Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

Prosze o ocene tego wykresu. Pojawily sie 3 czarne kruki ( ostatnia swieca w czasie aktywnosci ). Myslicie ze jak odbije od 1.5978 , wchodzimy w longa czy oczekujecie dalszych spadkow ???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Zależy jaka będzie świeca, jak będzie pinbar, to mozna się pokusić

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

kupidyn pisze:Zależy jaka będzie świeca, jak będzie pinbar, to mozna się pokusić
a jak engulfing to już nie?
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

admkowal pisze:a jak engulfing to już nie?

jak engulfing to też.. :wink:

generalnie fajne miejsce. sam mam to na celowniku. ładny poziom s/r potwierdzony zgrupowanie fibo i to nie bylejakim bo 0.3... i 0.6...
transakcja zgodna z trendem takze wszystko wygląda ładnie :D
FxDemon gratulacja za spostrzegawczosć.. :)
jedyne co mnie trapi to idex euro i dollara wskazywałby na odwrócenie średnioterminowych trendów a na W1 kabla coś jakby objecie bessy. trzeba miec to na uwadze ale jak narazie idziemy z trendem czyli UP...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

O powoli zaczynacie mówić z sensem!

Czyli macie lokacje na, która czekacie ! teraz proponuje przeczytać tego posta i wziasc sie do roboty.

http://www.forexownia.com/psychologia/p ... n-snajper/

(Pochwale się, ze mam już ekipę korektorów pracujących nad strona. Powiedzieli mi ze maja naprawdę wiele roboty lol)

Weźcie wszystkie wykresy i wymęczcie je przez weekend w tajemnicy moge dodać, ze parę fajnych sie zbliża. ( dla ułatwienia dodam ze jeden bedzie na parze EUR, to co mały konkurs ? )

Co do "Cabla". Ja bym jeszcze poczekał.
O tyle to miejsce może być ciekawe, rewelacji nie przewiduje.

Na celownik biorę 1.588XX

Obrazek

Ps: Inna sprawa ze Cabel przytarł nosa mi juz dwa razy DLHC 2 dni po tym pinie i DHLC 2 dni temu :)

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Asmo
Ja bym to widziła bardziej tak...
oczywiscie zakładajac ze jakis pin sie pojawi i bedzie reakcja na tym poziomie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

asmo gratuluje bloga , oprawa graficzna mila oku :-)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:Asmo
Ja bym to widziła bardziej tak...
oczywiscie zakładajac ze jakis pin sie pojawi i bedzie reakcja na tym poziomie
No to zasadniczo, widzimy tak samo :wink:

Pytanie tylko czy korekta tej wyprzedaży bedzie miała impet żeby dojść do 1.61XX

Zasadniczo, na moje oko chcesz teraz łapać fale B korekty ABC. Nie mowie, ze nie ale o wiele lepszym poziomem na Longi wydaje sie być 1.588 (Jeżeli pojawi sie świeczka.) Jak jeszcze sie ta MA doczłapie to juz wogole fajnie.

"Pattience laddy.Wait for the clear shoot."
FxDemon pisze:asmo gratuluje bloga , oprawa graficzna mila oku :-)
Dziekowac :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

witam wszystkich :D

zainspirowany ostatnim odcinkiem serialu asmo :lol: postanowiłem zerknąć na edka w nieco szerszym ujęciu niż tylko S/R w tym celu naniosłem sobie zniesienia na ostanie 2 fale wzrostowe. Zastanawiało mnie dlaczego z poziomu 1.4050-60 pojawiło sie odreagowanie a nie dojechali do 1,4030? Ktoś powie rynek jest nieprzewidywalny, że to było zbyt oczywiste ok ale mnie osobiscie wydaje się ze zagrały tutaj te czynniki które widoczne są na wykresie dosyć ścisłe nałożenie się fibo 38 oraz 50. Innym równie ciekawym a może nawet duzo ciekawszym miejscem jest 1,4000-11 mamy tam 50 oraz 61 wzmocnione S/R. Wrzucam do obserwacji :lol:

<script src='http://img11.imageshack.us/shareable/?i ... p.gif&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pablo78 pisze: Innym równie ciekawym a może nawet duzo ciekawszym miejscem jest 1,4000-11 mamy tam 50 oraz 61 wzmocnione S/R. Wrzucam do obserwacji :lol:
Bingo to juz wiesz na co czekasz w tym miejscu. :)

ODPOWIEDZ