Fundusze naszych klientów są przechowywane przez Sunspot Capital Corporation przez Revere Capital Management Corporation. Sunspot jest regulowany przez Komisję Papierów Wartościowych i Giełd, który jest odpowiednikiem naszego FSA USA - jeśli przejdziesz do www.adviserinfo.sec.gov i kliknij "szukaj doradcy inwestycyjnego"guzik - kiedy strona zostanie wyświetlona po czym wprowadź 69871 w miejsce następujące numery 801 na linii Firma SEC numer - po kliknięciu na przycisk "Go", który zabierze Cię do wejścia słoneczne.mm75 pisze:Skąd masz takie informacje??????
Fundusze naszych klientów są przechowywane w oddzielnych kont w jednym z Boston, Massachusetts, USA oddziałów Sovereign Bank (www.sovereignbank.com), który został niedawno przejęty przez Santander Banking Group. http://www.sovereignbank.com/companyinf ... efault.asp. środków jest gwarantowane przez Federal Deposit Insurance Corporation http://www.sovereignbank.com/personal/p ... urance.asp do 250.000 dolarów na koncie.
oraz to
Z tego co koledzy napisali wcześniej to tak mi wychodziło,dlatego prosiłem o sprostowanie tego.zz pisze:http://www.sec.gov/ Wbrew pozorom dom maklerski nie moze prowadzic kazdy podmiot wymagane są "skromne środki" 2 milionów dolarów, milion na zabezpieczenia i kolejny milion dolarów w celu realizacji operacji.
Oczywiscie Fxsalt nie jest gigantem , ale to niesie równiez korzysci
umowa z klientem jest przejrzysta jak w prawie cywilnym sensu stricto nie ma charaktery umowy adhezyjnej jakie to serwuja nam brokerzy liderzy rynku. Konstrucje wielu umow sa zawile dażą do pozbawienia klienta równoważności, odebrania tym samym prawa do odszkodowania a proces dochodzenia jest przewlekły. W rozumieniu cywilistyki strony umowy musza dzialac bez szkody dla siebie samych. Prawidlowo skonstruowana umowa zawiera nastepnik i poprzednik i powinna odsylac kodyfikacji kodeksu cywilnego a nie zawezac odpowiedzialnosc.
Może żle coś zrozumiałem.
Pozdrawiam.
Dodano po 25 minutach:
Tego nie rozumiem
////Regulacje Prawne
FXSALT jest w trakcie pozyskiwania licencji finansowej BVI. Ustanowiło więc kuratorem firmę Primus, licencjonowaną przez FSA (Financial Services Commission), jako zabezpieczenie i ochronę dla środków pieniężnych u posiadaczy rachunków rzeczywistych. Państwa środki pieniężne będą deponowane jako fundusze wydzielone na rachunku osobistym, kontrolowanym przez Korporację Turnstone. Poprawność rachunków rzeczywistych bada renomowana instytucja z sektora rachunkowości finansowej - Ernst & Young.
Broker FXSalt jest zobowiązany do zapewnienia ochrony funduszy złożonych przez jego klientów. Konta otwierane są w jednym z najsolidniejszych i najbezpieczniejszych banków na świecie - Barclays Bank PLC, który objęto obowiązkowym systemem gwarantowania depozytów do 50.000 Funtów Szterlingów.
Dla klientów z depozytem powyżej 2,500 FXSALT oferuje Rachunek Powierniczy z ubezpieczeniem asekuranta Turnstone Corporation.////
Czyli usługi bardziej zaawansowane udostępniają przez FXPrimus ?
Dodano po 5 minutach:
Tak mi to wychodzi że zaawansowane usługi finansowe to robią przez FXPrimus na kontach ECN Prestige?.zz pisze:Czyli usługi bardziej zaawansowane udostępniają przez FXPrimus ?