Nie było żadnego starcia tylko od serca uczciwa wymiana zdań.Mimo naszego wcześniejszego "starcia"
Ja również.Kiwaczek pisze: ciesze się że spotykam tu kogoś kto pamięta te znamienite spółki Wink

Pozdrawiam
Nie było żadnego starcia tylko od serca uczciwa wymiana zdań.Mimo naszego wcześniejszego "starcia"
Ja również.Kiwaczek pisze: ciesze się że spotykam tu kogoś kto pamięta te znamienite spółki Wink
Pionierowi z GPW się nie odmawia.P.S
Przy okazji jakie mniej wiecej metody stosujesz na FX. Byłbym wdzieczny za kilka rad, bo wydajesz się mocno przekonany do tego rynku. Chciałbym od czegoś zacząć, ale po przeczytaniu kilku opisów w 'strategiach' wiem mniej niz wiedziałem poprzednio.
Realnie i szczerze to nie ma innej drogi niż FX ECN na poziomie bankowym,oraz wystandaryzowane futures na poważne produkty np. złoto,ropa,gaz,żywność,miedż itp..Każde inne myślenie z Twojej strony to marnowanie czasu....,wiem z autopsji.Kiwaczek pisze:bo wydajesz się mocno przekonany do tego rynku
Ok ECN mam w AM (mam nadzieję ze prawdziwy, coć na razie nie widziałem dziwactw więc jest szansa). Co chcesz powiedziec w pkt 2 -4. Co oznacza "wybierasz instytucję pod trend"? Co to jest "instytucja"?zz pisze:
Z tego jak ja to widzę to należy w ten sposób to robić.
1-Przeprowadzasz profesjonalną optymalizację podatkową.
2Analizujesz trend długoterminowy i-wybierasz instytucje która nadaje się do tego.
3- Analizujesz trend średnioterminowy i analizujesz i wybierasz pod to odpowiednią instytucję.
3- to samo z trendem krótkoterminowym.
4- odnośnie swing traiding,intra dey to mogę polecić Dukascopy BANK - ECN Interactivebrokers,http://www.gftuk.com/
Jakie metody AT stosujesz: wskaźniki, formacje, świeczki a może po prostu intuicjęzz pisze: Ps. Jestem zwolennikiem inwestowania tylko o bieżącą AT i AF z palucha...
Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem automatycznych systemów...,OJ.... naraziłem się niektórym kolegom i koleżankom.......
Krótko i węzłowatoMr.T pisze:AM nie jest ECN-emKiwaczek pisze:Ok ECN mam w AM
Chcesz sie pozbyć konkurencji, że tak namawiaszHunterPL pisze:a może chociaż na szpady:(?
Krótko i węzłowato - to nie ECN.Kiwaczek pisze:
Krótko i węzłowato
W każdym razie wprowadzili to niedawno:
http://www.admiralmarkets.pl/trader/adm ... ding_terms