Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Pełnomocnik pisze:Bylo juz na forum to tłumaczone....poszukaj Smile
Nie chce mi się :D . Chyba by mi dnia nie starczyło żeby ponad 150 stron przewertować.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Chłopaki jak macie ustawionego Stocha? Jak powinienem go ustawić jeśli gram na dziennym a na H4 schodzę tylko jeśli szukam formacji/potwierdzenia?? Miałem na 5,3,3. Teraz ustawiłem sobie na 10,3,3.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Chłopaki jak macie ustawionego Stocha?
Korzystam z oscyatora RSI i liczbę okresów mam ustawioną na 8. Gdy bawiłem się kiedyś w skalpowanie to zmniejszałem ją do 4.

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

Panowie gratulacje za prowadzenie dziennika ( wlasnie skonczylem czytac 150 stron). Duzzzo sie nauczylem dzieki wam. Mysle ze PA + HT to najlepszy system gry na fx , chociaz jestem swierzy w temacie ( po tych stronach juz nie tak bardzo).

Pochwala :-)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

HT?
Witamy w PA :)

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

FxDemon tutaj nie wystarczy przeczytać, tutaj trzeba spędzić setki godzin, żeby to zrozumieć i stosować z głową ;)

saku82pl Harmonic Trading
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

bigben pisze:ze względu na różnicę czasu na platformach mamy swieczki H4 w czterech wariantach Setki razy było pisane o tym na forum.
Ojej bigben mówisz tak jakbys był tu od wczoraj...
oczywiscie ze H4 sie różni ale wystarczy dodac sobie świece z H1 i sprawa jasna... :) o dodawaniu świeczek tez było setki razy na forum to trudna ale przydatna sztuka.... :lol:
bigben pisze:Nie chce mi się . Chyba by mi dnia nie starczyło żeby ponad 150 stron przewertować
Wystarczy użyc opcji SZUKAJ... :twisted:

Pozdro

Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

cos na ząb aud/chf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

bigben pisze:
Pełnomocnik pisze:Bylo juz na forum to tłumaczone....poszukaj Smile
Nie chce mi się :D . Chyba by mi dnia nie starczyło żeby ponad 150 stron przewertować.
Rany to juz 150 stron :)

Dziękuje wszystkim za dobra i ciężką robotę. W sympatycznym gronie to sie odbywa.

siemasz FxDemon, witaj na wątku i dziękuje za przebrniecie przez taka ilość materiału. Dobra robota ! (Przydało by sie zrobić streszczenie lol.)

Przeczytaj tego posta bardzo uważnie, gorąco zachęcam do zastosowania sie do tych wytycznych. w przypadku jakichkolwiek pytań wal śmiało.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 165#225165

bigben o dywergencji jeszcze napisze, na pewno dodaje solidnej wagi setupom na przypomnienie narazie niech starczy to:

http://www.babypips.com/school/divergence-trading.html

Nowy Film

Czyli podsumowanie GBP/CAD

http://www.youtube.com/watch?v=bf9F2sKghpw

Jak puściłem sobie ten film to uderzyła mnie, zbyt duża pewność siebie i euforia, ale czuje sie jak małpa wypuszczona z klatki lol. Przez weekend mam nadzieje ze ochłonę.

Ps. Stop wynosił 45 pip lol

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Gratulacje Asmo za zagranie i kolejny dobry filmiki obrazujący obecną sytuację.
U mnie stop wyniósł 60p. Mam nadzieję, że Twoja prognoza będzie słuszna i jeszcze spadniemy te 100p w dół, podobnie prognozowałem :wink:
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

ODPOWIEDZ