełnomocnik jest jaki jest, ale to równy gość ;)

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Asmo widze ze masz wene tworcza. Nagraj jakis filmik :D
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Ramzes pisze:Asmo widze ze masz wene tworcza. Nagraj jakis filmik :D
:): :rofl:

ODPOWIEDZ