Czy znalazłby się programista do współpracy?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Zanim to wszystko ogarnę, żeby robić skomplikowane automaty to mi wcześniej mózg wyschnie!
Zmień nastawienie :)

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

fxBobi pisze:
Zanim to wszystko ogarnę, żeby robić skomplikowane automaty to mi wcześniej mózg wyschnie!
Zmień nastawienie :)
ta każdy zaczyna od zera, najciężej jest zacząć, programowanie mozna porównać do "Drogi tradera" który musi przejsc przez każdy etap. godzina dziennie nauki programowanie czy czego kolwiek (dobrym kurażem nie będziesz pod dwóch jajecznicach) i to wytarczy, każda godziana nauki bedzie pracować na Twoją korzyść.

Ale najłatwiej powiedzieć "ja nie potrafie"
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

no dobra, to proszę mi określić ile czasu potrzeba żeby się tego nauczyć w miarę dobrze dla kogoś kto nie ma pojęcia o programowaniu?
siersciuch pisze:ta każdy zaczyna od zera, najciężej jest zacząć, programowanie mozna porównać do "Drogi tradera" który musi przejsc przez każdy etap.
moja droga tradera może nie była zbyt bolesna za to długotrwała i obawiam się czy ta z nauką programowania też taka długa nie będzie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Moim zdaniem jeśli chodzi o podstawy to ok. 1 roku trzeba zakuwać na wysokich obrotach .Mam na myśli nie samą teorię ,ale praktyczne pisanie prostych programów og. praktyczne podejście dające obycie w temacie , sama teoria jest g. warta . Potem jest już z górki jak sie załapie o co chodzi .
Zauważ że to się opłaca .Największe szanse na rynku mają programiści :wink: .
Np. Wywiad z Green7 w Equity Magazine 2 .Bardzo ciekawe i rozsądne podejście do automatów .Warunki na rynku się zmieniają więc korzystanie z "gotowców" to lipa .Automaty też wymagają rozwijania (kodu) i modyfikacji parametrów , bez znajomości programowania jesteś zdany na innych lub ślepy automat - czyli porównując do otwierania zleceń ręcznie , czekasz aż ktoś ci powie w DT czy grać L czy S .
Osobiście uważam że ręczne wchodzenie na rynek prowadzi do tragedii , przynajmniej u mnie :) .
Tylko jak ci programowanie "nie pasuje" to podejściem - będę się uczył bo więcej zarobię też nic nie zdziałasz .Zresztą zamiast marudzić to spróbuj sam ..
Ostatnio zmieniony 27 mar 2011, 10:46 przez dulf, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

dulf pisze:Moim zdaniem jeśli chodzi o podstawy to ok. 1 roku trzeba zakuwać na wysokich obrotach .Potem jest już z górki jak sie załapie o co chodzi .
Zauważ że to się opłaca .Największe szanse na rynku mają programiści :wink: .
Np. Wywiad z Green7 w Equity Magazine 2 .Bardzo ciekawe i rozsądne podejście do automatów .Warunki na rynku się zmieniają więc korzystanie z "gotowców" to lipa .Automaty też wymagają rozwijania (kodu) i modyfikacji parametrów , bez znajomości programowania jesteś zdany na innych lub ślepy automat - czyli porównując do otwierania zleceń ręcznie , czekasz aż ktoś ci powie w DT czy grać L czy S .
Osobiście uważam że ręczne wchodzenie na rynek prowadzi do tragedii , przynajmniej u mnie :) .
O! Witam kolegę z sąsiedniego powiatu, czyli teraz czeka mnie piasek w oczach i odgnioty na tyłku ale nie z tradingu a z nauki mql, o w ciapkę! jak to mówi bohater jednej z kreskówek.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Nie MQL , to język przeznaczony tylko dla MT , lepiej poznać C i "normalne" programowanie , przesiadka na MQL trwa błyskawicznie .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

To od jakiej-jakich książek zacząć naukę "C" od podstaw ???

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Janek Trader pisze:To od jakiej-jakich książek zacząć naukę "C" od podstaw ???
przeleć sobie podstawy c++ i bedziesz wiedział jak wyglądają narzedzia do programowania, puźniej odpal sobie pare EA zeby zobaczyc jak jest to wszystko poukladane i zacznij próbować zmieniac parametry w tych programach i patrzeć co siedzieje, no i próbuj sam pisać prościutkie EA. Wydaje mi sie ze to jest najlepsze na poczatek,

Symfonia C++ - Jerzy Grębosz - Tom 1 tu są podstawy dogłebnie rozpisane
A Tu masz bez owijania w bawełne http://cpp0x.pl/kursy/1
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

dulf
Tobie też należy się 1/2 pochwały, czy aż rok na poznanie "C"?
siersciuch
dzięki za ukierunkowanie, czy też uważasz że aż rok trzeba na rozpracowanie tego "C" czy "C++" i zastosowanie do programowania automatów w mql ???

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Z tym rokiem to lekka przesada.
Można opanować podstawy w mniej niż miesiąc.
Pod warunkiem, że poświęca się na to dużo czasu.
1h dziennie nie wystarczy.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

ODPOWIEDZ