Dolly

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
radoslawz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radoslawz »

człowieku, przeczytaj dokładnie te 37 stron to się dowiesz jak stosować, na obrazkach innych, a w początkowych wątkach jest super opis.

Chcecie zarabiać, a nawet nie chce się poczytać forum gdzie jest wszystko.
:).........:);)

jarek__
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jarek__ »

Witam serdecznie,

Jestem nowy i pełen podziwu dla tego wątku :) Przeczytałem go uważnie kilka rrazy i zaczołem testować system w zeszłym tygodniu i troche dziwią mnie wyniki. Jestem ciekawy jak wasze wyniki w ostanim tygodniu.
U mnie są one bardzo skrajne od ndnie ldniae na plus po bardzo bardzo na minus. Może w kolejnym poście zamieszcze przykłady swoich "wejść".

pozdrawiam
jarek^

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Witam,

czy ktoś wie jak należy ustawć GMT shift ?

Czy ma to być ustawienie jednorazowe, np. fakktyczne przesunięcie do GMT, co oznaczałoby wartość +2 dla czasu polskiego?
Czy też należy je modyfikować w zalezności od sesji na której gramy, tj. zakladając że czas gry to:
Tokyo - open 1:00, close 10:00;
Londyn - open 9:00, close 18:00;
USA - open 14:00, close 23:00 (czasu polskiego),
należałoby ustawiać GMT shift odpowiednio na +1, +9, +14 ?
Czy jeszcze inaczej ?

Pozdro
Rem

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow. Ukłony w strone skydart'a za wkład.

Dzisiaj pierwszy dzien testow dolly wypadl bardzo pozytywnie, nawet sie tego nie spodziewalem, ale mam pytanie do was:

Czy korzystacie z limitów TP i SL wystepujacych w Dolly Open Graphic ALERT ??? Czy nie sa one zbyt szerokie ?? Wydaje mi sie ze niektore TP sa nie do osiagniecia.

Po czym poznajecie ze czas najwyzszy zamknac transakcje ???

Z gory dziekuje za odpowiedz
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klopka »

Można stosować SL wynikające z Dolly Open Graphic ALERT , ale należy bezwzględnie przestrzegać zasad zarządzania ryzykiem i tak ustawić wielkość lota aby w razie niekorzystnego ruchu nie zbankrutować. Ja osobiście na interwałach do 30 minut ustawiam SL znacznie niżej niź w Dolly, a od H1 wzwyż według Dolly i podpieram się jeszcze Ichimoku (pułapy chmur).

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Kombinowałem trochę z Moving average, skonfigurowałem trzy średnie, ale zauważyłem, że Dolly nawet bez dodatkowych wskaźników w czystej postaci bardzo trafnie typuje moment wejścia, jak i wyjścia, jedna tylko uwaga nie można być zbyt chytrym, wystarczy codziennie ustawić według Dolly i tylko czekać na realizację zlecenia. Uzyskanie TP na pierwszym poziomie już jest zadawalającym wynikiem. Testuję na parach eur/usd oraz usd/jpy. Na razie brak mi trochę konsekwencji ale Dolly sprawdza się.

W poprzednim poście pisałem o SL innych niż w Dolly ale pomyliłem się. Należy stosować szerokie SL, ale trzeba odpowiednio zarządzać ryzykiem.

Dzięki skydart. Dobra robota.

Awatar użytkownika
klopka
Stały bywalec
Stały bywalec

Prawym przyciskiem myszy na wykresie i wybrać szablon a następnie dolly.

krzysieks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysieks1 »

Dzisiaj zacząłem testować ten system. Jest rewelacyjny.

Dziwi mnie, że od początku maja nie ma już żadnych wpisów w tym temacie.
Forumowicze stracili zainteresowanie systemem bo im się znudził, czy też coś się wydażyło o czym nie przeczytałem na forum ?

Dzięki skydart1. Dobra robota.

ODPOWIEDZ