FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:ochrona przed powstaniem debetu na rachunku;
raposo mógłbyś rozwinąć ponieważ na priv pisałeś że nie ma takiej możliwości.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:raposo mógłbyś rozwinąć ponieważ na priv pisałeś że nie ma takiej możliwości.
Ta ochrona wynika z Margin Call i Stop-out Level, które tu są wyższe niż na kontach MT4. I też tu się nic nie zmieniło. Dostałem właśnie potwierdzenie, że tu również FxPro nie dopuszcza do powstania negatywnego bilansu konta (a jeśli wystąpi, koryguje je do zera). Jednak tak było w FxPro od zawsze.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

Potwierdzam organoleptycznie bo mi się kiedyś przytrafiło.
Bodaj na -11$ mi wskoczyło. 2 dni później wyzerowali rachunek i ostatnia wpłata nie była obarczona zaległym minusem.
Chyba duża luka weekendowa z przelewarowaniem mogłaby spowodować stratę znacznię większą, choć pewnie mechanizm będzie ten sam :)
Nawet zresztą nie było żadnej korespondencji związanej z minusem.

Wygląda, że jest ta ochrona.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

W ECN comission jest naliczane w dwie strony?
Jaka jest minimalna wielkość zlecenia?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

leszczu pisze:W ECN comission jest naliczane w dwie strony?
Tak, jak to zawsze u ECN'ów. Płacisz za wykonanie każdej transakcji, czyli transakcji kupna (otwarcia) i sprzedaży (zamknięcia). Prowizja wynosi 3 USD za 100k USD.
leszczu pisze:Jaka jest minimalna wielkość zlecenia?
0.4 lota na każdym oferowanym instrumencie. Więcej szczegółów jest (i będzie) na naszej stronie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

ok, platforma wygląda ładnie, ale widzę kilka poważnych niedoróbek:
1. nie można zapisać ustawienia wskaźników dla danego wykresu (odpowiednik templates z MT4 nie istnieje)
2. nie można, albo ja nie znalazłem ustawić domyślnej wielkości SL i TP przy składaniu zaleceń- podobnie jak w MT4. Ale skoro to ma być ECN to platforma powinna trzymać poziom i oferować choćby tą podstawową funkcjonalność znaną z innych platform.
I teraz moje pytanie- czy to jest już gotowa i skończona wersja platformy- czy to jest może jakaś beta, czy RC i jakiś updatów w funkcjonalności możemy się spodziewać ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

I teraz moje pytanie- czy to jest już gotowa i skończona wersja platformy- czy to jest może jakaś beta, czy RC i jakiś updatów w funkcjonalności możemy się spodziewać ?
To stosunkowo nowa platforma firmy zewnętrznej, nie stworzona przez FxPro dlatego myślę, że na pewno będzie ona stopniowo rozwijana.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Dla rachunków prowadzonych w innej walucie niż USD to prowizja jest odpowiednio przeliczana? Czy naliczają 3EUR, 3GBP.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

WoŁodia pisze:Dla rachunków prowadzonych w innej walucie niż USD to prowizja jest odpowiednio przeliczana? Czy naliczają 3EUR, 3GBP.
Jest ona oczywiście przeliczana po aktualnym, średnim kursie rynkowym. Identycznie jak na demie.
Sam mam już założony real, czekam na transfer środków, po czym będę mógł powiedzieć coś więcej na temat funkcjonowania rachunków rzeczywistych bazując na już praktyce ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

fretka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fretka »

Gdzie jest na tej platformie ukryty stop trailling?

ODPOWIEDZ